writing-img

RE: potrošačka korpa

clock-img

12.04.2013, 11:29

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876

IZVORNA PORUKA: bebaa

drage moje nebi mi mrsko da pregledam racune za sruju...tacno od oktobra na ovamo svi racuni preko 45 km a do tada svi od 30-35 km...jeli mozda sta poskupilo...ili nas kradu lopovi...user posted image

ne znam kako je kod vas,kod nas je od 1.10 do 1.4 skuplja struja za 4-5 feninga po kilovatu,ali nabere se to

clock-img

12.04.2013, 11:33

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

IZVORNA PORUKA: tinkivinki

drage moje nebi mi mrsko da pregledam racune za sruju...tacno od oktobra na ovamo svi racuni preko 45 km a do tada svi od 30-35 km...jeli mozda sta poskupilo...ili nas kradu lopovi...user posted image

ne znam kako je kod vas,kod nas je od 1.10 do 1.4 skuplja struja za 4-5 feninga po kilovatu,ali nabere se to

a gdje si ti...
EP je valjda ista za cijelu federaciju doduse ne znam za mostar i okolinu sta je...kodf nas bi trebalo da je ista cijele godine...

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

12.04.2013, 11:47

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876

a gdje si ti...
EP je valjda ista za cijelu federaciju doduse ne znam za mostar i okolinu sta je...kodf nas bi trebalo da je ista cijele godine...

ja sam u drugom entitetuuser posted image .pogledaj na računima cijenu kilovata

clock-img

12.04.2013, 11:51

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876

slagala sam prije je bilo 4 feninga,sad je 2 feninga razlika,zimska 11 feninga kilovat,a ljetna 9

clock-img

12.04.2013, 11:51

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

hebiga nemam tih racuna od prije oktobra gdje pise cujena...sve bacam sem zadnjeg i ovih odrezaka...user posted image

clock-img

12.04.2013, 11:57

clock-img

ljubičica 28

pencil-img

289

Kod nas je do 1.3. (tako piše na računima) i meni je, zaista, račun od 3. mjeseca došao 10 KM manje user posted image

Gospodaru moj,
ne dopusti da me zavara uspjeh, niti poraz baci u očaj. Podsjećaj me stalno da je neuspjeh iskušenje koje prethodi uspjehu...

asthenozoospermia, produženi ciklusi

01.04.2011. mamino proljetno sunce

clock-img

12.04.2013, 11:59

clock-img

canim

pencil-img

4126

Koliko ja znam zimi je uvijek skuplja struja za par feninga a ljeti jeftinija user posted image

clock-img

12.04.2013, 12:00

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

IZVORNA PORUKA: canim

Koliko ja znam zimi je uvijek skuplja struja za par feninga a ljeti jeftinija user posted image

Ma oni su to prosle godine kao izjednacili,tako da bi trebala cijena uvijek biti istauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

12.04.2013, 12:01

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

tako je prije ako nisu opet vratili...odo da virnem na njihov site...

clock-img

12.04.2013, 12:01

clock-img

chuci

pencil-img

804

nema više u EP BiH zimska i ljetna tarifa kao što je prije bila. sad je jedna tarifa cijele godine, ima samo dnevna promjena na jeftinu i skupu tarifu.
sad je jeftina od 14 do 17 sati i navečer od 23 ujutro do 8

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

12.04.2013, 12:02

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Nedi draga.. user posted image kako toliko?? koliki vam je stan?

40m2- fakat mi nije jasno a gledala sam na brojilu dobro je upisano.

Ma i kad sam na godišnjem pa sve radim na skupoj dođe mi 60najvise a nekako uvijek 54-55-56. Izuzetci su mjeseci kad se grijemo na struju.
Svi aparati su nam ispravni i nista nije starije od 7 godina ustvari jedino je frižider toliko star ostalo je sve mlađe...

Svakako aBd do kraja mjeseca cemo napokon u novi dom inace bi trazila da mi se provjeri ispravnost brojila

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

12.04.2013, 12:06

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: zaha

IZVORNA PORUKA: canim

Ma oni su to prosle godine kao izjednacili,tako da bi trebala cijena uvijek biti istauser posted image

aha nisam onda u toku s tim novim pravilima, sjecam se da je ranije tako bilo.

clock-img

12.04.2013, 12:08

clock-img

canim

pencil-img

4126

A da vas pitam, ja zivim u kuci tako da nisam upucena, kako oni obracunavaju svijetlo u haustoru npr user posted image jeli ima neko posebno brojilo za to pa onda dijele na stanare cijenu ili zajedno s vasim brojilom uracunavau i svijetlo haustora user posted image

clock-img

12.04.2013, 12:28

clock-img

chuci

pencil-img

804

dijeli se na stanare ja mislim

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

12.04.2013, 12:41

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

i ja mislim da se dijeli na stanove.ima posebna stavka na racunu-zajednicka potrosnja ili tako nesto...
ja nekad imam osjecaj da ovi u EP ove racune napisu ofrljeuser posted image
ja sam pisala da mi ne dolazi puno struje,evo sad doslo 23km,ne zalim se ali vidim kod drugih ljudi stalno visoki racuniuser posted image

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

12.04.2013, 12:44

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

kod mene na racunu pise -zajedničko trošilo-stubišna rasvjeta...
a sto se tice cijena nisu se mjenjale od 2011. od kad tece po tadasnjoj skupoj tarifi...onda je do mene pa puno trosim...sacu uvesti redukciju...user posted image

clock-img

23.04.2013, 10:44

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

eh evo mene...
dosli od sveki,natovarili krompira,salata kojekakvih,domaćih đemova,sokova,kompota,ma svega...ih gdje mi je kraj...a najvaznije da sam donijela puuuuno slatkiša,svekar me snabdio...user posted image
moram ovaj koji dan u shoping...ima gdje šta povoljno...nisam ništa pratila...
znam samo da je u krajini hljeb duplo tezi od ovog iz sarajevskih pekara a košsta 1 km...nasi sa baš pohasili,derul deru...i uopšte su cijene niže...user posted image

clock-img

12.05.2013, 23:38

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

evo mene opet...šta ću kad ste mi naumpale kad žena na kasi reče iznos...nepunih 130 km...a fiiiino se podmirila...još samo da mesa dodam u komoru...
ne znam ko kakvu kafu pije ali zlatna đezva je moj izbor i trenutno je u tušu 5.90 pakovanje od pola kg...ista kafa u konzumu nedavno gledam 7.40 ako se dobro sjećam...
prije odlaska u kupovinu malo sam prelistala stranice sa sniženjima...ma sve je to u pet deka ...

clock-img

13.05.2013, 10:39

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: ljubičica 28

I izračunah ja koliko me košta sirnica user posted image

Stavila sam:
pola kg sira = 2 KM
dvije kašike kajmaka (to ne računam jer koristim domaće mlijeko, kajmak usput dođe)
3 kašike milerama = do 1 KM
3 jaja = do 1 KM

Još neka je 1 KM za brašno (razvijala sam) i 1 KM za puter i mlijeko kojim sam je polila, to je to. Za 6 KM puna velika tepsija sirnice. Za dvije osobe i previše.

a struja i rad?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

13.05.2013, 10:41

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi
koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

13.05.2013, 10:49

clock-img

SdZ

pencil-img

2784

eh evo mene...
dosli od sveki,natovarili krompira,salata kojekakvih,domaćih đemova,sokova,kompota,ma svega...ih gdje mi je kraj...a najvaznije da sam donijela puuuuno slatkiša,svekar me snabdio...user posted image
znam samo da je u krajini hljeb duplo tezi od ovog iz sarajevskih pekara a košsta 1 km...nasi sa baš pohasili,derul deru...i uopšte su cijene niže...user posted image

Mali hljeb je kod nas 1KM, a veliki 1,50KM.

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

clock-img

13.05.2013, 10:55

clock-img

melin

pencil-img

207

ja inace sve kupujem sto je snizeno
ko manijak samuser posted image
udjem u supermarket i sve sto je na sniizenju 50 i vise% na snizenju uvijek uzimam i slazem(mislim na higijenu i deterdzente)to uvijek treba i toga uvijek imam u podrumu
jednom sedmicno idem u nabavku hrane, povrca i mesa tako da je sve svjeze...

Mamina sreca najveca 10.02.2010
Dosla je radost i promijenila nas zivot zauvijek...:-)

clock-img

13.05.2013, 10:58

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

IZVORNA PORUKA: SdZ

eh evo mene...

Mali hljeb je kod nas 1KM, a veliki 1,50KM.

taj vaš mali je punomveći od našeg za 1 km...

clock-img

13.05.2013, 11:14

clock-img

tinkivinki

pencil-img

876

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi
koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?

najmanje 2 puta mjesečno,eto juče smo oko 100km dali,s tim da moj muž obično uvijek nekoga pozove.i onda kupimo bataka,ćevapa,bijelo meso,kobasice,krmenadle,sok,pivo,hljeb,salata,nešto slatko.ja uvijek galamim da smanjimo ta feštanja bez razloga

clock-img

13.05.2013, 11:51

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

primjetila sam da mahom svi roštiljaji, a ne može 4 insana sjest bez minimalno petobanke, kod nekih se roštilja svake hefte, love se ima, nije kod nas kriza

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Zadnji članci

article-img