RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

Nunny -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 14:14:36)

i jos nesto za ove mrsavice [sm=smiley2.gif] od 61kg+ ja bi jaaako voljela da znam koliko ste visoke kad vam je ta kilaza "velika"

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 14:16:44)

IZVORNA PORUKA: Nunny

bas ste mi se raspricale...ja moram da vam se pozalim ove sedmice cu imati dupli minus [sm=smiley19.gif]
samo povracem i upale moje me slomise ne mogu da jedem...ja zelim da smrsam ali zdravo, [sm=smiley13.gif]
a ne ovako da me bolest iscrpi..

Sta bi, juce si bila dobro [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]?

Nunny -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 14:20:18)

mah slinim ja dugo i nemam apetita, a velike glavobolje pa me tjeraju na povracanje dan mi je [sm=hudicek1.gif]

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 14:22:06)

Lady26 i ja sam bila na listi u vise navrata i nadam se da ce i meni krenuti ovaj put tj. da necu stati dok ne dodjem do cilja
Nunny sta's se zaliti, minus je minus [sm=smiley36.gif] Salim se! Ozdravi nam sto prije[sm=smiley31.gif]
Dalia92 [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Nunny -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 14:29:08)

hehe boombar nije svaki minus minus...ovo je minus koji se pretvori u plus cim nadoknadim tecnost koju sam izgubila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
hvala na lijepim zeljama [sm=smiley31.gif]

ostale zenice nemojte misliti da sam izignorisala vase postove samo me boli glava pa ne mogu nista konstruktivno i pametno da vam napisem
ali vam saljem [sm=smiley31.gif]podrske

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 14:30:03)

mah slinim ja dugo i nemam apetita, a velike glavobolje pa me tjeraju na povracanje dan mi je [sm=hudicek1.gif]

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Misli malo na sebe [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], nemoj da ti ja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image]

Nunny -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 14:40:39)

dusa moja [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

lani -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 21:43:13)

Ja vam se, drage moje dobro drzim. Mislila sam da ce mi posle onog brlja biti tesko vratiti se na rezim, ali nije. Malo me hvata frka od petka! Sta ce reci vaga?

MicoTico -> RE: Mršajmo zajedno ! (9.1.2013 21:45:18)

Ne brini ništa lani, ne vjerujem da ti jedan taj mali brlj mogao nešto promijeniti.
Ti si nam najrevnosnija što se tiče dijete, ima da bude minusa[sm=bravo.gif]

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 11:02:07)

Lani ti se vage ne trebas plasiti, svaka tebi cast na karakteru! Btw presisala si me ihihiii [sm=smiley36.gif]
Ja cu se radovati i malom minusu, koliki god da je. Ovako sam to sebi predstavila .. minus po minus do cilja, veci minus-brze do cilja, manji minus-sporije, ALI kako god, stici su do njega! [sm=smiley1.gif]

SailorMoon -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 11:06:21)

IZVORNA PORUKA: SailorMoon

Hocu i ja i ja.
Imam sad 72kg na 164cm. Hocu bar da 65 da sletim. Ali kako? Koja je po vama najuspjesnija dijeta?

A sto vi mene ignorisete?

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 11:12:18)

Hocu i ja i ja.
Imam sad 72kg na 164cm. Hocu bar da 65 da sletim. Ali kako? Koja je po vama najuspjesnija dijeta?

A sto vi mene ignorisete?

Ma jok....
Evo ja cu ti reci dok se druge ne jave [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Vecina zena ovdje jede cesce ali po manje porcije...3 obroka i mislim 2 uzine...
Posto kod mene to ne pali, ja sam na Dukan dijeti, meni odgovara super....

SailorMoon -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 11:17:07)

Hvala Lady, citala sam malo Dukan ali to mi je prava dijeta i ja cim sam na dijeti odma umirem od gladi haha.
Ja ne jedem puno, evo sta sam juce pojela za citav dan:
Dorucak: 2 kriske crnog hljeba sa puterom i purecom salamo
Uzina: sakica keksica
Vecera: Teleca kremadla sa krompirom i salata

to je sve uz to 2 kapucina .

I tako mi je vecinom ali vaga se zakovala na 72kg

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 11:19:20)

Pozdrav i od mene..Redovno vas čitam, ali za dijetom nisam imala potrebe dok me novogodišnji praznici nisu baš izbacili iz normalnog režima.Pokušavala sam se sama vratiti starom načinu ishrane, ali nešto mi ne ide, ma nije meni zanimljivo mršati bez vas!
Canim, dodaj me na listu, hoću skinuti 3 kg!
SailorMoon, neke su se ženice već upoznale i odlično komuniciraju, češće komentarišu međusobne objave, ali niko tebe ne ignoriše..Evo meni nije pomogla ni jedna dijeta, nego samo mnogo vode, više aktivnosti, manje tjestenine i slatkiša i naravno mnogo volje.Šaljem ti [sm=smiley31.gif] i nadam se daćeš uspjeti u namjeri da se riješiš suvišnih kilograma.

SailorMoon -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 11:29:46)

Hvala Azra
Evo cekam i muza on me do sad dosta koci sa svojim poslom da nisam mogla ici na fitnes kako sam planirala. Ali posto sad ima bolju poziciju na poslu od februara startam i sa fitnesom

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 11:56:15)

Dan zene..kako ste...ja sam sinoc brljala,jela cips i cokoladu,danas sam dobra,doruckovala sam i popila zeleni caj...

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 12:03:57)

SailorMoon nema ovdje ignorisanja, samo ti pisi, desi se da nekad nesto promakne, "napomeni" nas slobodno [sm=smiley36.gif]
Evo ovo sto ti je Lady26 napisala toga se drzim i ja, dakle dorucak, rucak i vecera i 2 uzine i obavezno barem 2l vode dnevno. Zvuci lako ali nije uopste. Zahtjeva puno planiranja unaprijed i gledanja na sat. Meni je isto vaga stajala dugo a onda sam skontala da nije dovoljno samo 5 obroka nego da moraju bas biti pravilno rasporedjenji i nema nikakvog grickanja izmedju. Sad jedem tacno na svaka 3 sata, unaprijed planiram meni za sutradan kako mi se ne bi desilo da za neki od obroka posegnem za necim prekaloricnim. Uglavnom, UH ako vec jedem nastojim jesti u prijepodnevnim satima, a kako dan odmice sve laganiju hranu, flasa vode uvijek pored mene pa me podsjeca da pijem i tako.. tek sam pocela sa ovim pa vidjet cemo kako ce ici.
Ovdje u drustvu lakse naci motivaciju[sm=smiley1.gif]

kinder suprise -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 12:29:41)

[/quote]SailorMoon ...hehe imamo skoro istu kilažu i visinu...i kod mene vaga neće dolje...ja sam od ponedjeljka napravila onaj klik u glavi...iza 6 ne jedem, nema slatkiša i grickalica , 5 obroka, dvije užine s voćem i puuunoo vode, nakon skoro 4 dana osjećam se bolje i još k tome dojim bebu, a mlijeko lijepo nadolazi.bez svih onih pustih sokova...moram reć da KAD ME UHVATI KRIZA JA ČITAM RANIJE POSTOVE NA OVOM FORUMU I ODMAH IMAM ELENA ZA DALJEEE[sm=sloncek.gif]

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 12:50:39)

IKAD ME UHVATI KRIZA JA ČITAM RANIJE POSTOVE NA OVOM FORUMU I ODMAH IMAM ELENA ZA DALJEEE[sm=sloncek.gif]

Kinder Surprise i mene ova tema motivira, ali u zadnje vrijeme koristim i metodu "razmisljanja o odjeci koju cu moci obuci kad smrsam" [sm=smiley36.gif]

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 13:18:22)

i jos nesto za ove mrsavice [sm=smiley2.gif] od 61kg+ ja bi jaaako voljela da znam koliko ste visoke kad vam je ta kilaza "velika"

Ja ne znam koliko sam visoka, negdje izmedju 155 i 160 [sm=jezicek.gif] ...ali znam da kad bih imala 60 kg to bi bilo 10 kg viska, sto znaci previse za mene. Idealna tezina mi je 50 kg.

Hvala Lady, citala sam malo Dukan ali to mi je prava dijeta i ja cim sam na dijeti odma umirem od gladi haha.
Ja ne jedem puno, evo sta sam juce pojela za citav dan:
Dorucak: 2 kriske crnog hljeba sa puterom i purecom salamo
Uzina: sakica keksica
Vecera: Teleca kremadla sa krompirom i salata

to je sve uz to 2 kapucina .

I tako mi je vecinom ali vaga se zakovala na 72kg

Nije li ovo premalo draga? Ja ovako ne bih mogla. Meni je dorucak obavezan, kao i rucak a veceru tu i tamo preskocim. Malo se vi pregladnjivate , ja mislim [sm=smiley1.gif] I onda vam dodje dan kad zabrljate. Ja bih svaki dan pomalo gricnula nesto slatko, ili bar jednom sedmicno pojela cokoladicu ili kolacic [sm=smiley1.gif]

SailorMoon -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 13:42:24)

Dalia mila ali to mi je normalni jelovnik kad niasm na dijeti. i bas sam sita.
Evo do sad sta sam jela i pila:
Jutros kapucino sa sendvic od crnog hljeba sa sirom, onda sam pojela mozda nekih 5-6 onih mali jaffa keksica, jednu bananu i na rucku sam pojela rizu sa piletinom i glivama. I oko pola 5 cu jedan sendvic kao sa dorucak i to je to. vjerovatno malo jos nesta voca. vecera mi onda netreba. i vode pijem
Ali vaga se nemice. Mozda sto pijem pilule?

Daliyah92 -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 13:47:44)

Dalia mila ali to mi je normalni jelovnik kad niasm na dijeti. i bas sam sita.
Evo do sad sta sam jela i pila:
Jutros kapucino sa sendvic od crnog hljeba sa sirom, onda sam pojela mozda nekih 5-6 onih mali jaffa keksica, jednu bananu i na rucku sam pojela rizu sa piletinom i glivama. I oko pola 5 cu jedan sendvic kao sa dorucak i to je to. vjerovatno malo jos nesta voca. vecera mi onda netreba. i vode pijem
Ali vaga se nemice. Mozda sto pijem pilule?

Ovako je vec u redu. Ali u prethodnom postu ono sto si pisala je po meni malo. Svaka tebi cast kad mozes tako, da ti je to dosta. Ja bih umrla od gladi.

SailorMoon -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 13:52:19)

Epa zamisli onda kako je meni. Tako jedem i nista se nevidi. Evo pred novu godinu sam bila kuci, nisam radila. tad bi jela tek oko 12, 1 i onda veceru sa muuzem. izmedju samo voca. i nista ama bas nista

boombar -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 13:57:08)

SailorMoon maloprije sam ti pisala da se vaga ne mice mozda zato sto jedes kad stignes. Pokusaj praviti razmake od 3 sata izmedju svakog obroka i medjuobroka a izmedju samo pij vodu.
Sto se jelovnika tice, kao neko ko je "teoriju" svladao a u praksi se trudi [sm=jezicek.gif] reci cu ti svoje misljenje: dorucak OK, uzina jaffa keksici i banana po meni previse.. ili jedno ili drugo, a inace bih slatkise ogranicila na jednom ili dva puta sedmicno i to bas ovako par zalogajcica za uzinu. Rucak je isto OK, uzina ili vecera oko pola 5 bi trebalo da bude bez ugljikohidrata tj hljeba, bolje pojedi dio rucka ili nesto laganije. U svakom slucaju trebala bi izmedju rucka i vecere imati isto jednu uzinu pa onda ne bi pregladnila i posegnula za necim kaloricnijim.
Ja nisam expert, to je nasa Canim [sm=smiley36.gif] Ja samo pisem ono sto sam zapamtila iz njenih postova i citajuci o raznoraznim dijetama. Ima negdje na ovoj temi pravilnik od Canim pa pokusaj naci.

Upravo ovo jedenje jednom ili dva puta dnevno je ono sto ne valja jer usporava metabolizam, a cesci manji obroci ga ubrzavaju.

SailorMoon -> RE: Mršajmo zajedno ! (10.1.2013 13:59:41)

IZVORNA PORUKA: boombar

SailorMoon maloprije sam ti pisala da se vaga ne mice mozda zato sto jedes kad stignes. Pokusaj praviti razmake od 3 sata izmedju svakog obroka i medjuobroka a izmedju samo pij vodu.
Sto se jelovnika tice, kao neko ko je "teoriju" svladao a u praksi se trudi [sm=jezicek.gif] reci cu ti svoje misljenje: dorucak OK, uzina jaffa keksici i banana po meni previse.. ili jedno ili drugo, a inace bih slatkise ogranicila na jednom ili dva puta sedmicno i to bas ovako par zalogajcica za uzinu. Rucak je isto OK, uzina ili vecera oko pola 5 bi trebalo da bude bez ugljikohidrata tj hljeba, bolje pojedi dio rucka ili nesto laganije. U svakom slucaju trebala bi izmedju rucka i vecere imati isto jednu uzinu pa onda ne bi pregladnila i posegnula za necim kaloricnijim.
Ja nisam expert, to je nasa Canim [sm=smiley36.gif] Ja samo pisem ono sto sam zapamtila iz njenih postova i citajuci o raznoraznim dijetama. Ima negdje na ovoj temi pravilnik od Canim pa pokusaj naci.

Pa to je onda pricip dijete: Smrsati u snu od Dr. Pappe

Stranica: <<   < Prethodna stranica  189 190 [191] 192 193   Sljedeća stranica >   >>