cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

Sa 45 godina izgledaju kao da imaju 25

Arapske žene se kunu da im ovaj recept donosi vitalnost i mladost

Sa 45 godina izgledaju kao da imaju 25

Narodna medicina se na Istoku prenosi s koljena na koljeno i veoma je cjenjena

Ovaj "eliksir" se uzima dva puta godišnje, a djeluje tako što, prema vjerovanju arapskih žena, kompletno podmlađuje organizam.


Da biste napravili ovaj eliksir potrebno je:

100 ml soka od limuna;

200 grama meda;

50 ml maslinovog ulja.

Priprema: Pomješajte sve sastojke i uzimajte po jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno na prazan stomak. Znači, 15 do 20 minuta prije obroka.

Nakon što pojedete cijelu smjesu, napravite pauzu u trajanju od pola godine.

  • Maslinovo ulje ima izuzetno dejstvo na ljudski organizam i korisno je za zdravlje. Kroz istoriju pa sve do danas ono se koristilo za saniranje opekotina, njegu kože, pa čak i za čišćenje organizma. Djelotvornost maslinovog ulja nije samo površna i ono vam može pomoći u borbi protiv upornih crijevnih i želudačnih upala, bakterija i gljivica (odličan borac protiv kandide).
  • Redovna konzumacija limunovog soka pomoći će obrambenim snagama organizma, alkalizovati tijelo, pomladiti ga i očistiti. Limun takođe neutralizuje slobodne radikale, poboljšava pamćenje i čisti kožu kojoj daje tonus te je pomlađuje.

  • Svi oblici meda prirodno sadrže hranljive materije i enzime, koji imaju niz zdravstvenih prednosti i medicinske upotrebe. U stvari, med se tokom istorije koristio kao narodni lijek za dobro zdravlje, imunitet i mnoga stanja.

 

Za vrijeme pauze od pola godine, svaki dan pijte čaj sa đumbirom:

Pola kašičice rendanog đumbira prelijte sa 200 ml ključale vode. Dodajte i malo soka od limuna, po ukusu. Nikako nemojte dodavati med ili šećer u ovaj čaj. Kada se naviknete na jačinu ukusa, povećajte količinu đumbira na celu kašičicu prilikom pripreme čaja.

 

 

Još zanimljivih tema o >>> Zdravlju, Ljepoti i modi 


Zadnji članci

article-img

Zadnje teme s foruma

message-img