Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (5.9.2011 8:01:26)
|
Juuuutro evo i mi se ustale. Jucer je bio naporan dan. Ne znam odakle da vam pocnem .... Isle smo u Belgiju. Tamo su nam prvo odrzali predavanje o toj ABR metodi. Pa nam ona pokazali kako se ponasa zdravo dijete (tj. kakva mu je motorikakod zdrave bebe. E onda je uslijedio najgori dio ... pregled od strane tog rusa ... Ispred kamera za snimanje, fotograf, uzeo D ko da je predmet i pokazuje. Ume joj rukicu i kad je pokusa pomaknuti ona se cijelim tijelm pomice i tako te neke stvari. D se pokazala u najgorem mogucem izdanju tj hem je prevrsitala hem nista nije htjela da radi. Moju sveki je uhvatila zuta minuta pa je pocela da place tu, sto je mene iznerviralo. Znam da joj je tesko, ali meni toliko malo fali da posaljem sviju (znate gdje) i da placem citav dan, ali od tog nemam nista i svu snagu trosim na to da se drzim normalno i ne mogu podnijeti da gdledam da neko drugi place jer podivljam. Ne znam sta mi je, ali tako je. Mozda je sebicno, ali kontam akonse ja mogu suzdrzati kao majka ima da se svi suzdrze. Uglavnom ko zdrave bebe kad se guza uhvati u neki polozaj treba da se izad nje pojavi neki trokutic i to znaci da ce beba moci normalno prohodati. Naravno, kod D trokutica nema, sto je bilo najbolnije. Ali kaze ima neka linija koja nije losa. Rekao je ako se gleda u odnosu na zdravo dijete vidi se milijardu stvari koje treba ispraviti, ali ako se gleda u pogledu djece sa CP-om onda je ona na vrhu (kao najbolja). Niko nista ne obecava. Imaju tu metodu koja kosta 4800 eura. Ide se tri puta godisnje na oregled i edukaciju. Izuzetno je skupa pa ne znam sta da mislim. Skupit cu novac nije to, nego kontam u jendom momentu sumi djelovali malo neozbiljno, ali s druge strane kontam nicim se nisu trudili da nas imresioniraju pa je to mozda znak da vjeruju da je metoda super. Ako imate neki savjet recite.... Ja oduzi sa ovim postom sorry :)
|
|
|
|