Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
I jos da vas pitam, sad ce mm rodjendan pa bih da mu napravim neku tortu ali on ne voli nista kremasto, voli kad ima neki ukus voca u torti i sto manje kreme, pa mi nesto naum pade saher torta, ona je jednostavna i ide samo marmelada, imali ko provjeren recept za saher tortu i bili ja u sredinu mogla ubaciti nekako visnje umjesto marmelade i kako da ih iskombinujem a da ih ne stavljam u kremu i na kraju da je to sve dovoljno jako da ide fondant preko imam kalup 28 za tortu pa mi treba neki recept prikladan za taj kalup.
01.05.2012, 22:18
madam x
839
Egipatska torta Sastojci 15 jaja 30 kasika secera + 200 g secera 5 kasike brasna 200 g mlevenih lesnika 150 g lesnika celih 100 g mlevenih oraha ½ l mleka 250 g margarin 100 g prah secer 200 g slaga Priprema Kore:Umutiti 15 belanaca, 15 kasika secera, 2kasike brasna, 200g mlevenih lesnika, 100g mlevenih oraha. Od ove mase ispeci 5 korica.
I fil: 15 zumanca, 15 kasika secera, 3 kasike brasna, 1/2l mleka skuvati na pari. Kada se ohladi dodati margarin (250g) umucen sa 100 g prah secera.
II fil: Istopiti 200 g secera u suvoj serpi da bude svetlo braon i tecno. Dodati u to 150 g lesnika (celih). Razliti u plehu i samleti kada se ohladi.
zinanina torte su ti super, i stvarno moram pohvaliti tvoju urednost, tj uredno uradjenu tortu
02.05.2012, 17:37
mala_sa
1353
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
zinanina torte su ti super, i stvarno moram pohvaliti tvoju urednost, tj uredno uradjenu tortu
02.05.2012, 19:04
Hanady RR
18727
gdje da kupim boju kože za fondat...i koliko ta gimnastika košta
02.05.2012, 19:22
ElmaB
4568
Hihihi, ne moraš, možeš kupiti i pojedinačno, a tamo imaš sve što ti treba.
Hvala, cijenim vaše pohvale
02.05.2012, 22:55
Visnja RR
15102
IZVORNA PORUKA: zinanina
I Bumba i ja smo gotovi...
odlicna ...evo moja kcerka vristi "Buuuuumba hoooocu i jaaaaa"...dakle sad znas da ti je torta za 10 :))))
02.05.2012, 22:56
Hanady RR
18727
Ovaj bumbo samo što ne iskoči da nas izgrli majkemi
02.05.2012, 23:11
Amam
659
IZVORNA PORUKA: zinanina
Ja se stvarno izvinjavam što vas gnjavim, evo obećavam da je ovo zadnja slika ove torte ali stvarno sam zadovoljna...pravo je ukusna, ovo je egipatska
Super ti izgleda totica,a znaci sad provjereno i Egipatska moze pod F
03.05.2012, 15:36
Doraa
445
Drage moje nadam se da će mi neko dati savjet Recimo ova Elmina torta s igračima-zanima me kako pravite lica meni je najteže to i oblik tijela jel dio po dio ili iz cjeline. Trebala bih spidermana ali baš figuru- da se vidi cijelo tijelo,jednog sam napravila ali od silnog oblikovanja mi je nekako neravan pa sam mu stavila deblju mrežu po tijelu al sad kontam da pravim novog Kako da bude baš baš glatko? I još nešto stavite li na vrh koru ili fil ispod fondanta?? uvijek mi nekako niska s tri kore jer nema gore fila? Koliko vam je dovoljno putera da prekrijete tortu?
03.05.2012, 15:42
damma
1281
IZVORNA PORUKA: canim
I jos da vas pitam, sad ce mm rodjendan pa bih da mu napravim neku tortu ali on ne voli nista kremasto, voli kad ima neki ukus voca u torti i sto manje kreme, pa mi nesto naum pade saher torta, ona je jednostavna i ide samo marmelada, imali ko provjeren recept za saher tortu i bili ja u sredinu mogla ubaciti nekako visnje umjesto marmelade i kako da ih iskombinujem a da ih ne stavljam u kremu i na kraju da je to sve dovoljno jako da ide fondant preko imam kalup 28 za tortu pa mi treba neki recept prikladan za taj kalup.
da osvjezim pitanje..
03.05.2012, 15:46
damma
1281
zina ti si bgami pravi majstor a ja sam neku noc sanjala da razvijam fondant, izmucila sam se cijelu noc. a jos nikad nisam probala u stvarnosti, nekako me strah, a stalno pregledavam ovu temu. morat cu vala probat jednom pa sta bude. inace sam sladokusac i bas bas volim pravit slatkise.
03.05.2012, 16:21
Amam
659
IZVORNA PORUKA: Doraa
Drage moje nadam se da će mi neko dati savjet Recimo ova Elmina torta s igračima-zanima me kako pravite lica meni je najteže to i oblik tijela jel dio po dio ili iz cjeline. Trebala bih spidermana ali baš figuru- da se vidi cijelo tijelo,jednog sam napravila ali od silnog oblikovanja mi je nekako neravan pa sam mu stavila deblju mrežu po tijelu al sad kontam da pravim novog Kako da bude baš baš glatko? I još nešto stavite li na vrh koru ili fil ispod fondanta?? uvijek mi nekako niska s tri kore jer nema gore fila? Koliko vam je dovoljno putera da prekrijete tortu?
Ja sam figurice pravila sve u dijelovima noge sam za trup pricvrstila cackalicama a ruke zalijepila glava+trup isto cackalicom.
Ja sam radila tortu i s korom na vrhu i s filom,samo moras staviti malo deblji F i dobro ga pritisnuti uz tortu ako ti je fil zadnji. Ako ti je niska radi jos jednu koru dodatno,kao ja npr. Ja otprilike utrosim oko 100 gr putera+100 gr secera .
canim,damma ne radim vocne torte ali mi je ova zapala za oko i vidim da je radjena i s F
03.05.2012, 18:10
Doraa
445
amam hvala na brzom odgovoru Može li biti 100 gr meni nidokle još ga jedva razvučem koliko je tanko Možda sam manje stavli šećera Tako sam otprilike i kontala al sam kasno skontala dok sam pravila noge trup se savija na kraju rekoh zašto nisam naknadno???
Još nešto koji vam je najbolja jeftinija varijanta torte s obzirom da ću praviti dosta veliku iz dijelova
03.05.2012, 18:11
ElmaB
4568
A tu je tajna ja se pitam kako su onako perfektni Parola snađi se.Ma vidjela sam tog ali nisam zadovoljna htjela bih baš ili da stoji ili sjedi da se vidi kompletan U svakom slučaju hvala na odgovoru
03.05.2012, 21:39
ElmaB
4568
A tu je tajna ja se pitam kako su onako perfektni Parola snađi se.Ma vidjela sam tog ali nisam zadovoljna htjela bih baš ili da stoji ili sjedi da se vidi kompletan U svakom slučaju hvala na odgovoru
Uz pomoć velikih čačkalica štapića za ražnjiće, ti ovu figuri spidermana možeš staviti i da stoji, ili da sjedi saviješ mu samo priliko oblikovanja noge u koljenima.
N je za 7 dana rodjendan i mislila sam praviti winnie the pooh torticu. Ako neko ima sliku neke zanimljive, a ne previse komplikovane neka ppostavi. Milion torti sam pogledala na google, i sad vise nemam pojma sta da pravim...
04.05.2012, 12:35
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
N je za 7 dana rodjendan i mislila sam praviti winnie the pooh torticu. Ako neko ima sliku neke zanimljive, a ne previse komplikovane neka ppostavi. Milion torti sam pogledala na google, i sad vise nemam pojma sta da pravim...
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''