IZVORNA PORUKA: Amelaa RR
Hanume...kako vi spremate teleciju plecku..jel je pecete u komadu ili sjecete?Ja sam je spremala par puta ali sjekla kao na snicle...al sam cula da bude puno bolja kada se pece u komadu?
u komadu draga moja
namaži je začinima po želji, so, biber ( vegeta) i ulje
uzmi veliku šerpi, stavi malo ulja i nekoliko puta je ''okreni na njemu'',pa podljevaj sa po 1-2 fildžana vode
neka se pihtija'' tako nekih 45 minuta na laganoj vatri
onda kupi kesu za pečenje veću u stavi je u nju i u rernu...
možeš u kesu odmah i krompiriće ubaciti...
bude pravo ukusno.
uglavnom u pećnici neka bude još neki 30-35 minuta...
zavidi kolika je može ovaj proces pečenja biti i kraćži a i pihtijanja...
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009