RE: Moja beba do 1.rođendana
1.8.2012 17:08:49
Candy
E zene zanima me, moze savjet, a i misljenje: Naime, maleni se rodio prije 32 dana, dosli kuci, super dojio, spavao, napredovao, onda sa 18 dana otisao na operaciju pupcanog crijeva, gdje smo bili razdvojeni 5 dana, da bi potom ja otisla i bila sa njim u bolnici jos 6 dana, ali nismo mogli biti zajedno, ja u sobi za majke, a on u intenzivnoj njezi.Prvi dan kad sam dosla morao je piti samo 10ml mlijeka uz infuziju i antibiotike na svaka 3 sata, drugi dan 15ml, treci 30ml, a onda neograniceno. Ja sam izdajala mlijeko tako da bi on popio koliko je trebao a ostatak bacala. Kad je dosao dan da neograniceno jede, on nece dojku, nece ni silikonsku, naucio na flasicu, tako da mi je sve do povratka kuci, ja bih se izdajaj a on bi jedi. Al ja primjecujem sve manje mlijeka, kod kuce stavim ga na dojku, jok nece, stavim silikonske, vuce 5 sekundi, onda u plac ne nevuce nista. Ja pupmicu u ruke i svako hranjenje izmuzem, ali njemu malo, a ja nemam vise. Uvedem dohranu uz to, minimalno, ali on stalno gladan... Kupim onu Novalac za vecu sitost, ma kakvi sve isto... A ja nasekirana zbog operacije, nisam se nimalo odmorila od poroda, pa rana, a mlijeko skoro nestalo... A zivci mi vise o koncu...