writing-img

RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i ost. problemi

clock-img

17.12.2010, 00:00

clock-img

neki

pencil-img

3476

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.12.2010, 00:00

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: neki

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Neki a da trudnica provjeri da nema neku infekciju??? možda ona onemogućava stvaranje nove plodne vode user posted image

Zaboravih napisati da su joj obojica rekli da ima dovoljno plodne vode,ali me to mirovanje zbunjujeuser posted image
Ma valjda aBd bude OKuser posted image user posted image user posted image

biće aBd, samo neka ona sluša doktora

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

17.12.2010, 00:03

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Neki ne sikiraj se jer da je vodenjak pukao do sada bi plodna voda potpuno iscirila...meni je vodenjak pukao u 31 sedmici i tad sam pitala dr da li postoji mogucnost da na neki nacin povratim izgubljenu tecnost njegov odgovor je bio ne...jedino sto mi je savjetovao je potpuno mirovanje i lezanje na ledjima sa prekrizenim nogama i naravno no stres i hb sve se je dobro zavrsilo isto tako zelim i tvojoj trudnici

< Poruku je uredio Dida79 -- 17.12.2010 0:05:34 >

clock-img

17.12.2010, 00:04

clock-img

Aquarius

pencil-img

509

Zaboravih napisati da su joj obojica rekli da ima dovoljno plodne vode,ali me to mirovanje zbunjujeuser posted image

Pa ima plodne vode, jer joj nije oticala puno, nego samo malo curila. To ti je visoko naprsnuće. A mora mirovati da ne pogorša situaciju.

clock-img

17.12.2010, 00:05

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Jesu li ljekari baš sigurni da je u pitanju oticanje plodne vode? Zna se desiti i da mjehur popusti i nekontrolisano ispusti mokraću. Na koji su način utvrdili da je baš riječ o plodnoj vodi?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

17.12.2010, 00:06

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: Aquarius

Pa ima plodne vode, jer joj nije oticala puno, nego samo malo curila. To ti je visoko naprsnuće. A mora mirovati da ne pogorša situaciju.

Pa u ranijim postovima ja i napisah da se radi o visokom naprsnucu...
Hvala zene,ali sta cu kad se sekiram,ali ste me uspjele smiritiuser posted image

clock-img

17.12.2010, 00:08

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Jesu li ljekari baš sigurni da je u pitanju oticanje plodne vode? Zna se desiti i da mjehur popusti i nekontrolisano ispusti mokraću. Na koji su način utvrdili da je baš riječ o plodnoj vodi?

Ne znam tacno,vjeruj mi,pregledali su je i ustanovili da je to neko visoko naprsnuce...A i ja sam prvo pomislila da je mjehur oslabio,jer je ona rekla da se to malo osjetilo,dok je doktor pregledao,ma jooooooojuser posted image user posted image user posted image
Helem,ona sad miruje,za 7 dana je kontrola...

clock-img

17.12.2010, 00:08

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Neki mora da su joj rekli da miruje jer svaki napor u smislu kretanja može uzrokovati curenje plodne vode

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

17.12.2010, 00:11

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

i zar nema u apoteci kupiti trake/papir koje će potvrditi dal je u pitanju curenje plodne vode ili ipak mjehur popušta????
Mislim da bi to trebalo imati u apotekama
Možda da zovneš apoteku Dina na Č.vili, jako su snadbjeveni a i može s ekod njih svašta nešto poručiti, brzo stiže sve

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

17.12.2010, 00:12

clock-img

neki

pencil-img

3476

i zar nema u apoteci kupiti trake/papir koje će potvrditi dal je u pitanju curenje plodne vode ili ipak mjehur popušta????
Mislim da bi to trebalo imati u apotekama
Možda da zovneš apoteku Dina na Č.vili, jako su snadbjeveni a i može s ekod njih svašta nešto poručiti, brzo stiže sve

user posted image user posted image user posted image
Bas cu potraziti,hvala dusho na savjetuuser posted image

clock-img

17.12.2010, 00:13

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja kako znam jednostavno se test obavi, bar sam tako čula....
možda je neko kupovao pa nek se javi

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

17.12.2010, 00:16

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Koliko sam se ja uputila u problem iz vlastite krizne situacije, kad curi plodna voda, ljekari obavezno uključuju antibiotik, da preveniraju prodor bilo kakve infekcije kroz oštećenu opnu. I povremeno se radi nalaz iz krvi da se provjeri eventualno postojanje infekcije. Tako da mi kućno mirovanje ne zvuči kao terapija za prsnuće vodenjaka. A opet, da doktori ne misle da jeste, valjda ne bi spominjali tu dijagnozu user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

17.12.2010, 00:22

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Prskanje vodenjaka se veoma lako utvrdjuje tijekom ginekoloskog pregleda i to uz pomoc lakmus papira. Kako naimna rodnica ima kiseo pH, to se lakmus uvijek boji u crveno. Plodna voda je bazicnog karaktera, te se u prisustvu plodne vode u rodnici, lakmus uvijek boji u plavo. Ultrazvucni pregled je pretraga od sekundarnog znacaja u ovom slucaju (tek kod istjecanja vecih kolicina plodne vode, to se moze registrirati i ultrazvucnim putem).

Znači lakmus papir treba naći, garant ga imaju u bolnici, nek ti neko da par papirića da trudnica može obaviti test kući kako se ne bi nervirala i trčala kod dr

< Poruku je uredio veeseelaa -- 17.12.2010 0:23:10 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

17.12.2010, 00:22

clock-img

neki

pencil-img

3476

Koliko sam se ja uputila u problem iz vlastite krizne situacije, kad curi plodna voda, ljekari obavezno uključuju antibiotik, da preveniraju prodor bilo kakve infekcije kroz oštećenu opnu. I povremeno se radi nalaz iz krvi da se provjeri eventualno postojanje infekcije. Tako da mi kućno mirovanje ne zvuči kao terapija za prsnuće vodenjaka. A opet, da doktori ne misle da jeste, valjda ne bi spominjali tu dijagnozu user posted image

Sad ti mene zbuni skrooooozuser posted image user posted image user posted image
Radila je nalaz,ujutro ide njen muz po nalaz...
Molim vas izvinite sto ja tek kad mi neko nesto napise,ja se sjetim nesto novo da napisem,kao sa ovim nalazom,totalno sam zbunjena a i ne prolaze mi poruke odmah,vec ih pisem po nekoliko puta...
Lejla ,to je njoj curilo dakle samo sat vremena,samo taj jedan dan i nikako vise,a od toga je proslo vec 4 dana...
Sorry sto vas zamaram,ali eto da mi je saznati bilo sta iz necijeg iskustva i sl.

< Poruku je uredio neki -- 17.12.2010 0:23:20 >

clock-img

17.12.2010, 00:25

clock-img

neki

pencil-img

3476

Prskanje vodenjaka se veoma lako utvrdjuje tijekom ginekoloskog pregleda i to uz pomoc lakmus papira. Kako naimna rodnica ima kiseo pH, to se lakmus uvijek boji u crveno. Plodna voda je bazicnog karaktera, te se u prisustvu plodne vode u rodnici, lakmus uvijek boji u plavo. Ultrazvucni pregled je pretraga od sekundarnog znacaja u ovom slucaju (tek kod istjecanja vecih kolicina plodne vode, to se moze registrirati i ultrazvucnim putem).

Znači lakmus papir treba naći, garant ga imaju u bolnici, nek ti neko da par papirića da trudnica može obaviti test kući kako se ne bi nervirala i trčala kod dr

Ovo cu joj obavezno reci i ako nista,pitacemo ima li tog papira u apoteci,veeeeeeeeeeeeliko hvalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.12.2010, 00:27

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ma i ako ne budete mogle naći u apoteci garant znate nekog u nekoj medicinskoj ustanovi pa nek joj da koji papirić da žena ima kući pa ako joj se učini da curka nešto nek odmah provjeri da se ne sekira bezveze 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

17.12.2010, 00:29

clock-img

Aquarius

pencil-img

509

Sad ti mene zbuni skrooooozuser posted image user posted image user posted image
Radila je nalaz,ujutro ide njen muz po nalaz...
Molim vas izvinite sto ja tek kad mi neko nesto napise,ja se sjetim nesto novo da napisem,kao sa ovim nalazom,totalno sam zbunjena a i ne prolaze mi poruke odmah,vec ih pisem po nekoliko puta...
Lejla ,to je njoj curilo dakle samo sat vremena,samo taj jedan dan i nikako vise,a od toga je proslo vec 4 dana...
Sorry sto vas zamaram,ali eto da mi je saznati bilo sta iz necijeg iskustva i sl.

Prsnuće vodenjaka može biti:
a) na vrijeme- a tempore
b) prerano- ruptura velamentorum praematura ( dok porod još nije počeo)
c) prijevremeno- ruptura velamentorum praecox (tijekom prvog porodnog doba)
d) visoko- kada je prsnuće iznad ušća maternice pa je donji pol vodenjaka održan
e) lažno- odilaženje manje količine sluzi , nakupljanje između ovoja

Ne tretira se svako prsnuće isto. Bila je u bolnici, da su mislili da joj treba dali bi joj antibiotike, bar je to lako.

clock-img

17.12.2010, 00:38

clock-img

neki

pencil-img

3476

I ja mislim,da je trebao antibiotik,dali bi joj ga....
Sutra  idu po nalaz krv,pa vam se javim sa novostima.
Jos jednom,hvala na veeeelikoj pomociuser posted image user posted image user posted image

clock-img

17.12.2010, 00:59

clock-img

malena_t

pencil-img

599

Evo moje iskustvo:

Dan pred porod dok sam isla na redovnu kontrolu osjetila sam "curenje", ni slicno onom kad mjehur popusti. Doktor me pregledao i ustanovio da je rijec o visokom prsnucu vodenjaka i poslao kuci bez antibiotika ili bilo kakve posebne preporuke. Cijeli dan je curkalo, narocito kad bih hodala. Uvece sam otisla u bolnicu, jer me bilo strah, prvo dijete, ne znam nista, bla, bla...Drugi ljekar me pregledao, ukljucio antibiotik i ostavio u bolnici...

21.03.2009. rodio se majkin sin

clock-img

17.12.2010, 13:48

clock-img

neki

pencil-img

3476

malena_t,hvala na javljanjuuser posted image
Ja cu danas kod seke,pa vam se javljam veceras sa novostimauser posted image

clock-img

17.12.2010, 17:33

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

Neki, neka seka miruje kako dr savjetuje.
Javi nam se..

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

17.12.2010, 23:01

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Javi nam se..

Hvala dushouser posted image
Nalaz je u reduuser posted image

clock-img

17.12.2010, 23:03

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Javi nam se..

Nalaz je u reduuser posted image

user posted image neizmjerno mi je drago neki

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

17.12.2010, 23:36

clock-img

Mjeseceva Pratilja

pencil-img

975

user posted image Hvala Dragom Bogu.
Neka odmara..Bice sasvim uredu aBd.
Kazi joj da smo mislile na nju i da joj zelimo sve najljepse.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

clock-img

17.12.2010, 23:40

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

Javi nam se..

Nalaz je u redu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image hvala Bogu.

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."