cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Prije odlaska na porod morate skinuti lak s noktiju

Jedan od najvažnijih pravila za trudnice koje dolaze na porod je da ne smiju imati nalakirane nokte, ili gel nokte odnosno trajni lak. Znate li zašto?

Prije odlaska na porod morate skinuti lak s noktiju

Tijekom vaginalnog porođaja, s ili bez epiduralne, ali i tijekom carskog reza, doktori prate boju noktiju na rukama i nogama buduće majke.


Promjene na noktima koje se mogu primijetiti tijekom porođaja važne su liječnicima da bi na vrijeme otkrili moguće komplikacije. Dok su bezbojni i ružičasti, sve je u redu. Ali ako dođe do promjene u boji te postanu bijeli, a kasnije i modri – to pokazuje nedostatak kisika u organizmu, što je vrlo opasno tijekom porođaja.

 

Nokti poručuju da nešto nije u redu!


Pročitaj! > Što utiče na početak porođaja?


Ako ne ranije, lak skinite čim počnu kontrakcije, a gel-lak uklonite čim uđete u deveti mjesec. U slučaju da tijekom zahvata dođe do komplikacija, na noktima će se, po boji, prvo vidjeti da nešto nije u redu. Kod pada nivoa kisika, problema u radu srca i drugih organa, boja noktiju se mijenja, a to se može vidjeti samo ako nisu nalakirani.


Čak i najidealnija trudnoća može završiti carskim rezom koji se, kao i druge kirurške intervencije, obavlja u anesteziji koja nosi određene rizike. Tijekom carskog reza na prst se stavlja pulsni oksimetar, mali aparat koji mjeri saturaciju, tj. nivo kisika u krvi.


Ako žena ima debeli sloj gel-laka, ovaj aparat neće pokazivati prave vrijednosti. To bi, ukazuju ginekolozi, potencijalno moglo biti vrlo opasno. Isto važi i za porođaj uz epiduralnu.


Čak i da nije riječ o hitnom carskom rezu, u rodilištu nije zgodno skidati lak. To posebno važi za gel-lak ili one izlivene nokte koji se inače uklanjaju posebnim alatima i sredstvima u salonima.

Izvor: newbornbaby.com.au.


 

 

PRATITE  NAS I NA INSTAGRAMU!

@ringeraja_ba

Još mnogo zanimljivih tekstova o trudnoći čitajte u rubrici TRUDNOĆA.

Trudnice o razvoju svoje bebice u tibi mogu pratiti ako se prijave na Kalendar trudnoće

Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img