5 jaja ( umutiti samo bjelanjke u cvrst snijeg ) u cvrst snijeg dodati 4 kasike secera 100 gr mljevenih badema ( ja sam listice samljela pola male kasike praska za pecivo
4 kasike brasna
tepsija srednje veličine
krema
500 ml slatkog vrhnja
u njega dodati 400 ml mlijecne cokolade (ne dozvoliti da vrhnje provri ), 150 gr maslaca i 5 zumanjaka ( / koje smo predhodno termički obradili na pari / sve doobro izmjesati i preliti preko biskvita, ukrasiti po zelji
< Poruku je uredio amanullah -- 23.7.2012 15:53:15 >
23.07.2012, 16:00
Hanady RR
18727
ovaj je sutra
23.07.2012, 16:09
Medi_87
1472
S obzirom da smo ova tri prethodna iftara skroz slabo jeli veceras cu malo manje napraviti: teleća juha gljive s pohovanom piletinom krompirici američka torta lubenica i to je to
23.07.2012, 16:16
pahuljica_25
232
Ja napravila Dženanin kolač sa jogurtom,u zamrzivaču je Ehh pitanje,koju šlag kremu vi koristite?Jer skoro sam čula da u dolcela kremama koriste svinjsku želatinu Tako da ja umjesto kreme kupih šlag hit valjda će biti ok
23.07.2012, 16:18
mykica
482
Ovaj kolač od amanullah će se posebno svidjeti mom mužu, voli samo ovakve, kaže ovi drugi su mu suhi Tako da je ovaj na redu čim se pojede ovaj dženanin sa jogurtom, njega sam danas pravila. Žene moje, udebljat ćemo se od ovako lijepih recepata
23.07.2012, 16:19
Amani12
1651
Mi smo jucer i prekuce iftarili kod moje nane na selu i uzivali u specijalitetima by nana&mama.
Veceras idemo kod moje mamice na iftar,a sutra kod sveki.
Divne ideje za iftare,jedva cekam da pocnem i ja pripremati.
23.07.2012, 16:41
Anoniman
kacamak sa spanacem i laks riba krckava
bureka od jue ko voli
onda reform torta i vanilice
23.07.2012, 16:51
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
Ja napravila Dženanin kolač sa jogurtom,u zamrzivaču je Ehh pitanje,koju šlag kremu vi koristite?Jer skoro sam čula da u dolcela kremama koriste svinjsku želatinu Tako da ja umjesto kreme kupih šlag hit valjda će biti ok
Imaš Vispakove šlag pjene i kreme..One su halal 100%
23.07.2012, 16:53
treće
17
VISPAK HALAL I DOBRE
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25
23.07.2012, 16:55
Medić*
29
Pahuljice ja uzimam Visapak. Hanady upomoc Veceras hocu one tvoje snicle iz pretisa, nisam ih do sada pravila, sta mi je ciniti ? Eno vec fino istucane, zacinjene. P.S. moj pretis nema onu mrezu unutra, da mi se ne zalijepe, nedo Bog da mi zagori
23.07.2012, 16:59
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: triputmama
bureka od jue ko voli
pravis ili? volim ih-nemam recepta ako neko ima nek pise
za iftar nocas: supa ako mm pozeli sataras pire pohovani pileci fileti salata: krastavci s pavlakom imamo sutliju puding i jos uvijek cudo od cokolade
IZVORNA PORUKA: palachinken Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje. Baš bude fino!
Palačinken, koliko dugo treba ovo peći? 30-ak minuta?
23.07.2012, 17:12
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ananas_ze
IZVORNA PORUKA: triputmama
bureka od jue ko voli
pravis ili? volim ih-nemam recepta ako neko ima nek pise
za iftar nocas: supa ako mm pozeli sataras pire pohovani pileci fileti salata: krastavci s pavlakom imamo sutliju puding i jos uvijek cudo od cokolade
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.
Ja bih u krugu porodice,ali neizvodljivo,za Zahu ne znam
23.07.2012, 17:44
mala_sa
1353
Amam zeno, de mi recept od one sirnice sa kiselom vodom, neki dan si je spominjala???
23.07.2012, 17:46
lejla80
1495
Mi ćemo večeras tarhanu sa telećom koljenicom,piletinu i krompir iz rerne...salatu krastavice, paradajz, luk sa pavlakom i sirom..za desert voće ako mogne stati :)
23.07.2012, 17:53
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Je li to neki zajednicki iftar na carsiji ili ?
nista organizovano,mi to porodicno Vidim zene i vi dosta koristite vispakove proizvode,i ja sve sto imaju koristim stvarno su kvalitetni,eh ove nove zacine Tajna to jos nisam probala,ali prvom prilikom
23.07.2012, 17:56
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: zaha
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Je li to neki zajednicki iftar na carsiji ili ?
nista organizovano,mi to porodicno Vidim zene i vi dosta koristite vispakove proizvode,i ja sve sto imaju koristim stvarno su kvalitetni,eh ove nove zacine Tajna to jos nisam probala,ali prvom prilikom
E mi svaki ramazan odvojimo jednu noc porodicno na Bascarsiji na iftaru. I ovaj put planiramo polovinom ramazana aBg.
A pitah za zajednicki iftar, znam ono organizuju, neki dan slike gledala iz Zenice pa rekoh da nije u Sa veceras takav iftar
23.07.2012, 18:16
Vinetu
872
IZVORNA PORUKA: Vinetu
IZVORNA PORUKA: palachinken Ja imam super receptić za piletinu i gljive: pileće filete narežeš na tanke trake, umačeš u prah od krem supe od gljiva i onda redaš u vatrostalnu posudu. U vrhnje za kuhanje dodaš ostatak praha od supe i sve to preliješ preko mesa, a gljive, malo krupnije rezane, pobacaš po tome i u rernu na pečenje. Baš bude fino!
Bilo ko???
23.07.2012, 18:19
palachinken
5397
Bilo ko???
Pa malo jače, možda 45min na 200 stepeni, ali vidis po gljivama :)
23.07.2012, 18:20
Vinetu
872
IZVORNA PORUKA: palachinken Pa malo jače, možda 45min na 200 stepeni, ali vidis po gljivama :)