RE: HPV, Cin I II III i konizacija (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Problemi sa zatrudnjivanjem



Poruka


sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 15:38:23)

I ja sam pila sve ovo, a gdje se kupi ovo pro sport izotonik i kako izgleda ako mozes ivana da napises, meni je ginekolog rekao da sto se tice trudnoce nema problema da se cak kod nekih slucajeva kada zena ne moze ostati trudna ova metoda moze raditi, a i na internetu sam procitala da su komlikacije u toku trunoce samo 1%, mislim da to nije mnogo odnosno da nije nista jer nikad se ne zna i inace sta se moze desiti i bez zahvata, ali ti se raspitaj.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 15:40:00)

Kovrdjava hvala na inf. o tabletama.




ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 15:50:13)


Sari evo sam upravo čitala da se LETZ metoda zove i poštednom metodom i preporuča se ženama koje nisu rađale jer su sa njom moguće komplikacije najmanje.
Ovaj sok se može kupiti u svim većim trgovinama, ja ga kupujem u konzumu. Sok je u srebrnoj plastičnoj boci, ne možeš falit, kod nas košta 8,50 kn i boca je od 0,75l.




malena1978 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 16:27:46)

pozdrav svim tetama

imam 31 godinu, nisam radjala, ali sam već ušla u grupu trudilica... prije 7 dana sam radila papa test i pokazao je cin II na III. za dva dana idem da uradim biopsiju, pa da vidim tačno stanje. zanima me da li se ta LETZ metoda može raditi i slučaju cin III? ako može ponovo adresa ili neki kontakt za klinike koje to rade u bosni? da li to neko radi u tuzli, s obzirom da sam iz tuzle?

sad sam počela piti sve čajeve kojih sam se sjetila, pijem jogurt svaki dan, i nervozna sam ovih dana veoma, jer me je to sve zdrmalo pošteno!!!





ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 16:54:34)

Malena danas sam čitala da se LETZ može raditi i kod CIN3,ali sve o tome će ti bolje reći cure koje su to prošle i tvoj ginekolog. Znam da je to jako teško provesti u djelo,ali pokušaj se što manje nervirati jer psiha čuda čini. Ovde smo već dosta pisale što je dobro piti pa se nadam da ćeš naći dosta korisnih savjeta.
Zaboravih napisat da je potrebno koristiti kondome dok se virus ne povuče.




malena1978 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (8.9.2009 17:01:26)

Ivana st, hvala ti na brzom komentaru... ipak ovaj dio sa nerviranjem je teško sprovesti u djelo...
trudim se ne misliti o tome, ali znam da me je dobro opteretilo jer se budim sa glavoboljom i leđa me bole, a to mi se dešava kad sam puno nervozna.... ma da mi je dočekati četvrtak da uradim biopsiju, pa bi nešto krenulo polako, a i ja bih se već nekako smirila




malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (9.9.2009 0:05:05)

Hvala Kovrđava za informacije.Moje zenice ja nikako da napravim onaj lijek
danas sam kupila aloju ali zena kaze mora stajati 5 dana,kao danas su je zalili pa mora malo da se isusi
a jedva cekam da pocnem piti taj lijek[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (9.9.2009 12:53:35)

Kovrdjava zanima me jos ovo sto si napisala vitamin C, D, lalcium i multivitamin 3x1 jesi li pila zajedno ili prvo popijes npr. C, pa poslije te ture (  kutije ) D...ili sve u isto vrijeme?




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (9.9.2009 13:04:28)

malena1978 znam kako se osjecas jer sam nedavno sve to prosla i zaista je najgore iscekivanje nalaza, glupo je kada ti neko kaze nemoj se sekirati medjutim vidjet ces ako Bog da da nije bilo potrebe da se toliko sekiras. CIN 3 se moze raditi LETZ metodom medjutim to zavisi od ginekologa jer ni svi CIN 3 nisu isti poslije biopsije ce ginekolog vidjti koliko je zahvaceno, ali ti rece da je CIN 2 na CIn 3 to znaci da je mozda samo na jednom jestu CIN 3, vjerovatno ce dr. prihvatiti da radi medjutim kao sto napisah to sve zavisi od dr. do dr. i tvog stanja koje ce ti on reci, ali nije to nista strasno medjutim moras to rijesiti sto prije. Cula sam da neko radi i u tz. LETZ, ali zaista ne znam ko ni kako, ali ti mogu preporuciti izvrsnog lijecnik, strucnjaka i covjeka, koji je meni prije par mjeseci radio ovdje u Sarajevu zove se dr. Nermin Muminbašić i evo ti br. tel. 061 208-858 prvo mu pošalji poruku i ukratko objasni i pitaj mozes li ga nazvati, naravno ako zelis, procitaj prethodne postove ja sam dosta pisala o tome i imas moje cijelo iskustvo da ne bih ponavljala ponovo i nasim hanumama dosadjivala, sretno pa se javi sta je bilo.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (9.9.2009 13:07:21)

malenagoga ne brini proci ce brzo tih 5 dana, ali ne  znam nisam nikada cula da mora da stoji, polahko pocet ces piti sreca ne stoji ovaj lijek dugo, iskreno i ja jedva cekam da ga budem mogla ponovo piti, nekako sam se fino osjecala dok sam ga pila ( i sada sam super hvala Bogu ), sretno




malena1978 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (9.9.2009 17:20:53)

hvala ti punoooooo na informacijama za tog doktora... sutra idem na biopsiju, ali eto izgleda da rezultat trebam čekati 15 dana [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], ali iskoristit ću priliku pa ću pitati doktoricu - ona je jedna od boljih u tz bolnici šta misli od LETZ i da li ga neko radi ovdje, a i sve ostalo što mi padne na pamet

isčitala sam sve što si pisala, kao i sva ostala iskustva teta na forumu... danas se već bolje osjećam, i malo sam se smirila, ali svake sekunde bih mogla početi plakati... ma idem sebi uzeti neku komediju u videoteci i napraviću kupku, pa ću da uživam kolko je moguće...




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (9.9.2009 17:45:23)

Ma to ti je normalno i ja sam mogla samo da placem, ali proci ce te to jer bit ce sve u redu ako Bog da vidjet ces, a do tada naravno pokusaj naci nesto sto te opusta i smiruje, meni je najbolje odgovaralo da sa nekim razgovaram mogla sam satima samo da pricam i pricam, sretno.




ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (14.9.2009 23:04:59)

Drage moje evo još malo pa ću radit papu, jedva čekam nalaz i naravno nadam se dobrom ishodu.
Mm je čitao dosta o HPV-u i što je dobro uzimati kako bi ga se riješilo i naišao je na stranicu o shitake gljivama. One su između ostalog dobre za podizanje imuniteta i u borbi protiv virusa, i nema nuspojava. Već je zvao doktora čija je ordinacija u Zagrebu i kod kojeg  se one mogu naručiti,poslali smo mu i moj nalaz zadnjeg papa testa i nalaz na HPV, i odredio je terapiju. Ako ovaj papa opet pokaže isto najvrojatnije ću naručit ove gljive,. Ima dosta toga po intenetu o shitake gljivama pa možete pročitati, a ako ih je koja od vas koristila voljela bih da sa nama podijeli svoje iskustvo!




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (15.9.2009 17:48:17)

I ja bih voljela da neko ako zna nesto o tome podijeli sa nama, i jos kada si spomenula mm i HPV, da li je partner od neke od vas bio pozitivan i sta je radio osim podizanja imuniteta, odnosno da li je neko od vasih mm imao neke bradavice i znate li sta se cini sa njima, da li se one mogu spaliti ili...?




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (16.9.2009 20:53:35)

IZVORNA PORUKA: sarisari

Kovrdjava zanima me jos ovo sto si napisala vitamin C, D, kalcium i multivitamin 3x1 jesi li pila zajedno ili prvo popijes npr. C, pa poslije te ture (  kutije ) D...ili sve u isto vrijeme?




malena1978 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (17.9.2009 0:13:44)

uradila sam biopsiju i bila je baš jako bolna! sad još uvijek čekam rezultate... doktorica mi je dala da pijem metrozol tablete i to 500 mg, tri puta dnevno, deset dana... do sad sam uvijek te dobijala za jedan dan, pa me sad zbunjuje

malo sam se smirila poslije biopsije, al me jakooooo nervira što moram ovako dugo čekati rezultate (21 dan). sad pijem vitamine, šaku tableta, jogurt te čajeve. čekam platu, pa ću otići po noni u staklenoj boci (našla sam za 80 KM)

tako, nadam se da ostali prolaze bolje od mene i da će sve biti dobro

puno pozdrava iz tuzle




sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (17.9.2009 15:34:19)

Ej cure su pravile ovaj recept sa alojom, gdje ste drzale taj napitak kada se procijedi sesti dan??? Jel treba drzati u frizideru ili...???




ivana st -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (17.9.2009 15:52:01)

Malena 1978 drži se, bitno je da si to obavila i sad pucaj po vitaminima (posebno vit.C),zdravoj hrani... Noni je pio mm prije 2 god. jer ga je te zime više put hvatala viroza i provjereno podiže imunitet.Ja sam ga pokušala piti ali meni je davao na povraćanje tako da sam odustala, ali svakako ga preporučam. 
Pozdrav [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]!




sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (17.9.2009 17:12:29)

I da, jos jednopitanje:kada se sve ovo sastavi jel se poklopi normalno, poklopcem od tegle ili necim drugim, gazom ili necim... malo me zbunjuje to [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] znam da sam dosadna ali eto... [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (17.9.2009 21:53:54)

sanela 22 ovaj napitak se ne drzi u frizideru ( ja nisam ) nego u tegli negdje u kuhinji i poklopi se nekim poklopcem koji nije metalni, a ako nemas mozes i obicnom zdjelicom ili necim staklenim samo da ne pada prasina, bitno je da nije metalno.Nisi dosadna samo pitaj sta te zanima, sretno, jesi li pocela vec piti i kako ti se cini, kako se osjecas, meni je super odgovarao.




sarisari -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (17.9.2009 22:00:06)

Noni kao i aloja ne djeluje svim krvnim grupam, tako aloja vera nema nekog ucinka za one koji imaju RH 0+, ali puno utice na ostale krvne grupe, te oni sa 0+ mogu da umjesto aloje koriste noni, a i onima sa A+ noni bas i ne odgovara, meni je uvijek lose bilo kada sam pokusala da pijem nono, a pokusavala sam par puta, ali mi zato aloja ekstra odgovara.




malenagoga -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (17.9.2009 23:59:10)

Joooj a ja teglu poklopila metalnim poklopcem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (18.9.2009 11:22:22)

sarisari hvala ti puno...juce sam konacno sastavila ovaj napitak tako da ga nisam jos uvijek probal, ali valjda ce sve biti ok, javicu kada pocem piti... Joj i ja sam ga juce kad sam ga napravila poklopila metalnim poklopcem, onim od tegle [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] strah me da nisam nesto zeznula sad sa ovim metalnim poklopcem  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




sanela22 -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (18.9.2009 11:24:46)

E sad ne znam hoce li meni djelovati ovaj lijek s obzirom na ovo sto je sarisari napisala, jer lijek ima aloje a ja sam 0+ krvna grupa... A i prije sam uzimala aloju jer nisam znala za to da ne djeluje na moju krvnu grupu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sarisari jel ovo sigurno da ne djeluje na sve krvne grupe?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mamabb -> RE: HPV, Cin I II III i konizacija (18.9.2009 14:15:13)

Ništa osim podizanja imuniteta i ako ima izrasline ima krema kojom pred spavanje se namaže oko glavića i to se riješi a krema se zove Dalacin ili Klindamicin a mogu je koristiti i žene, maže se duboko u vaginu.




Stranica: <<   < Prethodna stranica  9 10 [11] 12 13   Sljedeća stranica >   >>