canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (3.12.2012 13:30:16)
|
IZVORNA PORUKA: Lulu_08 IZVORNA PORUKA: canim Palachinken [sm=bravo.gif] za minus, mi se vagamo petkom, pa mi u petak prijavi finalni minus da unesem u listu. Lulu_08 i ja sam nakon poroda provjeravala trbusne misice kod mene nisu rasireni tako da nisam previse istrazivala na tu temu, ali prilikom istrazivanja kako ojacati stomak nakon poroda sjecam se da sam naisla na neke vjezbe bas za poslije poroda i kako sanirati te rasirene misice, pretrazi youtube, ja sam tamo nalazila razne vjezbe za poslije poroda i savjete. Uh ja sam zaboravila skroz jer poslje prvog poroda nisam imala taj problem, iako je bio puno veci stomak i visak poslje poroda nego sad, ali mozda bas zbog malo tanjeg trbusnog zida nego prvi put lakse mogu osjetiti tu "rupu". Nasla sam par vjezbica (3) pa sam pocela od jutros da ih radim, pokusat' cu svako jutro raditi prvo po 10 ponavljanja pa povecavati na 30 da vidim hoce li se rupa smanjiti imalo u narednih mjesec dana. Bas me zanima zbog cega dolazi do dijeljenja misica na stomaku, kazes da nakon prve trudnoce nisi imala taj problem, a dali si nakon prve trudnoce radila trbusnjake da ojacas misice na stomaku ? Ili s obzirom da se je stomak ispravio nisi osjecala potrebu da vjezbas [sm=zmeden.gif] Mozda ti misici su bili slabi jos od prve trudnoce pa u drugoj su se samo podijelili [sm=smiley24.gif] Ja nakon trudnoce zaista nemam taj problem ali znaci da bih trebala malo istraziti tu temu i preventivno djelovati za narednu trudnocu aBd. Sto znaci i da bih trebala vjezbati [sm=smiley24.gif]
|
|
|
|