drage moje nebi mi mrsko da pregledam racune za sruju...tacno od oktobra na ovamo svi racuni preko 45 km a do tada svi od 30-35 km...jeli mozda sta poskupilo...ili nas kradu lopovi...
ne znam kako je kod vas,kod nas je od 1.10 do 1.4 skuplja struja za 4-5 feninga po kilovatu,ali nabere se to
12.04.2013, 11:33
bebaa
-11235
IZVORNA PORUKA: tinkivinki
IZVORNA PORUKA: bebaa
drage moje nebi mi mrsko da pregledam racune za sruju...tacno od oktobra na ovamo svi racuni preko 45 km a do tada svi od 30-35 km...jeli mozda sta poskupilo...ili nas kradu lopovi...
ne znam kako je kod vas,kod nas je od 1.10 do 1.4 skuplja struja za 4-5 feninga po kilovatu,ali nabere se to
a gdje si ti... EP je valjda ista za cijelu federaciju doduse ne znam za mostar i okolinu sta je...kodf nas bi trebalo da je ista cijele godine...
12.04.2013, 11:47
tinkivinki
876
a gdje si ti... EP je valjda ista za cijelu federaciju doduse ne znam za mostar i okolinu sta je...kodf nas bi trebalo da je ista cijele godine...
ja sam u drugom entitetu .pogledaj na računima cijenu kilovata
12.04.2013, 11:51
tinkivinki
876
slagala sam prije je bilo 4 feninga,sad je 2 feninga razlika,zimska 11 feninga kilovat,a ljetna 9
12.04.2013, 11:51
bebaa
-11235
hebiga nemam tih racuna od prije oktobra gdje pise cujena...sve bacam sem zadnjeg i ovih odrezaka...
12.04.2013, 11:57
ljubičica 28
289
Kod nas je do 1.3. (tako piše na računima) i meni je, zaista, račun od 3. mjeseca došao 10 KM manje
12.04.2013, 11:59
canim
4126
Koliko ja znam zimi je uvijek skuplja struja za par feninga a ljeti jeftinija
12.04.2013, 12:00
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: canim
Ma oni su to prosle godine kao izjednacili,tako da bi trebala cijena uvijek biti ista
12.04.2013, 12:01
bebaa
-11235
tako je prije ako nisu opet vratili...odo da virnem na njihov site...
12.04.2013, 12:01
chuci
804
nema više u EP BiH zimska i ljetna tarifa kao što je prije bila. sad je jedna tarifa cijele godine, ima samo dnevna promjena na jeftinu i skupu tarifu. sad je jeftina od 14 do 17 sati i navečer od 23 ujutro do 8
12.04.2013, 12:02
Nedi
1147
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba
Nedi draga.. kako toliko?? koliki vam je stan?
40m2- fakat mi nije jasno a gledala sam na brojilu dobro je upisano.
Ma i kad sam na godišnjem pa sve radim na skupoj dođe mi 60najvise a nekako uvijek 54-55-56. Izuzetci su mjeseci kad se grijemo na struju. Svi aparati su nam ispravni i nista nije starije od 7 godina ustvari jedino je frižider toliko star ostalo je sve mlađe...
Svakako aBd do kraja mjeseca cemo napokon u novi dom inace bi trazila da mi se provjeri ispravnost brojila
12.04.2013, 12:06
canim
4126
IZVORNA PORUKA: zaha
IZVORNA PORUKA: canim
Ma oni su to prosle godine kao izjednacili,tako da bi trebala cijena uvijek biti ista
aha nisam onda u toku s tim novim pravilima, sjecam se da je ranije tako bilo.
12.04.2013, 12:08
canim
4126
A da vas pitam, ja zivim u kuci tako da nisam upucena, kako oni obracunavaju svijetlo u haustoru npr jeli ima neko posebno brojilo za to pa onda dijele na stanare cijenu ili zajedno s vasim brojilom uracunavau i svijetlo haustora
12.04.2013, 12:28
chuci
804
dijeli se na stanare ja mislim
12.04.2013, 12:41
sabinos
1236
i ja mislim da se dijeli na stanove.ima posebna stavka na racunu-zajednicka potrosnja ili tako nesto... ja nekad imam osjecaj da ovi u EP ove racune napisu ofrlje ja sam pisala da mi ne dolazi puno struje,evo sad doslo 23km,ne zalim se ali vidim kod drugih ljudi stalno visoki racuni
12.04.2013, 12:44
bebaa
-11235
kod mene na racunu pise -zajedničko trošilo-stubišna rasvjeta... a sto se tice cijena nisu se mjenjale od 2011. od kad tece po tadasnjoj skupoj tarifi...onda je do mene pa puno trosim...sacu uvesti redukciju...
23.04.2013, 10:44
bebaa
-11235
eh evo mene... dosli od sveki,natovarili krompira,salata kojekakvih,domaćih đemova,sokova,kompota,ma svega...ih gdje mi je kraj...a najvaznije da sam donijela puuuuno slatkiša,svekar me snabdio... moram ovaj koji dan u shoping...ima gdje šta povoljno...nisam ništa pratila... znam samo da je u krajini hljeb duplo tezi od ovog iz sarajevskih pekara a košsta 1 km...nasi sa baš pohasili,derul deru...i uopšte su cijene niže...
12.05.2013, 23:38
bebaa
-11235
evo mene opet...šta ću kad ste mi naumpale kad žena na kasi reče iznos...nepunih 130 km...a fiiiino se podmirila...još samo da mesa dodam u komoru... ne znam ko kakvu kafu pije ali zlatna đezva je moj izbor i trenutno je u tušu 5.90 pakovanje od pola kg...ista kafa u konzumu nedavno gledam 7.40 ako se dobro sjećam... prije odlaska u kupovinu malo sam prelistala stranice sa sniženjima...ma sve je to u pet deka ...
13.05.2013, 10:39
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: ljubičica 28
I izračunah ja koliko me košta sirnica
Stavila sam: pola kg sira = 2 KM dvije kašike kajmaka (to ne računam jer koristim domaće mlijeko, kajmak usput dođe) 3 kašike milerama = do 1 KM 3 jaja = do 1 KM
Još neka je 1 KM za brašno (razvijala sam) i 1 KM za puter i mlijeko kojim sam je polila, to je to. Za 6 KM puna velika tepsija sirnice. Za dvije osobe i previše.
a struja i rad?
13.05.2013, 10:41
veeseelaa
20552
Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?
13.05.2013, 10:49
SdZ
2784
eh evo mene... dosli od sveki,natovarili krompira,salata kojekakvih,domaćih đemova,sokova,kompota,ma svega...ih gdje mi je kraj...a najvaznije da sam donijela puuuuno slatkiša,svekar me snabdio... moram ovaj koji dan u shoping...ima gdje šta povoljno...nisam ništa pratila... znam samo da je u krajini hljeb duplo tezi od ovog iz sarajevskih pekara a košsta 1 km...nasi sa baš pohasili,derul deru...i uopšte su cijene niže...
Mali hljeb je kod nas 1KM, a veliki 1,50KM.
13.05.2013, 10:55
melin
207
ja inace sve kupujem sto je snizeno ko manijak sam udjem u supermarket i sve sto je na sniizenju 50 i vise% na snizenju uvijek uzimam i slazem(mislim na higijenu i deterdzente)to uvijek treba i toga uvijek imam u podrumu jednom sedmicno idem u nabavku hrane, povrca i mesa tako da je sve svjeze...
13.05.2013, 10:58
bebaa
-11235
IZVORNA PORUKA: SdZ
Mali hljeb je kod nas 1KM, a veliki 1,50KM.
taj vaš mali je punomveći od našeg za 1 km...
13.05.2013, 11:14
tinkivinki
876
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Mene zanima koliko vi puta mjesečno roštiljate? naravno mislim na mjesece proljeća i ljeta kad se to obično i radi koliko love otprilike potrošite i okrećete li jagnje i koliko puta godišnje?
najmanje 2 puta mjesečno,eto juče smo oko 100km dali,s tim da moj muž obično uvijek nekoga pozove.i onda kupimo bataka,ćevapa,bijelo meso,kobasice,krmenadle,sok,pivo,hljeb,salata,nešto slatko.ja uvijek galamim da smanjimo ta feštanja bez razloga
13.05.2013, 11:51
veeseelaa
20552
primjetila sam da mahom svi roštiljaji, a ne može 4 insana sjest bez minimalno petobanke, kod nekih se roštilja svake hefte, love se ima, nije kod nas kriza