Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (12.9.2011 18:46:49)
|
Hvala svima na podrci ... trudim se biti pozitivna, jer drugacije ne bih mogla ovo izdrzati ... :) IZVORNA PORUKA: helena_7 cickolini ma ti si meni predivna! Kako samo razmisljas...naravno uhvati te tuga,ali ti to zbog svog indijanca brzo prevaziđeš (ako i ne prevaziđeš-samo ti nama "kukaj" - tu smo da te saslusamo!) Ja sam vjerovala a i ostale zenice da ipak nisu crne prognoze,jer stvarno vidjelo bi se bar nesto na bebici a ona slatko stvorenje malo! Za tu tuzbu,ne znam ni sama sta bih ti rekla....a zanima me zasto su ti rekli da su trebali uraditi UZ glave? Jel to kod vas inace svim bebicama rade ili je z anju postojala neka indikacija? Vidi UZ mozga se ne radi svakoj bebi, ali se radi ukoliko postoje bilo kakve indikacije da s bebom nesto nije uredu. Kod nas su postojale jer je D stopirala sa razvojem od 31 do 35 sedmice, pokakila se u plodnu vodu, rodjena sa relativno malom tezinom CR ... i da ne naprajam. Kaze da su to velike indikacije da se obavezno mora uraditi UZ bebi. On ne bi nista promjenio jer nema lijeka, ali bi jer rana rehabilitacija je veoma vazna. Da smo poceli s tri mjeseca bili bi u velikoj prednosti i rezultati bi bili 10 puta veci.
|
|
|
|