cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Kako prevladati strah od pobačaja?

U prvom tromjesečju strah od pobačaja vrlo je čest kod trudnica. U članku ćete pronaći nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se smirite i zanemarite negativne misli.

Kako prevladati strah od pobačaja?


Strah od pobačaja najčešće se javlja kod trudnica koje su u prvom tromjesečju. Tada je naime i najveća vjerojatnost da do njega I dođe. Zato mnoge trudnice lakše dišu tek nakon 12. tjedna. Takav je strah prisutan zbog velike količine informacija o trudnoći, a o njemu sigurno razmišljaju i trudnice koje su već imale pobačaj.

Ako je vaša trudnoća rizična, tada slijedite sve upute koje vam je dao vaš ginekolog. Ako mislite da njegov savjet nije u redu, potražite drugo mišljenje. Ovo će vas učiniti mirnijom.


Ako vaš ginekolog misli da je vaša trudnoća potpuno zdrava, onda je strah zaista nepotreban. Ne opterećujte se negativnim mislima, pokušajte uživati u trudnoći i ne opterećujte se strahovima. Možda će vam biti korisno razgovarati s prijateljicama koje su tek rodili. One će vam moći potvrditi da su znakovi koje imate potpuno normalni i da još ne znače predstojeći pobačaj. Kad vas preplave negativne emocije, strah, tada se okružite pozitivnim ljudima, prošećite, pročitajte knjigu, razgovarajte s partnerom ili prijateljima.

 

Pročitaj! > Smiju li trudnice biti na dijeti?



Tijekom trudnoće uvijek će biti prisutno malo straha. Od prvog dana, do prvog pogleda na novorođenu bebu, bit ćete zabrinuti je li s trudnoćom sve ok. Taj će strah, međutim, nestati kad prvi put zagrlite svoju bebu.


Mislite pozitivno, jedite zdravo, vježbajte i pijte dovoljno tekućine i učinit ćete najviše što možete za svoje zdravlje i zdravlje svoje bebe.



 

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Još mnogo zanimljivih tekstova o trudnoći čitajte u rubrici TRUDNOĆA.

Trudnice o razvoju svoje bebice u tibi mogu pratiti ako se prijave na Kalendar trudnoće

 


Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img