Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Zahvaljujuci prvo ovoj temi, a onda i previsokim cjenama za slicne rodjendanske torte, navukoh se i ja na fondat Evo je moja prva fondat torta! Nije savrsena, a i za figurice sam imala pomoc, no kako mi je prva slicna torta ja sam prezadovoljna kako sa fondat smjesom za rad, tako i sa krajnim rezultatom. Za djecu da ne pricam, odmah smo " ocerupali " Mikija
_____________________________
Covjece, ne mozes promjeniti tok odredjenja, niti mozes izgubiti svoju nafaku, a i uzeti nafaku drugome! Cemu onda mucno naprezanje i ubijanje duse?!
29.04.2012, 22:58
Hanady RR
18727
divna torta
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.04.2012, 23:11
Amam
659
Super tortice!
Evo i nase danasnje za moju princess i 7. rodjkas
_____________________________
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
29.04.2012, 23:14
mala_sa
1353
Hvala za pohvalu tortice
Amam ipak su strumfovi, divna je
Talisman torta je mrak
Hanady pa nek bude kitika, u haljinici na tockice (kao bubamara) i oko nje male bubamarice
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
29.04.2012, 23:20
Hanady RR
18727
mala super ideja sa tufnavom haljinkom
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.04.2012, 23:28
Honey3
3035
mala super torta a koliko je dobra ta milka,odavno je smekam Amam super strumfici,bas slatko talisman i tvoja torta je odlicna,kao da nije prva fondatusa
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))
29.04.2012, 23:45
mala_sa
1353
Zaho torta je stvarno ukusna, meni je malo preslatka (al sve je stvar ukusa), takodjer ja sam stavila samo 100gr margarina u fil pa nije bio bas pravo cvrst (zato mi se fondan malo spustio). Drugi put necu stavljati nikako secera u fil, jer je sasvim dovoljan ovaj koji je vec u cokoladi. I da, u receptu za 3 kore ide (450gr secera, a ja sam stavila 300gr).
_____________________________
Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)
Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)
30.04.2012, 13:42
Hanady RR
18727
i evo naše današnje rođendanske...završena je noćas oko 3... ali vrijedi truda...jer dakdžinicina Sarica carica slavi svoj drugi rođkas
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.04.2012, 13:48
Medić*
29
Cure, svaka cast. Torte su prekrasne
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
30.04.2012, 14:01
canim
4126
Hanady tortica je preslatka
30.04.2012, 15:41
madam x
839
Još jedna...ima još
< Poruku je uredio zinanina -- 30.4.2012 15:46:37 >
30.04.2012, 15:53
ucitelj
280
vauuu kao se pravi taj fondan i gdje naci sastojke kako je dobra ova tvoja zinanina
_____________________________
Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)
30.04.2012, 15:55
madam x
839
Iako ima na početku, evo još jednom:
Potrebno je: • 1 kesica želatina u prahu • 50 ml hladne vode (za želatin) • 20 ml vode (za fruktozu) • 100 g fruktoze ili dekstroze (voćni šećer) • 1 velika kašika glicerina (kupuje se u apoteci ' Eurofarm) • 900 g šećera u prahu Želatin preliti sa vodom i ostaviti da nabubri. Fruktozu ili dekstrozu stavite u šerpicu i prelite sa vodom. Stavite na ringlu da se istopi. Mješajte sve vrijeme dok ne počne da vri. Neka vri tridesetak sekundi, zatim sklonite sa vatre i dodajte jednu punu supenu kašiku glicerina i žilatin (koji je u međuvremenu nabubrio). Promješajte! U posudu stavite 500 - 600 g šećera u prahu, zatim postepeno sipajte istopljeni šećer i mješajte sa kašikom. Povremeno dodajte još šećera u prahu, a zatim sve stavite na radnu površinu i sa ostatkom šećera umjesite fondan. Ako su vam u startu ruke mnogo uljepljene sa fondanom, operite ih i onda nastavite sa mješenjem fondana. Bitno je da ruke nakon pranja dobro osušite papirnatim ubrusom. Gotov fondan ostavite 30 minuta na površini gde ste ga mjesili da se prohladi, a onda ga stavite u dobro zatvorenu kesu i čuvajte na sobnoj temperaturi. Najbolje je da se iskoristi u naredna 2-3 dana zato što je onda najlakše raditi sa njim ali ga možete čuvati i mjesec dana. Ako se desi da ga želite upotrijebiti nakon tih mjesec dana a on bude malo tvrđi za rad, slobodno ga stavite na 4-5 sekundi u mikrovalnu ali vodite računa da ga ne pregrijete jer možete tako i ruke da opržite sa njim, jer u sredini bude vreo. Ovako napravljeni fondan najbolje je bojiti sa gel bojama. Uzmete željenu količinu fondana, zabodete čačkalicu u gel boju a onda tu istu čačkalicu zabodete na par mjesta u fondan. Ako bojite sa bojom u prahu, pre nego što stavite željenu boju rastopite je sa par kapi vode ili alkohola.
30.04.2012, 15:56
ucitelj
280
nisam nikad pravila probat cu hvala
_____________________________
Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)
30.04.2012, 15:57
Hanady RR
18727
zinanina draga...mašalllah al te kreneulo a neke sa fb nemaš uopće ovdje...il sma ih ja fulila a šteta... baš su lijepe učitelj imaš dvije vrste fondanta... od mashmalow bombona...gdje je lakše naći sastojke... ili ovaj koji je kod većine sada sa glicerinom...
pa sad... recepte imaš na temi...Fondat ( ovo je fondant 2 ) a u zavisnoti gdje živiš možemo ti reći kako nabaviti sastojke
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.04.2012, 15:59
ucitelj
280
ja sam iz ljubuskog ali ovdje se nis nemre naci kad ti treba ma guglam ovi dana po ovim forumima hocu da i ja stogoc nova naucim hvala za savjete
_____________________________
Napokon mama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)
30.04.2012, 16:04
Hanady RR
18727
glicerin pouzdano znam da su u mostaru nabavljle naše forumašice... to ti je i jedini porblematični sastojak u gore navedenom receptu...
jestive boje imaš po marketima merkator, tuš, bingo itd... sad što nema u ljubuškom ima u okolnim gradovima
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.04.2012, 20:52
Honey3
3035
Hanady kao sto ti rekoh na fb, torta ti je super zinanina i tvoja proljetna je medena
_____________________________
Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))