cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Aplikacija “Moj kalendar imunizacije”

clock-img

23.4.2021

Praćenje kalendara će biti mnogo lakše uz mobilnu aplikaciju Moj kalendar imunizacije, dostupnu na Google play i na Apple store.

Ova aplikacija namijenjena je roditeljima i starateljima djece, kako bi im olakšala snalaženje u rasporedu imunizacije djeteta, ponudila informacije o vakcinama, bolestima protiv kojih se djeca vakcinišu, kao i najnovije naučne informacije o imunizaciji.

Aplikacija je vlasništvo Zavoda za javno zdravstvo FBiH odnosno JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, a razvijena je uz podršku UNICEF-a. 

Imajući u vidu da mnogi roditelji naprosto zaborave datum naredne vakcine, koju dijete treba primiti, kao i to da ne postoji jedinstven sistem obavještavanja roditelja o sljedećem terminu za vakcinu, Moj Kalendar Imunizacije, prvenstveno služi da unaprijed najavi termin ili napomene, ukoliko se raspored zaboravi.

Način registracije je jednostavan, a sama aplikacija user-friendly. Pogledajte kako se registruje te koristi ova aplikacija u videu gore.

Također, aplikacije možete preuzeti i skenirajući QR kodove:

Google play https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/f45d8809e0158d242e70778d27c4484d.png

 

iOS Apple store https://static1.ringaraja.net/uploads/SLO/uploads/521504fcb3bec52712a24c001e853fcb.png

 

Vakcine.ba team

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img