IZVORNA PORUKA: Amela86
Da ne otvaram drugu temu , mislim da je i ova pogodna . Samo smo muz i ja . trosimo oko 100 - 150 km mjesecno otprilike , vidim neki trose toliko sedmicno . Ali ja imam problem sa doruckom . Ustvari , namirnica za dorucak mi najbrze nestane ,i prosto kad idem u nabavku ne znam sta da uzmem za dorucak tokom cijelog mjeseca .
Moje pitanje je sta kupujete i kuhate za dorucak a da to nisu pahuljice i tome slicno . Kupim ja pasteta , salame , narezak ali vise mi je i od tog zlo , a neda mi se bas dok ustanem odmah nesto kuhati.
Mi baš rijetko kupujemo salame, hrenovke, paštete...uvijek imam ponešto od toga u frižideru ali nekako nam se svaki doručak svodi na jaja, sireve razne i mileram ili pavlaka, riba, ili nešto s kukuruznim brašnom (pura, uljevak i sl.). Uz to je svaki dan po šolja mlijeka i namaz uz mlijeko (obično neki džem,nije nutela

). Prženice, kiflice i uštipci su često uz ovo. Ovi kupovni proizvodi su samo ako nekom malo zafali ili mu je baš čejf to jesti.
I svako jutro doručkujemo skupa i to čim progledamo
01.04.2011. mamino proljetno sunce