RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 21:39:49)

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Za nekih mjesec dana počinje pravoslavni Božićni post koji traje 40 dana i ja uvijek otpostim. On nije tako rigorozan kao muslimanski, te sam ja postila i dok sam bila trudna i dok sam dojila. Ne jede se ništa životinjskog porijekla i mlijeko i mliječni proizvodi. Tada slabo jedem slatkiše jer mi posni nisu baš nešto, ali jedem pono UH , pa to dođe na isto.

To dakle nesto k'o vegetarijanska ishrana, jeli tako? Taman mozes isprobati one vegetarijanske recepte od soje I slicno.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 21:45:56)

IZVORNA PORUKA: reallove

Joj Canim,meni ti je isto moj,ono kad sam tek pocela[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] jeste Ali kad bi umjesto voca stavila muski bar [sm=smiley36.gif]

Curetak mi bolestan, ima turu, pa mi nije bilo do hrane danas, hB da Sam imala rucak od juce.

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 21:56:17)

ja sam se udebljala 1 kg smrc...jedem 2 puta dnevno samo i to bezveze nesto otkad mi je mm na putu a M non stop bolesna i bogami 1 kg viska...plus nema me na jogi od pocetka mjeseca i eto...novembar se vracam na jogu i pravilnoj prehrani ovo je uzas...ja zelim minus 7:)

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 21:58:37)

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: reallove

Joj Canim,meni ti je isto moj,ono kad sam tek pocela[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif] jeste Ali kad bi umjesto voca stavila muski bar [sm=smiley36.gif]

Curetak mi bolestan, ima turu, pa mi nije bilo do hrane danas, hB da Sam imala rucak od juce.
[sm=smiley36.gif]
joj kad se sjetim muskog bara,nedavno kupim neki sa cokoladom i narandzom,uzela da jedem,ma ne ide nikako[sm=smiley36.gif] dosadio mi...

Da nam curica brzo ozdravi aBd,saljemo joj[sm=smiley31.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 22:38:36)

Leona81 ma zacas ces ti sletiti tih 7 kg, zadaj si cilj pa ces biti motiviranija, recimo do 1 Jan da smrsas ostatak I onda planiraj sta ces kako ces.

Nedavno Sam na coolinarici vidjela dukan recepti kao knjiga recepata, pa eto ako neko hoce da aktivira dukana ima tamo dosta ideja [sm=smiley1.gif]

Reallove ja volim one muske barove sa cokoladom I narandjom mmmmmm [sm=jezicek.gif]

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 22:55:54)

Leona81 ma zacas ces ti sletiti tih 7 kg, zadaj si cilj pa ces biti motiviranija, recimo do 1 Jan da smrsas ostatak I onda planiraj sta ces kako ces.

Nedavno Sam na coolinarici vidjela dukan recepti kao knjiga recepata, pa eto ako neko hoce da aktivira dukana ima tamo dosta ideja [sm=smiley1.gif]

Reallove ja volim one muske barove sa cokoladom I narandjom mmmmmm [sm=jezicek.gif]

vratila bi se ja odmah na dukana al pola mi kose otpalo pa se bojim...a i bogami nalazi su mi bili jako cudni s onim povecanjem secera i holesterola...

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 23:38:42)

Jeli mislis da Dukan ima veze sa kosom ?

Ja nisam bila na Dukanu a kosa mi posljednjih mjeseci uzasno opada, bila sam dermatologu, dao mi je neki sampon da koristim i da vadim nalaze za Fe i jos nesto je napisao, pa cemo vidjeti dalje [sm=smiley13.gif].

Sto se holesterola tice, s obzirom da se konzumira vecinom meso vrlo vjerovatno da je povezano jedno s drugim.

Ja licno ne volim dijete koje ogranicavaju ishranu, tako da jedem sve sto volim ali eto gledam koliko mogu umjereno, iako sam se i ja uzasno ulijenila po ovom pitanju, meni je u poslijednje vrijeme mrsko jesti na svaka 3h pa tako preskacem obroke i onda nista od mrsanja....moram se disciplinovati....inace necu nikad vratiti kilazu [sm=smiley13.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 23:41:08)

voljela sam i ja nekad,vise ne volim ni da ih vidim[sm=smiley36.gif] i pahuljice vise ne mogu ni da zamislim,muka mi dodje[sm=smiley36.gif]

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.10.2012 23:50:20)

Jeli mislis da Dukan ima veze sa kosom ?

Ja nisam bila na Dukanu a kosa mi posljednjih mjeseci uzasno opada, bila sam dermatologu, dao mi je neki sampon da koristim i da vadim nalaze za Fe i jos nesto je napisao, pa cemo vidjeti dalje [sm=smiley13.gif].

Sto se holesterola tice, s obzirom da se konzumira vecinom meso vrlo vjerovatno da je povezano jedno s drugim.

Ja licno ne volim dijete koje ogranicavaju ishranu, tako da jedem sve sto volim ali eto gledam koliko mogu umjereno, iako sam se i ja uzasno ulijenila po ovom pitanju, meni je u poslijednje vrijeme mrsko jesti na svaka 3h pa tako preskacem obroke i onda nista od mrsanja....moram se disciplinovati....inace necu nikad vratiti kilazu [sm=smiley13.gif]

ne znam kolegi je dr rekao ni slucajno Dukan, ni u ludilu...al eto ja bih najradije da se vratim:)
ne vjerujem da je Dukan kriv, ali vjerovatno opada zbog mrsavljenja

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 0:21:42)

Mrsa i kosa jeli [sm=jezicek.gif] ne vjerujem da je to razlog, razlog je malo dublji, meni je dermatolog prvo rekao da provjerim zeljezo i još neke parametre a ako to bude uredu onda treba provjeriti stitnu, hormone i dr. Razloga može biti mnogo ali ja vjerujem da je kod mene problem Zeljezo :( jer uvijek s tim deveram. Bas mi je puno kose opalo [sm=smiley13.gif]

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 0:40:08)

Mrsa i kosa jeli [sm=jezicek.gif] ne vjerujem da je to razlog, razlog je malo dublji, meni je dermatolog prvo rekao da provjerim zeljezo i još neke parametre a ako to bude uredu onda treba provjeriti stitnu, hormone i dr. Razloga može biti mnogo ali ja vjerujem da je kod mene problem Zeljezo :( jer uvijek s tim deveram. Bas mi je puno kose opalo [sm=smiley13.gif]

ma nemoguce da je svima stitna, ja vadila zeljezo kad ono 19, i kod mene prvo na to sumnjali

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 0:49:49)

Nevjerujem ni ja da je svima stitna ali mora biti neki razlog, bas me interesuje koji je meni razlog, poslije Bajrama aBd tražit ću uzrok.
Meni zeljezo najveće bilo u trudnoći jedno vrijeme, čak 15. Inace je jednocifran broj[sm=smiley13.gif]

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 1:13:40)

Nevjerujem ni ja da je svima stitna ali mora biti neki razlog, bas me interesuje koji je meni razlog, poslije Bajrama aBd tražit ću uzrok.
Meni zeljezo najveće bilo u trudnoći jedno vrijeme, čak 15. Inace je jednocifran broj[sm=smiley13.gif]

kod mene oko 5 bude, ovo je vrh znaci zeljeza...nikad vece nije bilo...ja cijeli zivot imam anemiju, moguce da je od dukana i one ogromne kolicine mesa

Graziella -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 9:18:05)

skontam ja da je veliki problem kod mene visak slobodnog vremena,pa valjda zato sbvako malo letim u kuhinju k frizideru,i hajd reko da je ocistim kad vec cesto boravim u njoj,[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image],a i Bajram ce ...i tako pocnem da cistim,vadim sve,suđe,namirnice,i nađem mnoštvo načetih slatkisa od djece,i reko da se ne baci,grehota je,zasjednem[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].nema mi pomoći...

cosmo -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 9:34:22)

Graziella ti zaboravi mene i moje kg! Mozda to znaci da cu i ja do 1 januara vidjeti da mi je prvi broj na vagi 7 [sm=jezicek.gif]

Uglavnom ja sam se disciplinovala ne bi li sutra bio kakav minuscic [sm=smiley36.gif]
D: musli sa vocnim jogurtom
U: 3 mandarinice
R: malo pite sirnice
V: jos malo pite ostale od rucka [sm=smiley13.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 9:37:03)

e pa stvarno graziella[sm=smiley36.gif]

ima i kod nas u kuhinji jedno "slatko cose" tako ga zovemo ja ni ne prilazim blizu, ima slatkisa, cipsa, soka...a prije bi se redovno ispraznilo a neki dan gledam danima stoje dva soka, mm ne pije dzuseve on sebi kolu kupi i slisti 2l na dan 1 u mjesec dana i njemu super inace vodu pije, i kako sam ja na dijeti i on je, jer ne iznosim slatko jedino mu cips naumpadne pa uzme sam, a primjetila sam da se i on kao nesto pazi, npr prije kad mu se nesto svidja pojede najmanje 2-3 tanjira za veceru a sad 1 i dosta, kaze mogu jos al necu da se prejedam[sm=smiley36.gif] valjda se solidarise[sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 9:41:19)

IZVORNA PORUKA: cosmo

Graziella ti zaboravi mene i moje kg! Mozda to znaci da cu i ja do 1 januara vidjeti da mi je prvi broj na vagi 7 [sm=jezicek.gif]

Uglavnom ja sam se disciplinovala ne bi li sutra bio kakav minuscic [sm=smiley36.gif]
D: musli sa vocnim jogurtom
U: 3 mandarinice
R: malo pite sirnice
V: jos malo pite ostale od rucka [sm=smiley13.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

svaka cast i meni je do 1.1. neki cilj mozda 77kg jer ja mislim mrsati samo do 75 i kapak kao na onoj slici koju ste vidjele

al ja sporije mrsam meni je cilj mrsati 0,5-0,7kg sedmicno, prije sam 1,5kg al I curica sto doji trpi ovako s 0,5-0,7kg je idelano i njoj stolica super a ja lagano mrsam

eh jedino ako me ne zezne da se pocnem debljati, kasni mi 3.dan evo[sm=hudicek1.gif]

btw danas sam zapostila pa na hajr, evo htjela dojiti pa sam joj dala hipp good night onu kasicu ukusna je pa kad bude htjela spavati dacu joj malo (:) ipak treba razgoditi mlijeko sav dan[sm=smiley36.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 12:31:56)

Dan zenice,kako ste danas..I ja postim,evo kontam sta bih za iftar[sm=zmeden.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 21:45:20)

hej zenice

ja evo stigla kod sveki,danas se izvagala pred polazak jer sam postila i vaga pokazuje 80,4 tacno kilu manje al posto sam sigurno i tecnost izgubila mozda nije realno pa eto nek stoji sutra onaj jucerasnji rezultat

a post sam super podnijela doduse N je jela Elh pa sam manje dojila

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 21:48:17)

ps bila sam fina umjereno sam iftarila i nisam jela slatko i kolace iako me sveki puno nutkalaaa bilo mi je nezgodno da ne pomisli da mi se ne svidjaju

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.10.2012 22:57:33)

I ja sam bila dobra za iftar,nisam puno jela,poslije sam popila samo ness 2 u 1,nesto i ne mogu ni slatko ni nista...

cosmo -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.10.2012 9:21:36)

Bajram Serif Mubarek Olsun mojim mrsavicama koje slave!
Samo na brzinu da prijavim 85,5 KG [sm=bravo.gif]
Pisemo se u ponedeljak a ova tri dana cu pokusati biti sto bolja da me glava ne zaboli u iduci petak.
Milion poljubaca!!!!!

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.10.2012 12:43:16)

Bajram mubarek olsun i od mene [sm=bravo.gif]

Ja se nisam vagala jutros, zaboravila [sm=smiley36.gif] a trebala sam jer cu sutra sigurno biti u plusu, od baklava, kolaca i cega sve ne....

eto mile moje, nemojte pretjerivati [sm=jezicek.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.10.2012 22:44:18)

Bajram Serif Mubarek Olsun i od mene drage moje..Ja sam bila dobra danas,nisam jela slatko jer se ovdje ne sluzi to kao kod nas u Bosni..Pojela sam 2 male bombonjere kod nane od mm(to se mora pojesti nema ne[sm=smiley36.gif])..Kupio mi je mm kaputic u H&M,stala sam u br. 36,ne smijem se udebljati ni grama,eto navijajte za mene[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ajla86 -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.10.2012 23:03:38)

Bajram Serif Mubarek Olsun

ja se pridruzujem temi...
nedamvno sam rodila i anravno razvukla se ko harmonika....
nisam u fazonu koje su dijete aktuelne nebih nista radikalno zbog dojenja ali pokusavam an neki primejran nacin da pocnem sa uvodzenjem reda u ishrani...
velika sam poguzija i nadam se da cu se dotjerati jer ovfo sad stvarno nema smisla na sta licim [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  142 143 [144] 145 146   Sljedeća stranica >   >>