RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Dinasa -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 8:08:54)

ma daj,pa bruka da sam najteza [sm=jezicek.gif] evo vaga jutros pokaza 93 jos malo pa stokilas aaaaaaajj

cosmo -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 8:12:15)

Dinasa procitaj moju kilazu pa ce ti odmah biti lakse [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja sam na obadva poroda stigla sa oko 110 kg [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Poslje prvog nisam se uspjela vratiti na staro, a i kako bih kada sam se udebljala 40 kg, ostalo 10 kg viska kada sam zatrudnila drugi put. Znaci drugi put sam bila primjerna i udebljala se samo 30 kg [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Najmanja kilaza koju sam imala u odrasloj dobi bilo je 60 kg ali mislim da sam tada premrsava. Jedno 65-68 kg bi bilo ideala. Ali da mi je 70 kg bila bih najsretnija na svjetu! I sada kada sam prestala sa dojenjem (nazalost prerano, sa sinovih 8 mjeseci) evo krecem u borbu sa kg!!!! Evo jucerasnji meni:

D:jaja,sir,kriska farmer hljeba i solja zelenog caja
U: jabuka
R: sataras, fasirane snicle i pola kriske farmer hljeba
V: grozdje i solja zelenog caja

Vodeeeeeeeeeeeeee i par kafa sa mlijekom.

Ove porcije koje ja jedem nisu bas male, ali kontam ih smanjivati iz sedmice u sedmicu. Da mi je jos pocet vjezbati gdje bi mi kraj bio [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 8:52:12)

zene jucer mi mama dolazila i pretjerala sam

pojela sam skoro pola kg nekog marmor kolaca, joj bjezite od njega u prodavnici, kolac je beeeeeeeeeeeeeton[sm=smiley36.gif] nisam odustala dok ga nisam pojela

a vecerala sam krompir peceni s piletinom

i danas sam[sm=smiley13.gif] jer ako ne bude plus ove sedmice bicu zadovoljna....potrudicu se ostatak sedmice da pazim

al krivo mi je sto sam jucer toliko jela, pretjerala sam[sm=smiley19.gif]

senjorita -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 9:58:56)

oj sta je ovo neki virus vlada sigurno, cim svi toliko jedu :-)
ja se pohasila :-) kako sam smrsala kilu ipo, pa jedem ne znam sta mi je, cini mi se sve sto dosad nisamjela , juce i prekjuce sam nadoknadila.alinod danas opet na staro.kontam sta cu jest za dorucak, sve mi dozlogrdilo... jogurt sa lanenim sjemenkama, to znam...ali dalje... :-( htjela bih da ne jedem hljebjer nemam crnog...
hajde tek je utorak,mimamo roka do petka da popravimo situaciju.

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 10:09:52)

IZVORNA PORUKA: senjorita

oj sta je ovo neki virus vlada sigurno, cim svi toliko jedu :-)
ja se pohasila :-) kako sam smrsala kilu ipo, pa jedem ne znam sta mi je, cini mi se sve sto dosad nisamjela , juce i prekjuce sam nadoknadila.alinod danas opet na staro.kontam sta cu jest za dorucak, sve mi dozlogrdilo... jogurt sa lanenim sjemenkama, to znam...ali dalje... :-( htjela bih da ne jedem hljebjer nemam crnog...
hajde tek je utorak,mimamo roka do petka da popravimo situaciju.

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

mladi sir je dobar, kuhani krompir je isto niskokalorican(ili ti pire kako volis),

spinat je izvrstan ima onaj ledov za 5min gotov s 1 jajetom eto rucka[sm=smiley36.gif]

ja sam prije kontala da nikad necu uspjeti MANJE JESTI, al fazon je da istrpis 3 dana valjda dok kriza prodje, kasnije ti postane normalno manje porcije jesti[sm=bravo.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 11:11:25)

Sto ste vrijedne od jutros, bas ste se raspisale. [sm=smiley1.gif]

Danas planiram ovakav meni

D: Palenta s light jogurtom
U: Kafa + voce
R: Grasak s mesom + pire
U: Vocni mix iz badema
V: Jogurt.

Vec sam popila oko 1L vode, jos 2 L .

Ja definitivno moram meni praviti ranije, jer ako ne planiram sta cu jesti onda jedem puno UH ili slatko ubacim i slicno, ovako cu bar nekako pratiti svoj meni.
Nisam nikako zadovoljna svojom disciplinom,moram malo vise paziti na obroke [sm=smiley13.gif]

Dinasa -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 12:12:09)

cosmo i ja sam ti tako sa porodima slicno prosla,ma hajde sad smo tu skupa(zajedno smo jaci)
kod mene je uvijek bio problem prejedanje,mah nema tu nekih uzitaka u hrani bezveze,jednostavno emocioanlni stres a zatim ide stres eater a posle toga bure

u svakom slucaju drago mi je da sam se probudila po ko zna koji put,samo ovaj put nadam se da cu izgurati
pozz.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 12:34:40)

Pozdrav zenice,ja jos nista nisam jela[sm=smiley19.gif]..Ustala,presvukla dijete,napravila mu dorucak,nahranila ga,onda pocela raditi kucu i evo sve do sada..Klanjala i sjela[sm=zmeden.gif]..Idem se sada okupati,pa vidim sta cu za rucak

Tajno moja -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 12:50:14)

Htjedoh na Un dijetu,ali odustadoh,jer na poslu ne mogu fercerati ako za doručak pojedem samo dvije voćke i ručati tek kad stignem kući :( Žao mi je,jer sam UN-ovkom zaista super skidala kilice,pa mi sad ništa drugo ne preostaje nego da pazim šta jedem....Sviđa mi se režim od canim,pa ju molim da "nabaci" par prijedloga šta da ručkamo za doručak kada smo na poslu?Koliko nam je dozvoljeno orašastih plodova kao užina kada ogladnimo?

Lejla Ka -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 13:02:38)

Samo da znate, ne smijem se ni javljati [sm=jezicek.gif]

djoisa -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 13:07:33)

evo ko uz mrsanje zeli i da vjezba:

http://bootcamp.b-t-c.ba/?page_id=169

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 19:26:09)

Zeniceee.hocemo li da vjezbamo[sm=smiley36.gif]..Idem ja polako[sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 20:30:38)

Joj jeste se uspavale,ja evo zavrsila sa vjezbama,malo traka,trbusnjaci i konopac,dosta za danas.moram poceti i pilates malo,dok dohvatim loptu sa ormara[sm=smiley36.gif]

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 20:46:50)

Joj reallove, svima ćeš nam kompleks nabiti.
Ja ove sedmice radim od jutra do sutra, malo prije sam se vratila sa posla.Naravno, frižider je nagrebusio.I bila sam baš dobra ovih dana, ali čuveni kvartalni izvještaji će mi doći glave.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 20:55:54)

Ja sam danas bila fina, jela sam sve sto sam planirala, doduše tamo negdje oko 14h pojela sam malo cokolina od male sto je ostalo ali to ćemo zanemariti [sm=jezicek.gif]
Reallove [sm=bravo.gif] za vježbe.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 21:00:10)

IZVORNA PORUKA: canim

Ja sam danas bila fina, jela sam sve sto sam planirala, doduše tamo negdje oko 14h pojela sam malo cokolina od male sto je ostalo ali to ćemo zanemariti [sm=jezicek.gif]
Reallove [sm=bravo.gif] za vježbe.

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 21:08:38)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Joj reallove, svima ćeš nam kompleks nabiti.
Ja ove sedmice radim od jutra do sutra, malo prije sam se vratila sa posla.Naravno, frižider je nagrebusio.I bila sam baš dobra ovih dana, ali čuveni kvartalni izvještaji će mi doći glave.

A zasto kompleks[sm=zmeden.gif]..Ja pisem,javljam se,navijam...I ja sam pocela isto,citam kako cure rade i kazem sebi,a sto ne bih i ja...i eto me sa 79 kg na 62...

Graziella -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 21:50:23)

i eto me sa 79 kg na 62...
[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]svaka cast curo![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Graziella -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 21:52:55)

nemam vremena da se javljam,pripremam zimnicu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image],a super da je neko spomenuo palentu,ja tu namirnicu totalno zaboravila,a tako je volim...

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 22:24:02)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Samo da znate, ne smijem se ni javljati [sm=jezicek.gif]

Jesi to u plusu [sm=jezicek.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 22:27:16)

Ako nas reallove ne razdrma neće niko [sm=smiley36.gif]hajmo cure mrsati, vakat je, sad će praznici , treba nešto lijepo obuci.... [sm=smiley14.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 22:40:18)

IZVORNA PORUKA: canim

Ako nas reallove ne razdrma neće niko [sm=smiley36.gif]hajmo cure mrsati, vakat je, sad će praznici , treba nešto lijepo obuci.... [sm=smiley14.gif]

Canim,jesam li i tebi nabila kompleks[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 22:50:20)

ja se vracam na temu[sm=hudicek1.gif] dobila sam kilu, tj sad imam 66kg,po nekoj racunici visina minus 110 imam dva kg viska, ali me probava muci, pretrpavam se...tako da idem na rezim od canim priej svega zbog napunaosti i lose, uzasne,spore probave[sm=smiley13.gif]

danas sam jela (nemojte me u top strpati) ujutru dva medenjaka, one kekse, znate, na faxu sendvic sir, salama, saso mange, kafa s mlijekom, kuci opet kafu, pljeskavicu s kriskom hljeba, zatim tanjir pire krompira i cufte i taman kad sam mislila da je dan gotov odemo kod mojih, kad ono vreo domaci hljeb i ja namazem krisku kajmaka i drugu bestilja, pa mi izvade zdelu sladoleda, otvore cokoladu, naspu kolu... sad mi je muka... a nije ni cudo sto mi je muka, trebala sam znati da je svako pretjerivanje lose... meni je probava inace problematicna, spora, znala sam mjesecima piti jogurt stalno da je regulisem i sad sam to opet zanemarila... od sutra biljezim sta jedem, vagacu se kad i vi, iako mi stvarno nije u kilama problem.

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 23:10:26)

bila kod seke

vecerala 3kom pizze, malo pomfrita i casu kole(kod seke) i kolacic[sm=smiley9.gif]

[sm=smiley18.gif][sm=smiley18.gif][sm=smiley18.gif] nepopravljiva[sm=smiley19.gif] a danas me dan lijepo krenuo a ovo kod seke neplanirano[sm=sad.gif]

neccu vise ni u goste ici [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.10.2012 23:16:55)

Reallove ja samo pokusavam da se motivisem da i se i ja pokrenem ali slabo mi to ide [sm=sad.gif] najbolje da kupim onu spravicu iz topshopa lezis a trbusni misici se sami formiraju [sm=smiley36.gif]

animagical dobro nam dosla nazad, zelim ti dugo druzenje s nama i da jos zadugo ne provaris tu 1 (slovima - JEDNU[sm=sad.gif] ) kilu [sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  132 133 [134] 135 136   Sljedeća stranica >   >>