evo malo i nas juce bili na rodjendanu pa se nismo stigli javiti
ajdinu sve naj naj naj za 11 mjeseci, jos samo malo i godinica
mi smo jutros za divno cudo spavali duze valjda ovo oblacno pa joj odgovaralo, evo joj se kuha rucak a ja da malo virnem sta raja radi, vidim ima spavalica i nespavalica, mi se jos uvijek uspavljujemo ljuljajuci ukoliko ne zaspi dok doji
22.03.2010, 14:36
škorpija
6649
hvala amela, hvala megi, dragi mi je da vaše curice slušaju svoje mame
22.03.2010, 15:10
Anoniman
Dobar dan Meni nalazi dobri ništa mi ne fali sve u granicama normale! Al eto morat ću ih odnijeti dr.
Drugu Ajdinu sretan rođendan, škorpija još malo pa pravi rođendan Ja se evo pripremam, još malo pa na spavanje sa , baš me glava boli, valjda i ovo vrijeme Vidim nekima se bliži povratak na posao pih! Meni muka od traženja nove tete , dolazim u iskušenje da molim nadređenog da se vratim na porodiljsko, svakako ni nema nešto posla...... Uh kad bih i ja znala više šta želim i šta da radim
22.03.2010, 15:42
Anoniman
Cestitamo drugu Ajdinu mali rodjendan ...i tebi skorpija se blizi ...tinuninu
22.03.2010, 15:46
pocahontas
2546
samo da vam mahnemo, cestitamo rodjendane andreju i benji,zarici, esmici (vise ne znam kome je bio, a kome treba da bude ) kako god, da budu zdravi, sretni i veseli.. posebno cestitamo drugu ajdinu mjesečnicu..i mi danas imamo 10 mjeseci...
na brzaka da vas pitam sta preporucujete od ove "kaloricne" hrane da bebi jede, a da nije štetna? dakle, ne mora biti sad specijalno zdrava, ali eto da je kalorijski jaka..dijete mi ima 8kg, ali jede 4 obroka od cca 200ml blend hrane, plus dojenje 6, 7, 8 puta u 24h(izgleda da su mu ti obroci jako zdravi, ali ipak dijetalni, jer on sve sto pojede i potrosi koliko se mrda i puze i penje se i plese uhhh....)....čime da ga udebljam? dajem mu od neki dan temeljac od koljence, keksom cu ga malo vise tovariti i sve pravim na ad mlijeku sto mogu..valjda je kaloricnije od ovog mog sto podoji ....
pozz svima koliko vas ima p.s. ja krecem na posao kada se bebi rodio , ne 4. maja kako sam mislila - od otvaranja porodiljskog dopusta (20 dana vise uzivancije)..tako rekao poslodavac ali i zakon
p.p.s. imamo sada 5 zubova, krenuo i šesti , gornje dvice i kečevi svi odjednom počeli rasti
< Poruku je uredio pocahontas -- 22.3.2010 15:50:47 >
22.03.2010, 15:47
Anoniman
BraFo za NASU hrabricu ....moramo i mi na bocu
Da vas pitam nesto...znaju li vasi klinci stavljati ono u ono ...mislim znaju li stavljati objekte u odgovarajuce rupe...ono kvadrat u kvadrat...lopta u krug i tako to...mene pravo zbunjuju ove igracke, pise +6 a moj Andrej jos to ne konta...mislim gura on objekte ali u pogresne rupe pa rekoh je li svi tako ili smo mi malo spori ...sad ce me opet hanady poslati kod srinka
22.03.2010, 15:49
Anoniman
eeeeeeeee mi smo postali bogatiji za jos jednog clana familije... amidzic mi dobio sina danas... pa sam happy... tralalalaalllalalallalala
22.03.2010, 15:50
Anoniman
Sretan mali rodjendan i drugu Rafi ...daj mu smokija...kikiriki deblja
22.03.2010, 15:51
pocahontas
2546
bona to je slano i nezdravo, pogotovo smoki (da mu zubove pokvarim cccc, dadada dadada koja li si ti...
22.03.2010, 15:57
marinčii
4750
čestitamo prijatelju Rafi 10 mjeseci ,jesi li mu probala davati čokolino ono deblja,ja M jesam al on neće tako da ništa od debljanja,jedva uspijem da pojed3 malo keksa,danas sam duže od pola sata ga hranila i jedva da je pojeo,ja koliko vidim Rafo dobro jede al se ne deblja,pa to je super mora da ima brz metabolizam,bit ć ezdrav a i zgodan
22.03.2010, 15:57
Anoniman
sretan mali rockas i gospodincicu Rafaelu... zdrav i ziv bio puno godina sa svojim roditeljima...
22.03.2010, 15:58
Anoniman
pa to mi prvo palo napamet...mislim od dzank fuda sto deblja
22.03.2010, 16:01
iv@ncica
2115
oooo sta je danas rođendana
generaciji sretni maji rođendani da ne nabrajjam sad sve redom ..juppiiiieeeee evo nama veliki pravi rođendan za koji dan pa ce mo vam dati torte heheheh
enisa- za nalaze dadaa- ma imamo i mi tih puni kerefeka..to sto pise da je za 6+ ne znaci da beba mora znati stavljati, to je zbog sigurnosti...na tim igrackama beba vjezba motoricki i mentalni razvoj..a oni ce tek poslije povezati oblik sa pravom rupom...ni moj A.jos ne zna..ali gura sve u svasta i vadi..klapa ..baca, ubacuje istresa, krije stvari i hranu kekse, kruh od mene pa poslije nađe i veseli se hahhaha ko necu aj tebe pitat imam ja rezereve ..vrti..prica hoda..mne brini se za to...bitno je d a on zna da ided nesto u nesto..hahhahhaha e d a vas sad pitam mame cije su bebe prohodale, sta vi smatrate pod tim prohodale i prve korake..moj andrej odavno ustaje i hoda..po nekoliko koraka od 10,5 mjeseci...sad hoda na dalje staze jer je mene strah drzeci se meni za prst..tj..tada trci, a evo maloprije je prehodao cijelu kucu sam..samo sto sam ja isla iza njega pazeci da ne ljosne..e sad ako je to znaci prohodati..mi smo davno ahhaha..
22.03.2010, 16:03
Anoniman
pa ja to smatram da je prohodao ... imenjace
22.03.2010, 16:11
iv@ncica
2115
uh sto me sad andrej prepade...grickao koricu kruha..pa ima zuba i toliko su veliki da je to smijesno, moze meso otkidat , muz sjeo kod njega i ja stavljam rucak, pogledam njih dvojicu da vidim sto rade, kad andrej se sav zarvenio..i ono hvata zrak..oci ko fildžani..ja skocim prema njemu..a moj muz, sta ti je bona kaki se....aaaaaaaaaaaaa kad nisam poludila, sreca nisam panicar u pravom trenutku, vec tek poslije... Dignuh ja andreji preko ramena, njemu zapelo u grlu ni tamo ni ovamo...i nekoliko puta ga lupnuh po leđima..ali ono jednom pa sacekam..nageh ga naprijed i malo stisnuh ispod abdomena..i on se zakaslja i izbaci komadic..ma skoro dah izgubio....nikad nam se to nije desilo, on uvijek super zvace, nikad nije ni zagrcavao se ni bljuckao ni nista..super zvace i jede i guta od kad je poceo kasikom..ali mu se sad omaklo..i eto skrenem trenutak pogled i desi se nesto..i to kad je s nekim...ma kad sam skocila na muza..cuj kaki ..da sam mogla sakama bih ga...ali sreca ja nisam panicar..a on se jadan sav izgubio pa mi bi zao galamit..ipak mama je mama, da je bog htio da muski imaju nase instinkte dao bim im maternicu hahhahaha..ipak sam mu bukvicu ocitalalaa....bbrrrr..vrijedi mi iskustvo rada s djecom...i to djecom s posebnim potrebama para...i sto su me naucili da ne panicarim..svejedno poslije se covjek pocne trest..uh kako sam izasla na balkon i zapusila jedno do peta
22.03.2010, 16:12
Honey3
3035
evo i od nas jedan brzinski pozdrav Ajdinu i Rafi sretni mali rodjendani i evo im i poklonciciBambice cestitamo i tebi prinovu u familijiiv@ncice kad se beba pocne pustati sama da hoda po nekoliko koraka tad je i prohodala a ja mislim da tvoj Andrej uveliko hoda i ti si davno trebala praviti hurmasice kod nas je obicaj kad beba prohoda da se prave hurmasice i dijete stane sa obje noge u po jednu hurmasicu i tako se pece,jedna hurmasica se da cuki da dijete bude brzo a druga ocu da dijete bude jako kao otac
22.03.2010, 16:12
iv@ncica
2115
IZVORNA PORUKA: dadada
pa ja to smatram da je prohodao ... imenjace
ooo pa mi smo onda uranili..on to radi od kad mu je bilo 10,5..ja sve mislim treba ono pravo da hoda..bez da ja trcim za njim..hahahah eto zvanicno smo davno prohodali hahahahha
zaha- uuu jao nda pravo kasnim..ali mali brz i brzoplet--a jak ko medo..ali mogu ja hurmasice napravit hehhehehhe..e jesam neka..pa moj sin hoda meni tek sad uglavu da mi je veliki decko... ...ode mami svojoj na svojim nogama..briga njega
< Poruku je uredio iv@ncica -- 22.3.2010 16:15:02 >
22.03.2010, 16:23
Honey3
3035
iv@ncice pa onda vam cestitamo a hurmasice mogu i sa zakasnjenjem pa ti javi kad budu
22.03.2010, 16:25
iv@ncica
2115
hvala hvala.....jeeee
22.03.2010, 16:32
Anoniman
hvala draga zaha...
22.03.2010, 16:40
Anoniman
ivoncice, cestitam malom hodacu,preduhitrili ste nas dadada, moja zna stavljati kockice i te stvari,zna napraviti robota, zna praviti avione od papira , ma naravno bona da ne mora dijete sve znati kako pise na uputstvu, Ajna naljakse idu loptice i krugovi za ubacivanje,ali zato zna ono sto ne smije da radi, da vrti i klika misem od racunara, da zove ljude s mog moba - neki dan ja nisam skontala a ona nazvala sina od mog bivseg gazde jer je prvi po abecedi i cujem ja neko halo,halo, joj jest mi bilo neugodno,morala zvati covjeka i izvinjavati se
22.03.2010, 16:48
škorpija
6649
Da vas pitam nesto...znaju li vasi klinci stavljati ono u ono ...mislim znaju li stavljati objekte u odgovarajuce rupe...ono kvadrat u kvadrat...lopta u krug i tako to...mene pravo zbunjuju ove igracke, pise +6 a moj Andrej jos to ne konta...mislim gura on objekte ali u pogresne rupe pa rekoh je li svi tako ili smo mi malo spori ...sad ce me opet hanady poslati kod srinka , nemoj me nasmijavati, moj ajdin ne konta ni da su to različiti predmeti a kamoli da ih gurne gdje treba
pocy čestitamo drugu rafiju 10-mjesečnicu , evo malo čarapa i nemoj ga peglati on je mali maneken, ali eto možeš pokušati s plazma keksićima i bananama, to je zdravo koliko toliko a kalorično je
22.03.2010, 16:49
škorpija
6649
,i da, smoki sadrži kikiriki a on je jak alergen, trebalo bi ga što duže izbjegavati
22.03.2010, 16:54
škorpija
6649
ivančica to za davljenje se i nama nedavno desilo, najbitnije je ostati priseban
22.03.2010, 16:55
iv@ncica
2115
IZVORNA PORUKA: škorpija
Da vas pitam nesto...znaju li vasi klinci stavljati ono u ono ...mislim znaju li stavljati objekte u odgovarajuce rupe...ono kvadrat u kvadrat...lopta u krug i tako to...mene pravo zbunjuju ove igracke, pise +6 a moj Andrej jos to ne konta...mislim gura on objekte ali u pogresne rupe pa rekoh je li svi tako ili smo mi malo spori ...sad ce me opet hanady poslati kod srinka , nemoj me nasmijavati, moj ajdin ne konta ni da su to različiti predmeti a kamoli da ih gurne gdje treba
pocy čestitamo drugu rafiju 10-mjesečnicu , evo malo čarapa i nemoj ga peglati on je mali maneken, ali eto možeš pokušati s plazma keksićima i bananama, to je zdravo koliko toliko a kalorično je
ahaahh sto me nasmija...ma gurat c e oni ne brinite..nema muskica koji kad tad nije otkrio gdje treba gurati davljenje hb dobro proslo...sreca prisebna sam .. smoki-jok ni pod razno- kikiriki jak alergen..moze izazvati gusenje..onaj od kukuruza starinski je druga stvar, ko voli nek izvoli...mi jos nismo ih trebamo uskoro na vakcinu..jeli smo cijelo jajeee..ovih dana
< Poruku je uredio iv@ncica -- 22.3.2010 16:57:42 >