Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
drage moje nebi mi mrsko da pregledam racune za sruju...tacno od oktobra na ovamo svi racuni preko 45 km a do tada svi od 30-35 km...jeli mozda sta poskupilo...ili nas kradu lopovi...
ne znam kako je kod vas,kod nas je od 1.10 do 1.4 skuplja struja za 4-5 feninga po kilovatu,ali nabere se to
12.04.2013, 11:33
bebaa
-11235
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
IZVORNA PORUKA: bebaa
drage moje nebi mi mrsko da pregledam racune za sruju...tacno od oktobra na ovamo svi racuni preko 45 km a do tada svi od 30-35 km...jeli mozda sta poskupilo...ili nas kradu lopovi...
ne znam kako je kod vas,kod nas je od 1.10 do 1.4 skuplja struja za 4-5 feninga po kilovatu,ali nabere se to
a gdje si ti... EP je valjda ista za cijelu federaciju doduse ne znam za mostar i okolinu sta je...kodf nas bi trebalo da je ista cijele godine...
12.04.2013, 11:47
tinkivinki
876
a gdje si ti... EP je valjda ista za cijelu federaciju doduse ne znam za mostar i okolinu sta je...kodf nas bi trebalo da je ista cijele godine...
ja sam u drugom entitetu .pogledaj na računima cijenu kilovata
12.04.2013, 11:51
tinkivinki
876
slagala sam prije je bilo 4 feninga,sad je 2 feninga razlika,zimska 11 feninga kilovat,a ljetna 9
12.04.2013, 11:51
bebaa
-11235
hebiga nemam tih racuna od prije oktobra gdje pise cujena...sve bacam sem zadnjeg i ovih odrezaka...
12.04.2013, 11:57
ljubičica 28
289
Kod nas je do 1.3. (tako piše na računima) i meni je, zaista, račun od 3. mjeseca došao 10 KM manje
12.04.2013, 11:59
canim
4126
Koliko ja znam zimi je uvijek skuplja struja za par feninga a ljeti jeftinija
12.04.2013, 12:00
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: canim
Ma oni su to prosle godine kao izjednacili,tako da bi trebala cijena uvijek biti ista
12.04.2013, 12:01
bebaa
-11235
tako je prije ako nisu opet vratili...odo da virnem na njihov site...
12.04.2013, 12:01
chuci
804
nema više u EP BiH zimska i ljetna tarifa kao što je prije bila. sad je jedna tarifa cijele godine, ima samo dnevna promjena na jeftinu i skupu tarifu. sad je jeftina od 14 do 17 sati i navečer od 23 ujutro do 8
12.04.2013, 12:02
Nedi
1147
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba
Nedi draga.. kako toliko?? koliki vam je stan?
40m2- fakat mi nije jasno a gledala sam na brojilu dobro je upisano.
Ma i kad sam na godišnjem pa sve radim na skupoj dođe mi 60najvise a nekako uvijek 54-55-56. Izuzetci su mjeseci kad se grijemo na struju. Svi aparati su nam ispravni i nista nije starije od 7 godina ustvari jedino je frižider toliko star ostalo je sve mlađe...
Svakako aBd do kraja mjeseca cemo napokon u novi dom inace bi trazila da mi se provjeri ispravnost brojila
12.04.2013, 12:06
canim
4126
IZVORNA PORUKA: zaha
IZVORNA PORUKA: canim
Ma oni su to prosle godine kao izjednacili,tako da bi trebala cijena uvijek biti ista
aha nisam onda u toku s tim novim pravilima, sjecam se da je ranije tako bilo.
12.04.2013, 12:08
canim
4126
A da vas pitam, ja zivim u kuci tako da nisam upucena, kako oni obracunavaju svijetlo u haustoru npr jeli ima neko posebno brojilo za to pa onda dijele na stanare cijenu ili zajedno s vasim brojilom uracunavau i svijetlo haustora
12.04.2013, 12:28
chuci
804
dijeli se na stanare ja mislim
12.04.2013, 12:41
sabinos
1236
i ja mislim da se dijeli na stanove.ima posebna stavka na racunu-zajednicka potrosnja ili tako nesto... ja nekad imam osjecaj da ovi u EP ove racune napisu ofrlje ja sam pisala da mi ne dolazi puno struje,evo sad doslo 23km,ne zalim se ali vidim kod drugih ljudi stalno visoki racuni
12.04.2013, 12:44
bebaa
-11235
kod mene na racunu pise -zajedničko trošilo-stubišna rasvjeta... a sto se tice cijena nisu se mjenjale od 2011. od kad tece po tadasnjoj skupoj tarifi...onda je do mene pa puno trosim...sacu uvesti redukciju...
23.04.2013, 10:44
bebaa
-11235
eh evo mene... dosli od sveki,natovarili krompira,salata kojekakvih,domaćih đemova,sokova,kompota,ma svega...ih gdje mi je kraj...a najvaznije da sam donijela puuuuno slatkiša,svekar me snabdio... moram ovaj koji dan u shoping...ima gdje šta povoljno...nisam ništa pratila... znam samo da je u krajini hljeb duplo tezi od ovog iz sarajevskih pekara a košsta 1 km...nasi sa baš pohasili,derul deru...i uopšte su cijene niže...
12.05.2013, 23:38
bebaa
-11235
evo mene opet...šta ću kad ste mi naumpale kad žena na kasi reče iznos...nepunih 130 km...a fiiiino se podmirila...još samo da mesa dodam u komoru... ne znam ko kakvu kafu pije ali zlatna đezva je moj izbor i trenutno je u tušu 5.90 pakovanje od pola kg...ista kafa u konzumu nedavno gledam 7.40 ako se dobro sjećam... prije odlaska u kupovinu malo sam prelistala stranice sa sniženjima...ma sve je to u pet deka ...
13.05.2013, 10:39
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28
I izračunah ja koliko me košta sirnica
Stavila sam: pola kg sira = 2 KM dvije kašike kajmaka (to ne računam jer koristim domaće mlijeko, kajmak usput dođe) 3 kašike milerama = do 1 KM 3 jaja = do 1 KM
Još neka je 1 KM za brašno (razvijala sam) i 1 KM za puter i mlijeko kojim sam je polila, to je to. Za 6 KM puna velika tepsija sirnice. Za dvije osobe i previše.
a struja i rad?
13.05.2013, 10:41
veeseelaa
20552
Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?
13.05.2013, 10:49
SdZ
2784
eh evo mene... dosli od sveki,natovarili krompira,salata kojekakvih,domaćih đemova,sokova,kompota,ma svega...ih gdje mi je kraj...a najvaznije da sam donijela puuuuno slatkiša,svekar me snabdio... moram ovaj koji dan u shoping...ima gdje šta povoljno...nisam ništa pratila... znam samo da je u krajini hljeb duplo tezi od ovog iz sarajevskih pekara a košsta 1 km...nasi sa baš pohasili,derul deru...i uopšte su cijene niže...
Mali hljeb je kod nas 1KM, a veliki 1,50KM.
13.05.2013, 10:55
melin
207
ja inace sve kupujem sto je snizeno ko manijak sam udjem u supermarket i sve sto je na sniizenju 50 i vise% na snizenju uvijek uzimam i slazem(mislim na higijenu i deterdzente)to uvijek treba i toga uvijek imam u podrumu jednom sedmicno idem u nabavku hrane, povrca i mesa tako da je sve svjeze...
13.05.2013, 10:58
bebaa
-11235
IZVORNA PORUKA: SdZ
Mali hljeb je kod nas 1KM, a veliki 1,50KM.
taj vaš mali je punomveći od našeg za 1 km...
13.05.2013, 11:14
tinkivinki
876
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?
najmanje 2 puta mjesečno,eto juče smo oko 100km dali,s tim da moj muž obično uvijek nekoga pozove.i onda kupimo bataka,ćevapa,bijelo meso,kobasice,krmenadle,sok,pivo,hljeb,salata,nešto slatko.ja uvijek galamim da smanjimo ta feštanja bez razloga
13.05.2013, 11:51
veeseelaa
20552
primjetila sam da mahom svi roštiljaji, a ne može 4 insana sjest bez minimalno petobanke, kod nekih se roštilja svake hefte, love se ima, nije kod nas kriza