writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

21.02.2011, 10:05

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Jutric...
Ako se po ponedjeljku sedmica poznaje..tesko meni:)nkad se vise necu pohvalit,sinoc Arman nije spavao mada sam i pretpostavila da nece bas dobro spavati ali skoro nikako je previse..presvucem ga,nije gladan,nosam,ljuljam al nista ne pali..zaspi on dok ga nunuskam ali cim ga spustim nakn pet minuta oci ko fildjani:)pa se smije pa dreka..opet grcici jer vidim da se prvo savija,cujem crijeva,zacrveni i plac...bas ti grcevi nisu fer:))u svemu sam mu i temperaturu mjerila,reko da iskljucimo i tu mogucnost jer ja malo na nos smrcem reko nije valjda na njega preslo al sreca 37,4 anije vruc posebno ni po stomaku ni nogicama,ruca..sad je zaspo a ja na rr umjesto da se odmaram:)
Nadam se da ce sutra biti bolje pa cu odsutra brojat sedmicu...
juce mm zove (van je bih)i pita tako sta ima kako ide,planira doci koji dan i kao sta bi voljela da mi donese,reko nista samo mi uplati da me neko dobro okupa,namaze svim uljima,osisa,nasminka i obuce i da mozemo na kafu medju ljude..bas mi je dosadilo kupanje iz djelova:)tako kad dodje idemo vaditi pasos i kupiti kolica pa na kaficu samo Boze finog vre,ena a dotad cu se ja valjda posteno sredit..:)
Eto toliko od nas...cuvajte se

clock-img

21.02.2011, 10:26

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ja se ponadala lijepom danu ali ništa od toga :(
Baš sam htjela malo izaći iz kuće ali nas ovaj snijeg omeo. ovih dana nisam izlazila pa već lagano ludim od kuće...
I ova mala nešto nervozna. Malo doji, malo zeza a mene neka nervoza hvata od ovog vremena i kuće. Mrzim ovakve dane!

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

21.02.2011, 10:47

clock-img

peky

pencil-img

105

kalman radio - tema porodiljska naknada....... prebacite interesanto je

clock-img

21.02.2011, 11:13

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: vjestica

evo jedan dobar tekst o razvoju motorike kod bebe (a između ostalog i o tom posjedanju bebe prije nego što sama prosjedi) user posted image
http://www.ringeraja.ba/forum/Motoricki_razvoj_djeteta_u_1%25_godini_zivota/m_87970/tm.htm

ja ne znam ovdje pise da 9 ili deset samo prosjedi ja sa 9 prohodala i mali od mog brata sa 6 mjeseci sjedio ko veliki sam bez koga a sa 11 mjeseci trcao po plazi tako da mislim da nigdje veze

taj motorni razvoj nije pravilo za svaku bebu, nego je individualan
poenta svega je da se beba ne posjeda , prije nego što sama zauzme sjedeći položaj, niti da se podiže u uspravan položaj, dok se sama ne podigne
znači treba pustiti da se svaka beba individualno razvija, bez forsiranja

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

21.02.2011, 11:15

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

IZVORNA PORUKA: peky

kalman radio - tema porodiljska naknada....... prebacite interesanto je

nema radio u kući, ako ko sluša, može li ukratko reći o čemu se pričalo?
što me zeznu ovaj snijeg, taman sam mislila malo u šetnju user posted image
juče smo samo kratko izašle vani, u kupovinu

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

21.02.2011, 12:51

clock-img

Anoniman

pozz drage nase.
Vec pisah na nekoj temi da smo Anci i ja u svadji vec par dana, nece da jede kad je ja hranim, vristi kad je ja kupam, kad je presvlacim bjezi, ja taman uhvatim i zalijepim pelenu ona odlijepi, sad je u fazi kad se skida, do neki dan je skidala carape danas vec drugi put skinula donji dio trenerke, ima kais da joj stavim user posted image . Tako da se ne zna koja je gora, ona ili ja.
Mi danas u sest vodimo Anu na kontrolu usiju, joj kako nismo bili vise od mjesec dana tako me panika fata, kako smo priej isli svako deset dana pa sam uvijek nekako bila u toku sa njenim sluhom sad me bas nesto strah, nadam se da je sve ok, jer nekad joj se desi da mozes da je zoves, da mlatis, da vristis ona se ne okrece, a nekad na mali sum se okrene, tako da to njeno ne okretanje nekad povezujem sa nezainteresovanoscu. Onda valja je i udrzati, jer ona cim vidi da prilazimo ordinaciji pocinje vristati i izvijati se, par puta nam se i zacenula, a doktora ne moze ocima, covijek svaki put bude izudaran i izgreban posle njenog pregleda, tako da sam maloprije noktice sjekla, sto je sigurno, sigurno user posted image
Nadam se da su nam mame i bebe ok, ljubimo vas :)))

clock-img

21.02.2011, 12:59

clock-img

ema_28

pencil-img

237

IZVORNA PORUKA: jelenaT

covijek svaki put bude izudaran i izgreban posle njenog pregleda, tako da sam maloprije noktice sjekla, sto je sigurno, sigurno

hahahahhahahaha

clock-img

21.02.2011, 13:09

clock-img

Anoniman

moja ema jednom ga je tako jako u prepone pukla, bas sam pisala na ovoj temi da se covjek pregeo, reko zaplaka, kad on govori "mlada damo molim te sledeci put na pregledu i cizme skidaj" i covijek crce od smijeha user posted image , reko ne bih se ja bas smijala.

clock-img

21.02.2011, 13:13

clock-img

ema_28

pencil-img

237

user posted image jedva cekam da moja Lara toliko poraste da prebije nekog doktora user posted image

clock-img

21.02.2011, 13:21

clock-img

Anoniman

Prebije ona i nas i njega, izujeda, izgrebe, čupa, to je strasno da tako malo dijete troje ljudi ne moze da udrzi, ali ona ima toliki strah koji joj da toliku nevidjenu snagu.

clock-img

21.02.2011, 13:23

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Jelena, i ja vec ganjam Esmu za presvlacenje, jos se nije pocela skidati, zna samo otkopcati gegice, ali ne i skinuti, srecom:)
Sretno na pregledu! Kad se vidimo?

Nama danas 10 mjeseci! Curetina velika mamina!

Imiju sretan mali rođendan, još jedan i eto nam velikoguser posted image user posted image user posted image user posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

21.02.2011, 13:29

clock-img

Anoniman

Hvala Leena, ma mali vragolancici postali pravo. Ali meni smijesno, a i iznervira me sto to ona meni samo radi, tati cak doda pelenu i podigne guzu da joj stavi, a meni bjezi.
Sto se tice vidjenja kad god hoces, nije vrijeme za vani, ali mozemo u Importane ili vec gdje tebi odgovara. Samo nemoj BBI, tamo onu guzvu ne mogu podnijeti, sta cu kad sam neuroticna trudnica user posted image

Cestitamo rodjendan ljepotici nasoj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , a eto cuh se jutros sa idachom ne cestitah Imiju. Jos malo i eto i velikih user posted image

< Poruku je uredio jelenaT -- 21.2.2011 13:30:09 >

clock-img

21.02.2011, 13:35

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

E baš tako izgleda kao trokutić

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

21.02.2011, 14:28

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

mi se uspavale obje. Nahranila je, legla pored nje i mama uredno zaspala. Nemam pojma ni je li mala spavala i koliko, ja se onesvijestila. Evo brzinski ručak pravim...

Šta nam je sa rose? Ne znam je li počela raditi danas?user posted image

clock-img

21.02.2011, 15:32

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Dan zene....Da se i mi javimo...

Moja adna je jucer samo oko 3h zaspala po danu,i sinoc do 00.30h nije htjela da spava. Evo i danas,tek je sad zaspala,a jutros oko 8h je vec bila budna.

Cudno je bas,da mala beba,koja jos nema ni mjesec dana tako malo spava.

Sinoc je bila dobra,budila se 4 puta,dojila je,tako i zaspi,pa je prebacim u krevetac i mirna naredna 2h,pa opet u krug.

Rose je mislim danas pocela raditi user posted image user posted image user posted image   Nece joj biti lako... A vjerujem da ce se Soraja lijepo snaci i sa taticom...

Lady neka si se odmorila..Ja danju nikako da zaspim,alimi bas treba sna... Sreca mi je da mi je mama jos uvijek ovdje,pa je ja ujutru nahranim,mama je uzme kod sebe,i ja odspavam lijepo,inace ne znam kako bi izdrzala...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

21.02.2011, 15:47

clock-img

Anoniman

Rime da te utjesim da ima i goreg, meni je Ana sa tri dana sastavila 18 sati bez sna i sve tako do nekih 15 dana, tako da ne vazi ona da bebe spavaju. Jos je imala fiziolosku zuticu, a kazu to uspava, ali nju ocigledno ne. Evo i dan danas malo spava, jednostavno imam osjecaj da misli da ce joj sta promaci u snu, pa dijete nece da gubi vrijeme spavajuciuser posted image

clock-img

21.02.2011, 16:24

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Jelena, moja prijateljica je rijesila taj problem sa pelenama tako sto je kupila pampers activ girl/boy, koji su kao gacice, samo znam da ti ne volis pampersuser posted image

Joj, ljudi, ja sam toliko nasekirana... Otac mi je u Libiji, trebao se vratiti prosle srijede, pa morao ostati nesto zbog posla jos do ove srijede... Sada su ih evakuirali na aerodrom i ko zna koliko sati/dana ce cekati neki let... Samo da i tamo nesto ne bude.... Boze Dragi, meni sve ovo lici na pocetak 3. sv. rata... Ne znam sta sve ovo ljudima treba... Kvarim ovu nasu lijepu temu ruznim stvarima, izviniteuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

21.02.2011, 16:26

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: ladyblue

mi se uspavale obje. Nahranila je, legla pored nje i mama uredno zaspala. Nemam pojma ni je li mala spavala i koliko, ja se onesvijestila. Evo brzinski ručak pravim...

Šta nam je sa rose? Ne znam je li počela raditi danas?user posted image

ma jesam...jutros mi pravo zao bi sto sam morala Sorajicu buditi u 7 da je nahranim...uspavala se pa se nije sama budila nikako...i presvukla je, nahranila i ona zakunja...vratim je u krevetic okice ko fildzani...oko 8 joj tata ustao i ja otisla...kasnije mu saljem sms kaze rasplakala se pa je hranio...elem hranio je i presvlacio 2 puta (ja ostavila oko 230 ml mlijeka), zabavljao i nosao...ja dosla oko 1...ona me gleda i ne smjeska se...kao da me ne prepoznaje user posted image ...trebalo joj je malo vremena da mi pokaze emociju...onda je hranila oko 1...ona cicala i zakunjala...pa je presvukla i ona zaspala...do maloprije...opet cicala i spavanjac....kaze mm da je bila dobra...cak je i dedo (moj tata) dolazio da vidi treba li mu sta ili da zabavja dijete ako treba user posted image ...ja sam naravno i danas curi kupila igracku da joj zakacim izad krevetica...suskavu zveckavu lutku...btw. skontala sam da imam pravo na 2x60 minuta za dojenje do njenog 6og mjeseca a onda 1x od 6 do 12-og mada mi kolege kazu da idem kad mislim da treba i da nije problem...eto ove sedmice nam je navikavanje jer sam na pola radnog vremena pa cemo vidjeti kako ce biti user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

21.02.2011, 16:29

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

joj moje žene pa vi ste se baš napatile ili je patite s tim spavanjem. Nisam nikada, hB, imala te probleme. Ona je od rođenja spavala dobro (na tatuuser posted image ). Prvih mjesec dana budila se samo 2 puta a drugi i treći po 1 i sada se više ne budi. Ja se baš lijepo naspavam. Nadam se da će tako i ostati.
Samo, kako raste, postaje sve zahtjevnija. Traži sve više društvo pa je moram donositi u dnevnu sobu i pričati sa njom inače negoduje. Već počinje i da se diže po malo, kada me uhvati za prste. Donesem joj igračke pa joj dam u ruku da se zabavlja.
Ne valja nam vrijeme..inače ja nju izvedem vani pa ona spava u kolicima i smori se živa pa kada se vratimo bude mirna.

clock-img

21.02.2011, 16:32

clock-img

Leena

pencil-img

2841

mamin cvetic, tek sada primijetih da si odgovorila. Imam te iste magnete samo u nausnicama, tetka kupila sebi to srce, a meni te nausnice sa istim magnetom, nisam primijetila da pomaze, doduse, ne znam koliko bi me boljelo tek da ne nosimuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

21.02.2011, 16:45

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: ladyblue

joj moje žene pa vi ste se baš napatile ili je patite s tim spavanjem. Nisam nikada, hB, imala te probleme. Ona je od rođenja spavala dobro (na tatuuser posted image ). Prvih mjesec dana budila se samo 2 puta a drugi i treći po 1 i sada se više ne budi. Ja se baš lijepo naspavam. Nadam se da će tako i ostati.
Samo, kako raste, postaje sve zahtjevnija. Traži sve više društvo pa je moram donositi u dnevnu sobu i pričati sa njom inače negoduje. Već počinje i da se diže po malo, kada me uhvati za prste. Donesem joj igračke pa joj dam u ruku da se zabavlja.
Ne valja nam vrijeme..inače ja nju izvedem vani pa ona spava u kolicima i smori se živa pa kada se vratimo bude mirna.

i moja je ovakva...spavalica na mamu i tatu user posted image isto se do mjesec i po budila 2-3 puta u noci, onda jednom s tim sto je to vec u zoru ili rano jutrooa zna se desiti i da ocejfi...ko jutros...pa mi je bi zao buditi da je hranim al sta cu...morala sam

clock-img

21.02.2011, 16:56

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ma ova moja je lijenština samo takva...ona ide na spavanje oko 20h i nema je do 8-9h ujutro. i tada malo jede i opet spava. jednostavno mi stavi do znanja kada je pospana da je ne peglam i stavi prst u usta i uspava se...lik pravi!

bale li vaša djeca? ova moja sva mokra od bala...nemam pojma šta joj je. nisu valjda zubi?! nema još ni 4 mjeseca.

clock-img

21.02.2011, 17:01

clock-img

rose

pencil-img

8709

moja isto prst u usta ili pocne trljat okice ko sinoc...a bali ko velika...svaki bodi mokar kad je drzim uspravljenu user posted image

clock-img

21.02.2011, 17:06

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

ja sam počela stavljati siperčiće, ne mogu više da je gledam balavu u mokru. stalno gura onaj siperak u usta a kada je pokrijem deka bude sva balava. o prstu da i ne govorim a kada je gladna gura cijelu šaku u usta.

clock-img

21.02.2011, 17:07

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: Leena

Jelena, moja prijateljica je rijesila taj problem sa pelenama tako sto je kupila pampers activ girl/boy, koji su kao gacice, samo znam da ti ne volis pampersuser posted image

Joj, ljudi, ja sam toliko nasekirana... Otac mi je u Libiji, trebao se vratiti prosle srijede, pa morao ostati nesto zbog posla jos do ove srijede... Sada su ih evakuirali na aerodrom i ko zna koliko sati/dana ce cekati neki let... Samo da i tamo nesto ne bude.... Boze Dragi, meni sve ovo lici na pocetak 3. sv. rata... Ne znam sta sve ovo ljudima treba... Kvarim ovu nasu lijepu temu ruznim stvarima, izviniteuser posted image

Leena, nemoj da se sekiraš. Evo sada gledam na Novoj da polako evakuišu sve strance. Pošto ima mnogo britanaca, ne brini jer će morati poletjeti avioni. Ima jako puno hrvata i naših pa vjerujem da će sve to u jednom paketu ići ako ne i u toku noći.

Zadnji članci

article-img