reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (30.10.2012 9:45:02)
|
IZVORNA PORUKA: canim Evo danas necu baklave jesti (nadam se [sm=smiley36.gif]) Upravo pijem kafu i razmisljam da bih mogla palente s jogurtom za dorucak napraviti. Reallove pitam te to jer u gostima sinoc bas razgovarala s jednom zenom i ona mi veli kao iz psihologije na fakultetu su ucili da se u kuci treba razgovarati samo 1 jezik i da tad djete moze uspjesno savladati jezik, inace ako ima vise jezika, kasnije ce propricati i postoji mogucnost da mjesa jezike i da ima velikih problema u komunikaciji....ova zena je fax zavrsila sigurno preko 30tak godina, tako da koliko sam ja shvatila po novim istrazivanjima dijeca mogu savladati vise jezika bez problema. Kod nas u kuci slusa 3 jezika, s tim da joj se ja obracam na bosanskom, razumije me sve ali jos uvijek nije propricala kako treba, zna mozda 20-25 rijeci. Pa vjeruj mi da je mene moj iznenadio,u pocetku,dok je bio manji,prica arapski,odemo u Bosnu,prica bosanski i onda kad se vratimo ovdje,mijesa,treba mu vremena da se vrati opet na arapski..Ali sada,evo 3 mu je godine,uopste vise ne mijesa,cak zna skim ce pricati bosanski,a skim arapski...Moji kada pricaju sa njim na skype,prica bez greske..Jucer bas prica sa mojom sestrom i ja ga zovem,a on meni kaze,pusti me,pricam sa tetkom na bosanskom[sm=jezicek.gif]..Ja sam imala brigu dok nije poceo da prica,kontam kako ce se snaci,ali eto,masallah...
|
|
|
|