cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kolaci....

  
clock-img

27.10.2010, 22:28

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

fildžana mirkice milauser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.10.2010, 22:29

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

mislim da ti je to fildzan =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

27.10.2010, 22:29

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

fildžana mirkice milauser posted image



hahahahhahahahahhahahahha nebi mi ni za godinu naumpalo ne zamjerite mi cuj gdje fildzan da zaboravim :))) hvala


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

27.10.2010, 22:30

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

fildžana mirkice milauser posted image



eh stize li prije mene? :P

ider vidi upozorenje sto sam ti stavila hahahahahahahahaha

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

27.10.2010, 22:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

fildžana mirkice milauser posted image



eh stize li prije mene? :P

ider vidi upozorenje sto sam ti stavila hahahahahahahahaha


gdjeuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.10.2010, 22:34

clock-img

Ilhana RR

pencil-img

6113

na temi kako izgleda vas dom =)

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

clock-img

28.10.2010, 08:34

clock-img

Dinkica

pencil-img

1038

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

danas ovo pravila, odlicno je, pravila u cetvrtastoj tepsiji, znaci kao kolac

recept i sliku preuzela sa coolinarike:

Fenomenalna čokoladna torta/kolac
Sastojci
1 Maslo ili maslac (250 gr)
20 dkg šećera u prahu
20 dkg tamne čokolade
10 dkg mliječne čokolade
5 jaja
2 žlice krušnih mrvica
 Priprema

Na pari otopiti maslo, čokoladu izlomljenu na komadiće i šećer u prahu. Sve lagano miješati pjenjačom.
Kada su se sastojci spojili, maknuti posudu sa vatre, i umiješati jedno po jedno jaje, i dobro sjediniti. Na kraju i umiješati dvije jušne žlice krušnih mrvica.
Pećnicu ugrijati na 180 stupnjeva, kalup za torte premazati maslom, posuti krušnim mrvicama, višak istresti. Uliti smjesu u kalup, te staviti peći u toplu pećnicu 30 minuta.
Tortu možete odmah poslužiti, super je i topla i hladna, pospite je šećerom u prahu, poslužite u kombinaciji sa voćem, pekmezima, šlagom ili sladoledom...

user posted image




Ovu sam pravila par puta, topla uz Ness kafu ma user posted image


_____________________________

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

clock-img

29.10.2010, 13:18

clock-img

henna ze

pencil-img

475

ČOKOLADNA BOMBA:
sastojci:
3 jaja
5 kašika šećera
3 kašike ulja
3 kašike mlijeka
1/2 praška za pecivo
300 gr čokolade za kuhanje
300 ml tekućeg slatkog vrhnja
200 ml čokoladnog mlijeka
1 kašičica arome mente
i
od jaja šećera, ulja,brašna ,kakaa, mlijeka i praška za pecivo izraditi masu za biskvit.pećnicu zagrijati na 200 stepeni. smjesu izliti u uži i dublji pleh koji ste prethodno dobro namazali i pobrašnili.peći 15-20 minuta.
gotov biskvit ohladiti i preliti ravnomjerno čokoladnim mlijekom.
zagrijte tekuće vrhnje da bude vruće a da ne prokuha.čokoladu otopiti na pari i umiješati u slatko vrhnje.kremu lagani miješati na pari dok se ne otopi čokolada.dodati aromu mente.gotovu kremu preliti preko biskvita i ostaviti da se ohladi.

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

30.10.2010, 20:41

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


Amelauser posted image
brzi tiramisu user posted image
potrebo
200 gr piškota
200 gr sirnog namaz ( vindija ili duketela ili tome slično)
200 gr šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
2-3 kašike čajne gorki kakao
kafa ili 3 u 1 nees

skuhtai kafu po želji i mukatai piškote...
sto grama piškota poredati jednu do druge u vidu rolata
umutiti sirni namaz i šećer u prahu pa u to dodati umućeno vrnje za šlag i još zajedno mutiti da se dobije črvsta krema...
polovinu kreme staviti na piškote, pa ostalih 100 gr piškota umakati u kafi i redati po keremi...
sve prekriti ostatkom kerme i posuti kakom.
Ostaviti u frižideru 2 sata i spremno za jelo.
user posted image

user posted image




_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

31.10.2010, 23:46

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

Slatka savijača sa sirom
Sastojci:
Punjenje:
10 dag grožđica
1 dl tople vode
2 žlice ruma
50 dag svježeg sira
8 dag šećera
1 vanilin šećer
2 jaja
1/2 limuna – naribana korica
 
Ostalo:
50 dag lisnatog tijesta (ledino pakovanje / dva komada lisnatog)
 
Priprema
Grožđice namočiti u toploj vodi i rumu (ja namocila u martiniju, nestalo mi ruma).
Izmiješati svježi sir, šećer i vanilin šećer.
U sir dodati jedan i po žumanjak. Preostalu polovicu žumanjka staviti u šalicu za kavu. Bjelanjke istuči posebno metlicom ili viljuškom u snijeg pa i njega umiješati u sir. Na kraju ocijediti grožđice i primješati siru.
Uključiti pečnicu na 200 st.C da se grije.
Pola žumanjka u šalici promiješati sa žličicom vode.
[color=#000000 size=3]Razvaljati komad lisnatog tijesta na dužinu tepsije cca 35×30 cm. U sredinu tijesta staviti pola nadjeva, [color=#000000 size=3]preklopiti centimetar krajeva[color=#000000 size=3] tijesta koji su ostali bez nadjeva na nadjev, premazati žumanjkom (da bi se tijesta zaljepila) kraj tijesta pa preklopiti jedan [color=#000000 size=3]suprotni kraj preko nadjeva[color=#000000 size=3]. Namazati ga žumanjkom i lagano [color=#800080 size=3]preklopiti preostali kraj tijesta kako bi se kasnije listalo za gore. Staviti u tepsiju i na nekoliko mjesta izbosti čačkalicom. Tepsiju navlažiti hladnom vodom ili ispod savijača staviti papir za pečenje.
Isto napraviti i sa drugim komadom lisnatog tijesta.
[color=#000000 size=3]Staviti peći 45 minuta na 200 st.C. [color=#000000 size=3]Pečene[color=#000000 size=3] posuti [color=#000000 size=3]šećerom u prahu

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

31.10.2010, 23:52

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Majo prestaniuser posted image user posted image user posted image user posted image Ne mogu ja ovo podnjet, a nemam ni grama cokolade u kuciuser posted image user posted image user posted image user posted image Al ovu pravim prvom prilikom....user posted image user posted image

clock-img

31.10.2010, 23:56

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Majo prestaniuser posted image user posted image user posted image user posted image Ne mogu ja ovo podnjet, a nemam ni grama cokolade u kuciuser posted image user posted image user posted image user posted image Al ovu pravim prvom prilikom....user posted image user posted image



Ja nemam ruma a ni martinija, moze li vodka Majo user posted image user posted image user posted image

clock-img

01.11.2010, 00:00

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: sporty mamaa

Majo prestaniuser posted image user posted image user posted image user posted image Ne mogu ja ovo podnjet, a nemam ni grama cokolade u kuciuser posted image user posted image user posted image user posted image Al ovu pravim prvom prilikom....user posted image user posted image



Ja nemam ruma a ni martinija, moze li vodka Majo user posted image user posted image user posted image



probaj, nije isao ni martini pa se uklopio user posted image

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

01.11.2010, 00:01

clock-img

milenium

pencil-img

6133

hvalauser posted image ja imam lisnato već u kući pa ću ovo praviti prvom prilikomuser posted image

clock-img

01.11.2010, 12:30

clock-img

henna ze

pencil-img

475

LEDENO NEBO:

KORA: 7 bjelanjaka umutiti sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna..istresti u pleh i peći na 150 stepeni.kada se kora ispeče zaliti sa 2 dcl vrućeg mlijeka
FIL: 7 žmanjaka umutiti sa 7 kašika šećera 2dcl mlijeka i 6 kašika brašna.sve to istresti u 1/8 l ključalog mlijeka u kuhati dok ne dobijemo gustu smjesu kao puding..kada se to malo ohladi dodati umućen 1 margarin i nanijeti na koru...umutiti još 1/2 l slatkog vrhnja ( za šlag) i nanijeti na fil
kolač je jako ukusan.brz i jednostavan..ne može da ne uspije...

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

01.11.2010, 21:17

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Amelauser posted image
brzi tiramisu user posted image
potrebo
200 gr piškota
200 gr sirnog namaz ( vindija ili duketela ili tome slično)
200 gr šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
2-3 kašike čajne gorki kakao
kafa ili 3 u 1 nees



To je halta ili ?

clock-img

01.11.2010, 21:34

clock-img

mala86

pencil-img

2755

IZVORNA PORUKA: henna ze

LEDENO NEBO:

KORA: 7 bjelanjaka umutiti sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna..istresti u pleh i peći na 150 stepeni.kada se kora ispeče zaliti sa 2 dcl vrućeg mlijeka
FIL: 7 žmanjaka umutiti sa 7 kašika šećera 2dcl mlijeka i 6 kašika brašna.sve to istresti u 1/8 l ključalog mlijeka u kuhati dok ne dobijemo gustu smjesu kao puding..kada se to malo ohladi dodati umućen 1 margarin i nanijeti na koru...umutiti još 1/2 l slatkog vrhnja ( za šlag) i nanijeti na fil
kolač je jako ukusan.brz i jednostavan..ne može da ne uspije...



ja cu ovo probati ovih dana user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦





clock-img

01.11.2010, 21:51

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: Gracanka

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

Amelauser posted image
brzi tiramisu user posted image
potrebo
200 gr piškota
200 gr sirnog namaz ( vindija ili duketela ili tome slično)
200 gr šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
2-3 kašike čajne gorki kakao
kafa ili 3 u 1 nees



To je halta ili ?


upravo to ili megle ili hulla...uglavnom to je to...user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

01.11.2010, 21:57

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

ja sam večeras imala goste i opet pravila tiramisuuser posted image po njihovoj želji a oni me podsjetiše na još jedna super brzi kolač..

torta za lijenu ženuuser posted image user posted image user posted image mislim smiješan naziv ali tako je izašao u onome magazinu debeli i sretni pa nije do mene ( ne zna se koji je naslov gori il torte il magazinauser posted image user posted image user posted image user posted image )

uglavnom
potrebno je 4 dl kisele vode
4 šlag kreme od čokolade
200 gr petita
200 grama čokolade za kuhanje


umutiri 2 šlag kreme sa 2 dl kisele i u to dodati mljeven ili rukama izdrobljen keks pa staviti u posudu oblika po želji, ja to stavim u torten pleh...elem to je 1 kora...

umutiti druga 2 šlag kreme sa 2 dl kisele vode i dodati 200 gr narendane čokolade pa staviti odozgo po tzv kori. torta se ohladi sat vremena i gotova.

ba je brza i lagana za napravit.user posted image



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

02.11.2010, 08:31

clock-img

henna ze

pencil-img

475

IZVORNA PORUKA: mala86

IZVORNA PORUKA: henna ze

LEDENO NEBO:

KORA: 7 bjelanjaka umutiti sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna..istresti u pleh i peći na 150 stepeni.kada se kora ispeče zaliti sa 2 dcl vrućeg mlijeka
FIL: 7 žmanjaka umutiti sa 7 kašika šećera 2dcl mlijeka i 6 kašika brašna.sve to istresti u 1/8 l ključalog mlijeka u kuhati dok ne dobijemo gustu smjesu kao puding..kada se to malo ohladi dodati umućen 1 margarin i nanijeti na koru...umutiti još 1/2 l slatkog vrhnja ( za šlag) i nanijeti na fil
kolač je jako ukusan.brz i jednostavan..ne može da ne uspije...



ja cu ovo probati ovih dana user posted image user posted image user posted image user posted image



e dok nisi probala..da ipsravim greška u kucanju..ova žumanjke sa šećerom i brašnom istresti u 1/2 litra ključalog mlijeka..valjda sam na vrijeme

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

03.11.2010, 11:54

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

Joj zene ja ne znam kako ste vi zadovoljne vrhnjem za slag... meni je samo "dolcela" jestiva, ove ostale mi imaju okus "deterdenta", gorke, jednostavno to nije to... Prvi dan inekako, al drugi, treci, ma uzas, fuj, fuj i fuj....
Ja pravila neki dan kolac, kupila onaj hopla("manitura", a bila sam rekla necu nikad vise), jer mi je bio jeftiniji, cijeli mi kolac pokvario... I ja fino drugi dan kupim dolcela slag kreme, pokupim sa kolaca onaj "hopla" i u kantu za smece.... Sad je kolac vec jestivuser posted image user posted image Dosta ljudi mi se zalilo na te neke marke vrhnja za slag, meni osobno samo dolcela vrhnje ima okus pravog slaga... Kao i one vrecice u prahu(e one su zakon) dr.oetker, podravka isto su ok...

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 3.11.2010 11:55:49 >

clock-img

03.11.2010, 12:03

clock-img

henna ze

pencil-img

475

vrhnje za slag mi je dobro u ovoj kombinaciji sa čokoladom svako...ali za njami njami i ja uvijek kupujem dolcela..meggle katasrofa...

_____________________________

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

03.11.2010, 13:40

clock-img

Medić*

pencil-img

29

evo jednog preuzetog slatkog recepta,ja ga nisam pravila,veceras namjeravam jer nemam trenutno namirnice sve,jako je ukusan i nije tezak,probala juce kod kolegice, jako ukusan a ja kad napravim stavim slikuci kako je ispalouser posted image



sIFR_callback_0_DoFSCommand(info, args);
Pariske bananice
Autor: Mira, uputstva.co.yu






user posted image
user posted image

Imate bolju sliku?


user posted image Verzija za štampanje


Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: 45 minuta
Posno jelo: ne
Težina pripreme: srednje
Ove bananice nestanu posle pola sata.
Sastojci za više od 10 porcija
3 jaja
450 g šećera u prahu
300 g mlevenih oraha,
2-3 kapi sirćeta ili soka od limuna
120 g brašna
5 dcl mleka.
1 puter ili margarin
Priprema
Umutiti: 3 belanca sa 300 g šećera u prahu u čvrst sneg
dodati 300 g mlevenih oraha, 2-3 kapi sirćeta ili soka od limuna i 1 kašiku brašna.
Uzeti špric za tulumbe i na podmazan i brašnom posut pleh ili aluminijumsku foliju istiskivati male štapiće.
Peći oko 25 min. na 150° da ne pregori.

Fil: 3 žumanceta, 1 kaš. šećera i 120 g brašna skuvati u 5 deci mleka. Da fil bude gust.
Ohladiti i zatim pomešati sa umućenim 1 puterom ili margarinom i 150 g šećera u prahu.
Staviti u špric i špricati preko pečenih štapića.
Svaku poprskati sa rastopljenom čokoladom.



_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

03.11.2010, 18:15

clock-img

niki83

pencil-img

2113

ima li neko neki jednostavan recept za nutela tortu....

_____________________________

N&N

clock-img

03.11.2010, 18:27

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

Kupis smjesu za gotove cokoladne kore.Skuhas dva pudinga od cokolade na 800 ml mlijeka.U ohladjen puding umutis 100 gr.maslaca i 4-5 kasika nutele.Kore poskropljene s malo(samo malo) kafe premazes filom i na kraju premazes s 2 kesice (umucenog)slaga.Ukrasis rendanom cokoladom.:)

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

Zadnji članci

article-img