cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

21.02.2011, 17:11

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Ladyblue i Rose bas ste sretnice sto se spavanja tice. Adna je danas svega 1h spavala,za nevjerovati.

A rekoh vam,iza ponoci je zaspala,4 puta se budila,jutros je od 8h budna.

A Ledy sto kazes trazi drustvo kako je veca,ova moja nema ni mjesec,a vec je takva. Nece da je sama nikako. Ako smo mi u dnevnom boravku i cije pricu,a ona je u sobi odmah vristi. Uzmes je u ruke i doneses-odmah mirna. Ako su gosti tu,nema sanse da zaspi... Sve osluskuje i gleda ( a kazu da tako male bebe ne vide).

A od pocetka sam je pokusavala navici na buku,nikad joj nisam stvarala tisinu da bi spavala,jer sam htjela da se navikne...

Ne voli da spava i gotovo. Po tome je na mene ( muzu to i ne pominjemuser posted image ),mama kaze da ja kad sam bila mala nisam htjela da spavam i rano bi se budila uvijek. A i sad imam lagan san skroz.

Jelena,ja se nadam da ce se i Adna malo "uspavati" kad malo poraste.  Uh..Neka je samo ziva i zdrava,a nekako cemo izdrzati. Sreca mi je da mi je mama ovdje,pa me puno zamjeni,inace ne znam kako bi sama,a muz nikako odmor sad ne moze dobiti.

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

21.02.2011, 17:22

clock-img

rose

pencil-img

8709

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja sam počela stavljati siperčiće, ne mogu više da je gledam balavu u mokru. stalno gura onaj siperak u usta a kada je pokrijem deka bude sva balava. o prstu da i ne govorim a kada je gladna gura cijelu šaku u usta.

heh i moja pojede dekice...imam ja igracku...mala dekica s izbocenom glavom onog diznijevog tigra i onda svucem dekicu do struka a dam joj ovu koju lakse perem user posted image ili joj dam sipercic ...inace joj ga ne stavljam cesto...okrene se pa zavrsi do pola na ledjima user posted image

< Poruku je uredio rose -- 21.2.2011 17:25:22 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

21.02.2011, 17:31

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: rose

ja sam počela stavljati siperčiće, ne mogu više da je gledam balavu u mokru. stalno gura onaj siperak u usta a kada je pokrijem deka bude sva balava. o prstu da i ne govorim a kada je gladna gura cijelu šaku u usta.

heh i moja pojede dekice...imam ja igracku...mala dekica s izbocenom glavom onog diznijevog tigra i onda svucem dekicu do struka a dam joj ovu koju lakse perem user posted image ili joj dam sipercic ...inace joj ga ne stavljam cesto...okrene se pa zavrsi do pola na ledjima user posted image

ja sam u TL kupila neku igračku mekanu, kao neki jelen ili tako nešto pa joj to dam u ruku i ona to "glođe". ma stavlja u usta šta god joj pod ruku dođe. uhvati mene za prst pa ga gura sebi u usta i onda pravi face najsmješnije...

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

21.02.2011, 17:57

clock-img

rose

pencil-img

8709

ja sam u TL kupila neku igračku mekanu, kao neki jelen ili tako nešto pa joj to dam u ruku i ona to "glođe". ma stavlja u usta šta god joj pod ruku dođe. uhvati mene za prst pa ga gura sebi u usta i onda pravi face najsmješnije...

jel to onaj s crvenim i zutim roscicima? mi imamo velikog a mali vise jedan s mobilea a drugis baby gima...kupio joj tajo neki dan nekog cuku mekanog pa sam ga oprala danas i dat cu joj da se zabavlja

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

21.02.2011, 18:42

clock-img

lilix

pencil-img

1174

IZVORNA PORUKA: idacha

sta nam je sa lilix, ne javlja se nikako?!?!?!

idacha  user posted image user posted image user posted image   ma ko to pita za nas user posted image ; ja vas drage moje koliko toliko redovno čitam ali jednostavno nemam vremena da se javim, a i kad uhvatim vremena nekako mi bezveze da se ubacujem stalno ko padobranac user posted image
kod mene uglavnom sve po starom, Beni i Beri su hB dobro...

eto veliki pozdrav za sve cure, a posebno za one moje sa onih legendarnih tromjesečja trudnoće user posted image user posted image user posted image

08.02.2007.
23.04.2010.
mama rodila svoje kolačiće

clock-img

21.02.2011, 18:59

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: lilix

IZVORNA PORUKA: idacha

sta nam je sa lilix, ne javlja se nikako?!?!?!

idacha  user posted image user posted image user posted image   ma ko to pita za nas user posted image ; ja vas drage moje koliko toliko redovno čitam ali jednostavno nemam vremena da se javim, a i kad uhvatim vremena nekako mi bezveze da se ubacujem stalno ko padobranac user posted image
kod mene uglavnom sve po starom, Beni i Beri su hB dobro...

eto veliki pozdrav za sve cure, a posebno za one moje sa onih legendarnih tromjesečja trudnoće user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

21.02.2011, 20:40

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Vece,...
Hvala Bogu pa postoji i ovaj forum pa ako nista da se malo utjesim..ja sam vec se ozbiljno zamislila sta je sa mojim Armanom i njegovim snom...jednu vece je spavao tako cvrsto,probudi se,ustvari i ne otvara oci nego kenjka i na spaveci popije flasicu,ja ga podignem da podrugne,dok jedan krug po sobI napravimo on spava opet,sinoc drasticna razlika..nece spavat idanas preko dana slabo..ako zaspi i probudi se za deset minuta..evo ga sad okupan,nahranjen pa cemo vidjeti...ja tako u neka doba pricam sa njim i kazem vala ujutro kad zaspis i ja cu pa cemo mi do dvanaest al jok..on zaspi ja se samo unervozim lezeci i ustanem a preko dana ne mogu zaspat..
Leena bice to ok,vjerujem da si zabrinuta i da neces imati smiraja dok ga ne vidis ali misli na pozitivno,brzo ce on doci...
Ostalima zelim lijepo,snenu i mirnu noc..

clock-img

21.02.2011, 20:54

clock-img

Leena

pencil-img

2841

ladyblue, m.i.n.a., hvala vam puno... evo pratim sve vijesti svijeta... Samo da, ako Bog Dragi da, sve ovo zavrsi i da on dođe kući svojoj...

Lilix, pa gdje si ti nama? Javi se barem k'o padobranac, da i mi vidimo sta ima kod vas... Kako nam je drugarica? Kako Bani momčina? Ljubi mi ih puno i nadam se da se uskoro vidimo da ih i sama izljubim!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

21.02.2011, 21:15

clock-img

Zoe

pencil-img

1553

Leena ooo pa sretan Esmi rođendankouser posted image user posted image , a mogu samo misliti kako si se nasikirala za oca, Bože dragi biće valjda sve uredu, aBd da se ubrzo viditeuser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

clock-img

21.02.2011, 21:23

clock-img

taurus

pencil-img

3578

mahanje za generacijuuser posted image user posted image user posted image

vidim pričate o spavanju, mi hvala Bogu za sada nemamo tih problema, E samo spava i jede, melo plače kad je boli stomkak, dok ne kaki ali grčeva nema
u noći se budi samo jednom, jede i nastavi spavatiuser posted image user posted image user posted image
ali to je vjerovatno jer ne doji, pa se dobro najede i može da duže spava
a te probleme sa nespavanjem i grčevima sam preživjela sa R i  znam kako vam jeuser posted image user posted image user posted image
on nije spavao i ni sat dnevno, a svaku noć grčevi po dva sata i tako dok nije napunio tri mjeseca
a i dan danas nije neka spavalica

valjda je i Bog dragi pogledo na mene pa mi sada podario malo mirnije dijete
eto da vas utješim, drugo će vam biti mirnijeuser posted image user posted image user posted image

leena nadam  se da će sve biti ok i da će tata što prije doći

clock-img

21.02.2011, 21:40

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

Leena draga ne brini bit ce to dobro i ja brinem za rodaka koji je u Tripoliju uzas je zivi sve ovo on ima dvoje  male djece kod kuce user posted image
Esmici sretan mali rockas evo ti jedna tortica user posted image
rose drugarica Soraja je izdrzala prvi mamin radni dan a Bogami i mama user posted image user posted image user posted image

idacha drugu Imiju pusaaaaaa za mali rodendan user posted image

Mi cemo sutra na kontrolu da vidimo da li je sada sve ok sa Salkinom boljkicom a danas je Esma isla dobila je sirup jadnica je izdeverala vikend na pembritinu
Da vise on hoce biti ok da dobije konacno i vakcinu da i to sa pameti skinem

Ostale mamice user posted image user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

21.02.2011, 22:21

clock-img

Anoniman

Leence draga ima li kakvih novosti za tatu? Nadam se i ako Bog da brzo ce on biti uz vas user posted image

Mi bili na kontroli, hvala Bogu sve ok, na bolje idemo sto je najbitnije, dao nam samo flonidan dvije sedmice da sprijecimo moguce alergije koje krecu pocetkom marta i to je to, cura vristala, ujedala, tukla se, grebala itd.
ja sam mrtva umorna bjegam u krevet pa se cujemo. Ljubimo vas user posted image

clock-img

21.02.2011, 22:47

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

jel to onaj s crvenim i zutim roscicima? mi imamo velikog a mali vise jedan s mobilea a drugis baby gima...kupio joj tajo neki dan nekog cuku mekanog pa sam ga oprala danas i dat cu joj da se zabavlja

jeste taj je. i naš se sav ofucao. imamo i neke zveke ali pokreti su joj još strava pa se bojim da se ne "ošteti" i ne dajem joj ih još uvijek. imamo bruku nekih igračaka ali sve su velike pa ih čuvam za kasnije. kupit ću joj onu gumu za zube pa ću joj to dati da glođe.

clock-img

21.02.2011, 23:23

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

Leena, ima li kakvih vijesti? Ja se iskreno nadam da će otvoriti aerodrome da stranci izađu iz zemlje. Sredit će to ameri i englezi 100%

clock-img

22.02.2011, 08:22

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

Leena, ima li kakvih vijesti? Ja se iskreno nadam da će otvoriti aerodrome da stranci izađu iz zemlje. Sredit će to ameri i englezi 100%

Nista ne odgovara javit ce se ona garant je na poslu?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

22.02.2011, 08:23

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

ja sam svu noc sanjala tog svog rodaka koji je takode u LIbiji ma jutros se probudila nikakva to mi je od tetke sin kao brat mi je

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

22.02.2011, 08:43

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

jutro.mi samo da pozdravimo staru i novu raju.mi smo super,Alen nas svaki dan nesto iznenaduje,naucio tasun-tasun.sutra je mojoj velikoj curi rodendan.ovu sedmicu imam punoo posla a pored toga i ovo u Libijuser posted image user posted image user posted image user posted image
nikakva sam,moj djever je tamo i sutra bi trebao kuci.samo da uspije doci,bas sam fuj zbog toga

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

22.02.2011, 09:39

clock-img

m.i.n.a.

pencil-img

1060

Jutro...
Leena,Esmina,Bebacha...evo pratim sve vijesti da vidim sta se desava,iskreno se nadam da ce sve proci u najboljem redu...
Ja jos u pidjami i sreca pa nije tesko napraviti cokolino da bar nesto jedem do pravog dorucka,Armana muci nosic pa sam odmah i ja na mukama...sinoc fino spavao bas ali cujem da mu je nos pun..kad bi znao u maramicu puhnut bilo bi svega ovako samo kenjka..stavljala sam mu i sunce moje malo i sljeza medjutim nikako da sazrije i izleti jer ovako gledano nos je cist..uhhh..bice bolje...Esmina navijamo i za Salku da zavrsi sa bocama a BRvo za Esmicu kad je bila hrabra tako:)

clock-img

22.02.2011, 10:03

clock-img

megi

pencil-img

935

samo da vam malo mahnem
mina nemoj se brinuti malim bebama je cesto kao zapusen nosic ja sam znala malo staviti sunce moje malo malo sljeza, dobra je i kamilica i onda napraviti kao fitilj od vate i malo s tim ocistiti nos a i iziritiras ga da kihne

rimljanko nije da te plasim ali izgleda da sve adne imaju isti problem nespavanje user posted image
moja adna tek sad malo vise spava dok je bila manja svi su se cudili kako malo spava, a ona je znala sve u nekim turama od 15-20 min spavati, ali eto sve se izdrzi, ljubimo imenjakinju

ostalim mamama i bebama veliki pozdrav
posebno ovima sto imaju familiju u libiji, bice to abd sve u redu

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

clock-img

22.02.2011, 10:10

clock-img

Anoniman

Leena, Esma, Bebacha nadam se njihovom brzom povratku u Bosnu, uz vas smouser posted image . Ima li ikakvih novosti, ja od Traktor Toma ne mogu nista na TV-u pogledati.
Ljubimo vas sve, a posebno lilix, draga pa javi se ponekad pozelimo vas user posted image

clock-img

22.02.2011, 10:10

clock-img

bint

pencil-img

448

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Jutro...
Leena,Esmina,Bebacha...evo pratim sve vijesti da vidim sta se desava,iskreno se nadam da ce sve proci u najboljem redu...
Ja jos u pidjami i sreca pa nije tesko napraviti cokolino da bar nesto jedem do pravog dorucka,Armana muci nosic pa sam odmah i ja na mukama...sinoc fino spavao bas ali cujem da mu je nos pun..kad bi znao u maramicu puhnut bilo bi svega ovako samo kenjka..stavljala sam mu i sunce moje malo i sljeza medjutim nikako da sazrije i izleti jer ovako gledano nos je cist..uhhh..bice bolje...Esmina navijamo i za Salku da zavrsi sa bocama a BRvo za Esmicu kad je bila hrabra tako:)

imoja bebica  ima problem s nosicem,i aj sam sljez koristila pa je hB bolje bas...i ja tako zagledam nosic nema nista,a dijete ne dise bas fino vec se cuje ponekad ono hroptanje,,,doduse ne curi mu nosic..pa mi je domah lakseuser posted image user posted image
al od jucer se mu pojavio kao neki osip na licu,sitno nesto...neznam jel jos to izbacuje jer mu je tek 38 dana..

clock-img

22.02.2011, 11:15

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Hvala vam, drage moje! Puno mi znaci to sto ste uz mene:)...

Ovako, Esmina, Bebacha, tata se sinoc u 3:00am uspio nekako konektovati na mob. i javio se... Kaze da su ovi Bosanci sto su s njim na aerodromu svi, hvala Bogu, dobro, tako da znate. Njima je svima trebao redovni let biti sutra, za koji vecina ima karte, ali je su zvali ambasadu i ovi su im obecali avion danas... Moj otac kaze da im ne vjeruje, tako stvari stoje da on misli da prije tog aviona sutra nema nista, ali eto, daj Boze da bude... Ugl., nadam se da su i vasi na aerodromu, on i njegovi s posla su po preporuci ambasade otisli na aerodrom, jer je tamo kao najsigurnije... Kaze imaju i neki restoran, mogu jesti, spavaju na koferima i eto...
Ja sam '92. sa bratom i mamom otisla tati u Libiji ( i tada je tamo radio i onda nije od 1996. do prije 2 mjeseca...), kada je opisao stanje na aerodromu, nekako sam se svega sjetila i tako mi se place cijelo jutro... Samo neka su svi nasi zivi i zdravi, ali i da prestane ovo... U Libiju sam ponijela sa 6 godina uspomene na moje Sarajevo koje kada sam se vratila vise nije bilo to Sarajevo, sinoc kada sam cula gdje sve bombarduju... Ni ta Libija u kojoj sam zavrsila 4 razreda osnovne, imala prve drugove i simpatije, naucila pisati i citati... Ni to vise nije to... Necu da vas zamaram, ali stvarno sam sva user posted image , sreća pa ne radim danas, pa mi Esmin osmijeh s vremena na vrijeme razbije ove crne misli...

Ljubim vas sve i hvala vam puno, puno!

Sulty, sretan Vegici mali rođendan, ljubi mi je puno!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

22.02.2011, 11:28

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

jutro...

Mi smo opet slabo spavali. Adna je zaspala u 1h,i izgleda da nam je to praksa postala. Budna je bila u 3h,pa u 5h,pa onda u 7.30h. Vise ne place po noci..Zaplace,ja je uzmem i nahranim,ona nastavi spavati. San je savlada,jer nikako danju nespava.

Eno sam je sad stavila u krevetac,kao da bi mogla malo zaspati,pa cemo vidjeti koliko ce to dugo trajati.

Ja se nadam da ce i ova faza proci. I meni nevjerovatno zvuci kad cujem da je djete zaspalo u 21h i da se ne budi do ujutru... Za nas je to misaona imenica.

Vidim da m.i.n.a. ni kod tebe Arman nespava... 

Neka su zivi i zdravi proci ce to sve...

Sto se tice nosica,i Adnica ponekad malo hropti na nosic,kao da hrce,a pogledam nos cist. Citala sma d aje to normalno kod malih beba,tako da mene to ne zabrinjava puno.
m.i.n.a. pokusaj ga staviti na stomak kad spava,ja sam Adnu tako,spavala je na stomaku jedno 2h i kad se probudila vidim slinica u nosu,kao da joj se "slila",pa sma je izvadila.

Leena,mogu zamisliti koliko si zabrinuta!user posted image   Tamo je bas haos... Hvala Bogu da su na ajrodromu,opet bi tu trebali biti sigurni  koliko toliko,pa se nadam da ce do sutra najdalje i doci.

Megi,hehehe..nadam se da ce moja Adnica pratiti tvoju i popraviti spavanje... Ljubimo vas...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

22.02.2011, 12:46

clock-img

aida.

pencil-img

2177

Evo i nas da se javimo... Moj momak sinoc nista nije spavo user posted image user posted image s preksinoc cijelu noc bez budjenja spavo ujutro do pola 9 ... Ne znam sta mu je...... user posted image user posted image user posted image
Svima veeeliki user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

22.02.2011, 13:40

clock-img

ZWONCICA

pencil-img

35

POzzzzz cure. Imam jedan problem mali. Moj mali je jos sa dva meseca izbacio nocne obroke i cele noci je spavao. Od kada smo usli u sedmi mesec on se budi nosu da jede nekad i po dva puta. Ne znam u cemu je problem. Da li nesto radim pogresno. Pomagajte.

Zadnji članci

article-img