cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 -1 godine

clock-img

24.02.2011, 14:56

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Da vas nešto pitam dali gladna beba može da se igra po sat i po do dva i da se ponaša kao da je najsitija na svijetu ovo pitam jer nisam sigurna da li je moja beba sita ili gladna dojim ga a ad mu dajem samo jednom dnevno i to on pojede nekad 60 nekad 30 ml a neka nimalo pa ko da nisam sigurna u tu njegovu sitost

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

24.02.2011, 15:26

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

mamin cvjetić ne sekiraj se, znala bi ti da je gladan

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

24.02.2011, 15:57

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Cao drage moje,
I ja da se javim poslije sto godina.

Mamin cvjetic, koliko ti je stara beba? Mislim da bi plakala da je gladna. Je li fino dobiva na kilazi? Kaki li? Ako ima barem pet pelenica onako napunjenih mokracom i ako ti fino kaki, ne sekiraj se, ocigledno joj je to dovoljno.

Rimljanka, nemam bas puno cime da te utjesim, vec samo da ti kazem da ti ja imam milion knjiga o bebama, ali mi je najdraza ova jedna Engleska, autorica se zove Panelope Leach i super mi je kako ona kaze da je sasvim normalno da beba spava od 0 do 24 sata. Hahahahah... Sve su razlicite i ono sto sam ja naucila do sada je da se apsolutno sve mijenja. Taman usvojis nesto,a one ti to promijene. Samo moras voditi racuna da se ti odmaras. Ja sam u tome grijesila i nikome nisam dala na pocetku oko Vege pa sam dosla do infuzija. Jako je bitno da se ti naspavas. Ako mozete, organizujte se tako da jednu noc muz spava sa bebicom, a drugu noc ti, tako da barem svaku drugu noc oboje dobijete dovoljno sna. Jos ako imas mamu i svekrvu, ukljuci i nju, pa po danu probaj odspavati a nek je one cuvaju.

Leena, ne daj nam se mila. Mislimo na tebe i iskreno se nadam da ce ti tata sto prije doci kuci. Vjerujem da ti nije lako, ali on je tako divan covjek, sigurna sam da njega bog dragi cuva.

Ostale ljubimo vas Vega i ja. Sretan rodjendanko svima. I nama je Vegica 22. napunila 9 mjeseci. Sad vec sama stoji. Danas ko krenu i jedan korak napravi. Ja joj vec oblacim cipelice i po kuci po savjetu doktorice. Moraju imati cvrste cipelice kad pocnu hodati i to mi je ona rekla da su cipele bolje od papuca jer su cvrsce.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

clock-img

24.02.2011, 17:05

clock-img

rose

pencil-img

8709

pozz zene, da se ia ja malo javim...ova moja malena pajki user posted image

salki sretan mali rodjendan i da nastavi zabavljati mamu user posted image

rime, izdrzi, vjerujem da ti je tesko...moja kad je bila nemirna ja bij je stavljala pored sebe i siku joj u usta da se umiri a ja bih onda tako pored nje se odmarala...meni je svekrva bila do njenog 15og dana a onda smo nas dvije ostale same veci dio dana i borile se...moja je sreca sto je ona po noci relativno dobro spavala...unervozila bi se oko 5-6 a tad bi je preuzeo tata jer sam ja tada vec padala s nogu...i kazem povremeno bih u tim danima odmarala tako da je stavim pored sebe da siki a ja bih kunjala...i danas smo to uradili...ona nesto nervzna...stalno bi jela, valjda joj je i skok u razvoju i zaspala je...cak sam joj i noktice uspjela skratiti...i usput, adnica je premala da je ostavljas da place....ova moja bi se zacenila da je ostavim tako ...cak i sada, kad pocne vristat moram je nosat

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

clock-img

24.02.2011, 17:18

clock-img

Anoniman

Rose to za posao duga prica... to nekad uz kafu user posted image

Ja danas jednostavno ludim, moje dijete je nepodnosljivo, a ja jos gora, jos nadigla kucu raspremati, a ona u sve hoce nos da ubode i kazem ja njoj gdje si posla u guzicu, a ona ponavlja za mnom "u guzicu", kad se nisam upucala necu nikad, vise ne mogu ni ko covjek da lanemuser posted image . Nervozna strasno i na kraju mi pukne film stavim je u krevetac ubacim igracaka, reko vristi koliko hoces dok ovo ne rasklonim da moze nekuda i hodati kad je vec navrla, a ona fino igracku po igracku i gadja u vrata i dere se, vristi, a nigdje suza. Za sekundu se spasila umivanja ledenom vodom user posted image . Cak sam i mm poslal poruku "ja cu je spakovati, vodi na Boracko popodne, poludih" user posted image . znaci nocas nikako spavala, jutros se u sedam nadigla i evo tek prije pola sata zaspala, i vec se jednom budila, kao da gledam da ce za 10 minuta biti na nogama user posted image

clock-img

24.02.2011, 17:51

clock-img

rose

pencil-img

8709

secer mali nemirni user posted image a za posao i kafu no frks....sigurno ti je bolje sada user posted image

clock-img

24.02.2011, 18:37

clock-img

amiboj

pencil-img

216

Evo nas dvoje padobranaca malkice. Redovno pratimo i citamo ali rijetko se stignemo javiti.
Uglavnom, ja sam tek sada umorna i osjecam se kao pred dugo cekani godisnji, ono kada se radi sa zadnjima atomima snage.
Kao sto sam vam vec pisala, moj maleni ne zna zaspati sam, mora na cici i nema sanse da mogu ustati dok on spava, iste je sekunde budan, a dok sam ja pored njega, odspava lijepo.
Ali hajde, navikli smo na to pa bar odmaram nekada tako iako je stan kao da je bomba pala.
Nego, brinem se sada za sebe....mrsam konstantno iako se trudim da koliko-toliko jedem redovno. Isisa me beban :( Ma da bar hoce proljece stici, cini mi se da bi se preporodila.
Jos je sada naucio da se okrece na stomak i obrnuto pa nema mira. Ali to mi je bas sladak :)

Cestitamo sve male rodjendanke, zelimo bolesljivim bebanima da sto prije ozdrave.... Puno pozdrava od nas pa se valjda pocnemo i mi redovnije javljati.
Trudnicama poseban pozdrav.
Jelena draga, tebi kapu skidam, bas si vrijedna zena i sve stizes.... Svaka cast

14.10.10 - nas sin nam stigao u zagrljaj

clock-img

24.02.2011, 21:47

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Joj, nemate pojma koliko mi znaci sto ste uz mene, ljubim vas puno!

Jelena, ljubimo i mi vas 3user posted image

Sulty, nasmija ti mene, ja citam, pa kontam: kako ona zna da je divan?user posted image user posted image user posted image user posted image Skroz sam na trenutak zaboravila da se znate... Prolupala sam vise i ja...

Esmic zaspala, ja evo kanim se da radim, a zivci me zezaju... Da mi je koji onaj apaurin od trudnoce ostaouser posted image
Moji na aerodromu, jos cekaju i ko zna koliko ce...

Ljubim vas sve i bebare posebno!

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

24.02.2011, 23:15

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

Leena imal sta novo ?

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

24.02.2011, 23:17

clock-img

Anoniman

Lence draga bujrum na apaurincice user posted image , kod mene kad ide mm u apoteku kao da ode u samoposlugu, neki dan donio tri kutije, pa kaze trebace ti da ne idem svako malo user posted image , ko kad sam ih sa Anom pila do dan pred porod.

Ja sam danas totalno out, Ancika nije ni nervozna, ni bezobrazna, nego hoce sve da bude po njenom i hoce svu mogucu paznju, a ja razrovila raspremati, a ona bi sve po tome da hoda, a ja sa komode sve one džidže na pod stavila, joj vise sam izludila nacisto. Cim je mm dosao sa posla ja sam spremna cekala na vratima i niti sam ga pitala je li sta planirao, samo sam rekla "ja idem vani, ti i ana ako hocete hajte sa mnom, ako ne odoh ja sama user posted image ", sto mu je bilo cudno, jer od kad se rodila samo sam je ostavila kad sam polagala ljetos i obucavala vozacki za kamion user posted image , a i to sto sma morala user posted image . Samo je sav sretan rekao idemo i mi "mislim da je pomislio ko bi sa njom takvom u kuci izdrzao user posted image ". Opet smo otisli do onog restorana u Importane, ima tamo inventar da postanemo, ali sta cu kad je dobra klopa, nema nigdje nikoga, ljubazno osoblje, pristupacne cijene i ima STOLICA ZA HRANJENJE user posted image , posto obavezno nesto i Ana zvace sa nama, a posto ona obozava da sjedi u stolici tako da nam je u tom restoranu jedini rucak vani kako treba user posted image

clock-img

24.02.2011, 23:19

clock-img

Rimljankaa

pencil-img

1878

Hvala vam puno za podrsku i razumjevanje. Ja se nadam da ce se Adnica promjeniti kad malo jos poraste. Imam osjecaj da je necega strah? Mozda pocinje i da vidi?! Jer kazu da bebe do 40 dana ne vide?!

Jer kad nas osjeti-umiri se...Samo trazi blizinu nekoga.

Ja se pomalo ovdje istresem,ne mogu samo i na ukucane.

Leena,odmah javni kad tata stigne. Vjeruj da mislim o svim tim ljudima,samo da se aBd zivi i zdravi vrate...

Meni jos nema spavanja,iako je evo 23.20h,Adnica jos nespava... Okupana je,namazana,presvucena i nahranjena,pa se nadam d ace ubrzo,ili cemo redovno cekati da prodje 1h.

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

clock-img

24.02.2011, 23:23

clock-img

Anoniman

Rimljanka neko ti negdje vec rece procitah, ako si i ti nervozna posebno sto dojis i ti prenosis nervozu na dijete, kad je meni sveki to rekla, u prvi mah mi ne bi pravo, ali posle sam uvidjela da je tako. Meni se Anci smirila do neke mjere kad su svi iz kuce otisli, jednostavno dijete ne voli da miruje kad osjeti glasove i sada kad smo nas dvije same jedino u nekim extremnim slucajevima kao danas ona je dobrica, je li neko usao u kucu ona nema mire sekunde, mahalusa mamina hoce da je u centru paznje user posted image

clock-img

25.02.2011, 00:38

clock-img

rose

pencil-img

8709

ovo za nervozu je tacno...ja sam recimo nakon 15-og dana ostala sama sa svojom bebom...i sad se valja snaci...pa i nekako sa mnom ostane mirna pola dana a vec poslije podne krene mene svladavati umor i nervoza, ona to osjeti pa jos jace place i vristi, umori se od mene...i smiri se kad joj dodje tata i zaspi na njegovim prsima...e to je palilo u pocetku...a sada je dovoljno da je on uzme...evo neki dan ja se unervozila sto ona nece da doji...pa vec odustala i krenula da joj dajem flasicu i ona pije i kenjka...i mm kaze daj ja cu...uze je, dijete se umiri, popi flasicu i zaspa...previse je ruku oko nje, ti, tm, tvoja mama,...ne znam al mislim da bebe bas to i ne vole...uskoro kada ti se kuca malo oslobodi pa ostanes sama s bebom i svojim muzem, mozda i ona krene drugacije ...evo jos jedan primjer...moja sorajica spava citavu noc i u noci ne place...i prije nekog vremena dodju nam sveki da noci preko vikenda...tu prvu noc se sorajica probudila u pola 3 i pocela plakati...ja se totalno izgubila, ne znam sta joj bi odjednom...elem sutradan je opet sve bilo po starom...opet nam dolaze za vikend pa cu vidjeti kako ce reagovati...

< Poruku je uredio rose -- 25.2.2011 0:40:00 >

clock-img

25.02.2011, 00:56

clock-img

rose

pencil-img

8709

i bebe vide od rodjenja ali nejasno...obrise a majku poznaju po mirisu user posted image

http://www.optometrija.net/djeca-i-vid/kako-nas-bebe-vide/

< Poruku je uredio rose -- 25.2.2011 1:00:36 >

clock-img

25.02.2011, 01:01

clock-img

rose

pencil-img

8709

user posted image

clock-img

25.02.2011, 02:07

clock-img

Leena

pencil-img

2841

Stigao avionuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , samo cekam da mi jave da je on u jednom od ta dva sto su stigla i odoh spavati i meni je vrijemeuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

clock-img

25.02.2011, 08:25

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: Leena

Stigao avionuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , samo cekam da mi jave da je on u jednom od ta dva sto su stigla i odoh spavati i meni je vrijemeuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bas mi je drago, mila....

Mi bolesni user posted image od juce kaslje, kise, slini... user posted image jucer sam pala s nogu bio je nesnosljiv, srecom, ne znam otkud al spavo je, bar, cijelu noc... jest da je u 7 bio na nogama al nema veze bar sam sovila bez budjenja...user posted image tako mi ga zao jedva dise medic moj... user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

25.02.2011, 08:39

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

mi samo da pozdravimo.
Leena drago mi je za oca.moj djever jos nije stogao,al et culi su se,dobro je i sad ceka evakuacija.samo da hoce doci.
Aida zao mi je Erol,i moji su slinavi.Ajla jos i tackasta,joj sto je svrbi.dobro je ona meno,ja da sam na njenom mjestu ja bi sam plakalauser posted image grozno svrbi
Alen mi je juce sat vremena plako bez prestankauser posted image to mu se nikad nije desilo,mi pipnuli desne one vrele.temp dva dana 37,5.oci mu suze.
i tek kad sam mu dala pola doze sirupa panadol baby,smirio se i odspavo dva sata.vjerovatno ga onda bas desne bolile.da nebi bilo frke nisa mu sirup dala zbog one temp koja nije visoka ngo zbog bolova.
djete samo kmezi u usnu.bas mi ga zao.pozelila sam svoju veselu bebuuser posted image
Mozel se operil kupit bez recepta.ja njega nikad ne koristim,al evo sad nepomaze aqva maris.pa kontam kupit te,da mu ne ide na pluca.pa da mu stavljam jednom dnevno,pred spavanje

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

25.02.2011, 08:55

clock-img

samedi

pencil-img

1047

Samo da uletim na brzinu...

Leena,nadam se da ti je otac bio u ona 2 aviona,a bebacha drzim fige da djever uskoro dodje user posted image

Bebacha,Operil se moze kupiti bez recepta,meni mm kupio i dvaput joj ukapala i vise nema potrebe odmah je ocistio sve i nosic nije vise zacepljen hB a mucili smo se 7 dana s aquamarisom i pumpicom :(
Zao mi je sto su djecica bolesna joj to mi je najgore,ljubimo vas sve,odoh sad dorucak praviti i usisati uh koji mi je nered po kuci zlo mi je user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

clock-img

25.02.2011, 08:58

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

imal operil u spreju ili su samo kapi.nemoguce misija mu je stavit kapi.koliko smije stojat kad se otvori

clock-img

25.02.2011, 09:27

clock-img

Anoniman

Operil je samo u spreju i smije stajati do isteka roka, samo trazi operil P obavezno... Ljubimo vas

clock-img

25.02.2011, 10:01

clock-img

aida.

pencil-img

2177

I ja Erolu stavljam Operil samo pred spavanje al evo maloprije kad je htio da zaspi nije mogo dahnut dusa draga i stavim mu opet eno ga spava... I necu mu do veceras nekako cemo prebrodit dan... I on nocima nije spavo i sinoc mu dam kasikicu paracetamola jer vidim da dvice hoce vani i spavo je znaci da ga boli paudan user posted image ne spava.... ev ga b

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

25.02.2011, 10:12

clock-img

Anoniman

Leenceeeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , joj draga bas mi drago, isto kao da je moj tata u pitanju. Ljubimo te i sad kad se ispricas i vidis sa tatom ocekujemo tu kafu, ako nista dodjite kod nas user posted image

Kod nas je isto stanje nepodnosljivo user posted image . Nocas od pola dva pa do pola sest budna bila i prekenkala. Ma dala sam sve moguce sto sam mogla dati i nikao da se smiri. Trojke nam rastu pa je bas muce, ali izgleda vise nocu nego danju. Mene kontrakcije pice, cula se sa dr rekla mi da odmara strogo dan-dva, ako ne vidim da prolazi da ce me morati hospitalizovati, jer mi druge nema, svu mogucu terapiju vec pijem user posted image , srece sutra vikend pa nam je tajo tu. Mene kao da je neko mlatio ne znam ni sama cime, toliko sam polomljena, a prije tri dana radila urin i uredan, a evo vec dva dana svako deset minuta piskam, da li sam se prehladila ili sta nemam pojma, uglavnom stanje bljak bas.
Ljubimo vas sve, bolesnim bebicama da sto prije ozdrave.

ps. Bebacha meni je dr posto je mm imao konvulzije rekla da cim ima temperaturu dajem paracetamol ili eventualno neki drugi antipiretik, da ne bi i ona imala, ali mi je isto tako pedijatrica rekla kad rastu zubi da mogu da dajem tri puta na dan ali malo manju dozu, a ORL mi je strogo naredio cim vidim da je taj dan nervoznija i da vise place da joj dalsy dam jer njeno plakanje samo moze gore da joj nasteti usima, a njegova teorija je da djeca ako su sita i suva ne placu bez razloga, da ih nesto muci.

clock-img

25.02.2011, 10:41

clock-img

mamin cvjetić

pencil-img

824

Jutro drage mamice i malena rajo
Leeno baš mi je dragoda je tata stigao user posted image sad se opusti i odmori od sekirancije i uživaj u njegovom društvu.
Rime kako Adnica jutros.
Jelena odmaraj ženo samo lezi i mani se kuće i pospremanja ako te nered po njoj nervira ma svi će mo se sa rr pokupiti i pospremiti ti to začas user posted image kako Anči jutros jeli imalo popustilo.
Aida,bebacha,smedi,esmina i ostale da sve ne nabrajam veliki user posted image user posted image user posted image od nas.

Danas nam mali rođendan puna tri nazdravlje a uz ovo ide i skok u razvoju pa vidićemo kako ćemo se ponašati user posted image user posted image

Nevidljivom niti najčvršće smo povezani

clock-img

25.02.2011, 11:00

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

danas cu kupit operil.sad mu cistila noc pumpicom,toliko se vrtio i place,bilo je i malo krviuser posted image nesmijem vise.
znaci danas ja njemu smijem opet dat panadol.e super.
Jelena slazem se s tvojim pedijatrom.jer je velika razlika kad beba kenjka iz dosade i kad place zbog nekog veceg razloga.on sad odbija i dojit,odbija kasiku,a nije nikad dosad.jedino hoce sok iz flasice i danonini iz friziderauser posted image user posted image user posted image vasljda mu ovo drugo hladi desne,a grlo ce onda da snosi posljediceuser posted image

Zadnji članci

article-img