cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Fondant 2

  
clock-img

09.12.2012, 16:43

clock-img

nanika

pencil-img

1399

Hanady predivni si, svaka ti castuser posted image

_____________________________

Curica 2006
Dečko 2009

clock-img

10.12.2012, 05:31

clock-img

Blueberry1

pencil-img

4

Pozdrav zene!

interesuje me da li mogu obloziti tortu sa fondantom cim napravim isti, ili mora odstojati u frizideru? Ako da, koliko dugo? U pitanju je marshmallow fondant.

I pitanje za muffine: cime ih premazete kada hocete da ih prekrijete fondantom?


Hvalauser posted image

clock-img

10.12.2012, 07:51

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: Blueberry1

Pozdrav zene!

interesuje me da li mogu obloziti tortu sa fondantom cim napravim isti, ili mora odstojati u frizideru? Ako da, koliko dugo? U pitanju je marshmallow fondant.

I pitanje za muffine: cime ih premazete kada hocete da ih prekrijete fondantom?


Hvalauser posted image



Možeš odmah koristiti za prekrivanje torte....
U frižideu uopšte ne stoji fondana tniti jedna vrsta...sve se čuvaju na sobnoj temperaturi zatvoreni u najlonksu vrećicu da ne dolazi urak do istoga...

a mafine...
premžeš ili tankim slojem butter creme ili tankim slojem džema po želji


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

10.12.2012, 09:29

clock-img

Nellica

pencil-img

220

Drage ženice, predivne su torte gusari su extra, a Hanady muffini su mi dali ideju za blagdane pred nama.
Bravooooo!!!!
MI smo za kućnu proslavu jaffu obložili čokoladom bila je mljac!

_____________________________

5.12.2009.
28.04.2011. Mamina dva anđela!

clock-img

11.12.2012, 09:06

clock-img

Blueberry1

pencil-img

4

Hvala puno! user posted image


clock-img

21.12.2012, 11:05

clock-img

malena131

pencil-img

211

Ima li neko recep neke dobre torte a da se moze pokriti fondantom, blizi nam se rodjendan pa da to isprobam prije...

_____________________________

Nasi djecaci, najvece ljubavi na svijetu stigle su 12.01.2010.

clock-img

21.12.2012, 11:08

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: malena131

Ima li neko recep neke dobre torte a da se moze pokriti fondantom, blizi nam se rodjendan pa da to isprobam prije...


Imamo temu torte...
a na njoj ima dosta recepta koje koristimo za pod fondant..recimo moje omiljene i najčešće su refrom, azure čokoladan, jaffa torta, teodora torta, ...imamo i bingo, i plazma torta itd

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

21.12.2012, 11:10

clock-img

malena131

pencil-img

211

Hvala puno na brzom odgovoru :)


_____________________________

Nasi djecaci, najvece ljubavi na svijetu stigle su 12.01.2010.

clock-img

21.12.2012, 11:14

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: malena131

Hvala puno na brzom odgovoru :)


nema na čemu...
evo i link
http://www.ringeraja.ba/forum/m_29249/mpage_73/key_/tm.htm
baš na posljednjoj strani je moj post sa receptima za pod fondatnt koje sma saatvima jednoj našoj članici nedavno...među njima je i Caraska torta vy naša palachinken isto ukusna, vrza i super pod fondant :)

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

23.12.2012, 22:30

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

clock-img

24.12.2012, 17:19

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Jedna novogodišnja:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=460115840704571&set=a.234890333227124.58778.234869626562528&type=1&theater

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

24.12.2012, 17:39

clock-img

emina08

pencil-img

253

sve ti je super al što su ovi sitniuser posted image user posted image user posted image

clock-img

24.12.2012, 17:47

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568


IZVORNA PORUKA: emina08

sve ti je super al što su ovi sitniuser posted image user posted image user posted image


Hvala, hvala!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

24.12.2012, 18:35

clock-img

Silver

pencil-img

1008

Ovo sam prijateljici napravila jednu malu jelkicu :D

user posted image

_____________________________

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

clock-img

24.12.2012, 19:00

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Jelkica je savršena!!!!!!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

24.12.2012, 19:15

clock-img

Silver

pencil-img

1008

Hvala ElmaB user posted image ucim see!

_____________________________

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

clock-img

24.12.2012, 19:24

clock-img

Honey3

pencil-img

3035


IZVORNA PORUKA: Silver

Ovo sam prijateljici napravila jednu malu jelkicu :D

user posted image


user posted image user posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

28.12.2012, 06:36

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568



Hvala puno!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

30.12.2012, 00:17

clock-img

raja_ringe

pencil-img

-109

Žene svaka vam čast. Zlatne ruke imate user posted image user posted image user posted image . Izgleda da sam jedina na forumu kojoj fondant nije uspio :), ali evo nakon godinu dana ja ću ponovo pokušati. Malo sam prelisatal što sma pisala prošle godine i prisjetila se grešaka na koje ste mi ukazale :)

Ja sam kontala ovaj put napraviti plazma tortu, ako uspije fondan prekrila bi je i dodala jednu jednostavnu figuriCU (mislim da će to biti bumba) i ime dječaka kojem pravim. Srećom imat će pravu tortu, moja je samo onako popratna :), pa i ako ne uspije nema veze. Eh sada pitanja. Dakle recept sam našla na blogu minjina kuhinjica. Je li neko pravio ovu tortu? Ako jeste jeste li izbacili jaja iz recepta? Ako jeste čime ste zamjenili jaja i koji omjer?

Drugo kada pravite figurice je li ih odma i spajate ili ostavite da se dijelovi osuše pa ih onda spajate? Koliko se vremenski suše figurice? I recite mi kako da se organizujem. Torta treba da bude gotova u sljedeću subotu naveče. Kada da pravim fondan, a kada tortu? Koliko torti treba da se 'stisne'? I je li se svaka torta mora prekriti butter cremom prije fondana? Koliko mi fondana treba za jednu mjeru plazma torte i jednu bumbu?

Hvala

_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

clock-img

30.12.2012, 00:29

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

Uh sestro al nam nabeša pitanja....user posted image
Evo da krenem redom što znam da pomognem a nadam s ei druge će dati svoje mišljenje

Je li neko pravio ovu tortu?
jesam istu tu sa minjine kuharice

Ako jeste jeste li izbacili jaja iz recepta?

Nisam ih izbacila al sam jaja termički obradila na pari

Ako jeste čime ste zamjenili jaja i koji omjer?
nemam odgovor na ovouser posted image

Drugo kada pravite figurice je li ih odma i spajate ili ostavite da se dijelovi osuše pa ih onda spajate?
Ja napravim sve npr.navečer pa ujutro spojim ako je komlikovanija figura..ako je jednostavnija tj ne mora stajati nema ruke duge itd spojim domah pa ostavim da se suši sve zajedno...ruke i none pripomognem čačkalicama uglavnom

Koliko se vremenski suše figurice?
Kako koje ...veličina istih je bitna i položaj...al meni se pokazalo kano najbolje vrijeme rposječno 24 sata

I recite mi kako da se organizujem. Torta treba da bude gotova u sljedeću subotu naveče. Kada da pravim fondan, a kada tortu?
napravi fondat u četvrtak...
od polovine naparvi figuru i detalje tipa tih slova i broj i što si još planirala...
neka se suši ...
u petak naparvi trotu...nek se stisne oko 2-3 satam namažo je butter cremom
u subotu ujutro razvaljaj ostatak fondanta, prekrije j i poredaj sve...nek stoji do poslak odno trebovanja u poslijepodnevnim satima


Koliko torti treba da se 'stisne'?
Nakon pravljenja misliš...
plazma torta s ebrzo stisne...2-3 sata dovoljno...

I je li se svaka torta mora prekriti butter cremom prije fondana?
da se isti zaljepi uglavnom da...neke kreme u tortama su takve da ti butter cream ne treba a na ovoj ti treba...ili tanki lsoj neke marmelade bi mogao zamjeniti butter cermu

Koliko mi fondana treba za jednu mjeru plazma torte i jednu bumbu?
1 mjera...
pola da je prekriješ adekvatno iako ćeš imati ostataka
i druga polovina za figuru i detalje


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.12.2012, 00:45

clock-img

raja_ringe

pencil-img

-109

Hanadi srce si user posted image user posted image I prošle godine si mi ti ukazala na grešku. Vidjela sam da su neke žene jaja kuhale na pari, ali mi taj postupak totalno nejasan. Predpostavljam da se to radi isto kao kada se čokolada topi na pari, ali zar se jaje ne stisne? Ako ti nije teško samo mi napiši taj postpak termičke obrade jajeta..Haha a ja bi još fondan da razvijam user posted image user posted image

_____________________________

"Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori, a fukara se obogati!" (I. Andrić)

clock-img

30.12.2012, 00:49

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Hanadi srce si user posted image user posted image I prošle godine si mi ti ukazala na grešku. Vidjela sam da su neke žene jaja kuhale na pari, ali mi taj postupak totalno nejasan. Predpostavljam da se to radi isto kao kada se čokolada topi na pari, ali zar se jaje ne stisne? Ako ti nije teško samo mi napiši taj postpak termičke obrade jajeta..Haha a ja bi još fondan da razvijam user posted image user posted image



user posted image
staviš veću šerpu do pola punu vode na kolo...
u manju šerpu koju nakačiš na tu staviš jaja...
dok vri voda ti ''kuhaš'' jaja...konstantno mješajući
ne smiju ti se stisnuti u komadićima da budu...
ja uglavnom prije nego stavim na paru izmešam mikserom količinu jaja i šeććera iz recepta pa na tu paru stavim..mješaš da se zgusnu samo vodiš računa da sa dna mješaš i okolo po rubu posude u kojoj su ti inače će ti se prekuhati i biće kao kajgana i koagulirati pa ćeš dobiti žvaku...
kuhanje na porkuhanoj vodi ispod oko 10-tak minuta je dovoljno ...kad vidiš da su gušća skini i natsavi porves pravljenja torte sa njima...



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.12.2012, 00:56

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Dajte prijedlog neke fine torte za ispod fondanta, da nije reform ...

_____________________________

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

Zadnji članci

article-img