RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.5.2012 11:41:09)

IZVORNA PORUKA: reallove

evo i mene drage moje,pisite mi -1.200[sm=bravo.gif]

[sm=bravo.gif]

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.5.2012 14:14:34)

[sm=bravo.gif][sm=smiley31.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.5.2012 15:28:24)

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

[sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]

Jos 2 kg i stigla sam do cilja[sm=bravo.gif]

azra I ADI -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.5.2012 16:54:51)

Super, meni još 2,5...Ali sam nešto izgubila volju, nije kao na početku!

nanika -> RE: Mršajmo zajedno ! (22.5.2012 17:01:52)

IZVORNA PORUKA: azra I ADI

[sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]

Jos 2 kg i stigla sam do cilja[sm=bravo.gif]

Bravo, svaka cast[sm=bravo.gif]. Ja sam jos na 65, samo da ne ide gore[sm=smiley36.gif]

mojbebac -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 9:07:38)

sta ste se ucutale, nigdje nikoga .... ja pijem jutarnji caj, grickam bananu ( nemojte me kritikovati ) to mi je do rucka ..... ne vagam se do daljnjeg.....

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 13:36:17)

Ja nesto sve u frci, ne stignem nista napisati iako gledam brzinski da preletim sta piset__e

Ja od jutros
D: Palenta s jogurtom
U: Kafa s kolacem od jabuka [sm=smiley9.gif]
R: kod mame, ne znam sta
V: ne znam, mozda uzmem samo voca danas, jer mi je ipak bio slatki dan [sm=jezicek.gif]

i da kazem da me je vaga jutros obradovala 62,5 kg dakle -300 od pon. nije nesto ako uporedis sa reallove ali s obzirom na moj jelovnik juce i prekjuce to je super [sm=jezicek.gif][sm=smiley1.gif]

Lejla Ka -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 14:06:26)

Reallove nas ubi viže vježbanjem nego siromašnim jelovnikom [sm=smiley36.gif]

Ja sam u takvoj nekoj frci sa vremenom, a sve poso za kompjuterom. Jedva čekam da se opet nakačim na Zumbu.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 14:15:21)

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Reallove nas ubi viže vježbanjem nego siromašnim jelovnikom [sm=smiley36.gif]

Ja sam u takvoj nekoj frci sa vremenom, a sve poso za kompjuterom. Jedva čekam da se opet nakačim na Zumbu.

Ona jede ko pticica [sm=smiley36.gif]

hanabanana -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 14:19:25)

Možda ja gledam pogrešno, ali meni su bitniji centimetri od kilograma.
Evo ja sam u zadnjih mjesec dana, uz redovan pilates, normalnu ishranu iz koje sam ukinula naviku da jedem kad nisam gladna, ušla opet u svoj konfekcijski broj 40. ( a došla sam dotle da mi je i 42 bio knap )
Vaga me ne zanima toliko.
Kao bivši sportaš znam da su mišići teži od sala.
Juče sam se ipak i izvagala, vaga pokazuje samo 3,5 kg manje, ali jedan i pol konfekcijski broj manje.

Lejla Ka -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 14:58:35)

I meni su bitniji centimetri i činjenica da mi sad za sve hlače treba pojas da ne bi spadale :D

Evo me u onoj suknji za kojom sam kukala neki dan. Fino se još drži na kukovima, neće spasti [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 16:07:46)

Ma meni je bitno sve I kg I cm samo sto ja hocu da oblikujem tijelo na 58kg a ne na 83 kg pa iz tog razloga tezim da smrsam a onda cu ici na to da se utegnem I oblikujem [sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 16:10:12)

IZVORNA PORUKA: canim

Ma meni je bitno sve I kg I cm samo sto ja hocu da oblikujem tijelo na 58kg a ne na 83 kg pa iz tog razloga tezim da smrsam a onda cu ici na to da se utegnem I oblikujem [sm=smiley1.gif]

Naravno da na 83 nećem ići na kargo vježbe, ali brzo hodanje, istezanje, lagani pilates....to je poželjno i sa 83.
Jer ako sletiš sa 83 na 58, bez vježbanja, neće biti dobro. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 16:16:00)

IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: canim

Naravno da na 83 nećem ići na kargo vježbe, ali brzo hodanje, istezanje, lagani pilates....to je poželjno i sa 83.
Jer ako sletiš sa 83 na 58, bez vježbanja, neće biti dobro. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Ja vec sletila sa 83 na 62.5 bez ikakve fizicke aktivnosti osim normalnih dnevnih aktivnosti I poneka setnja, dakle samo korigovanom ishranom a sad planiram polako uvoditi I fizicku aktivnost [sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 16:22:05)

Ja nisam rekla da se ne može sa 83 sletiti na 58 i bez fizičke aktivnosti.
Naravno da može. ALi je fizička aktivnost bitna i da se mišići formiraju i sa 85 i sa 58 kg. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
I da se sa 58 ne vratimo vrlo brzo na 85.
Fizička aktivnost je bitna za zdravlje, za srce, pluća, hormone.
Tjelesna aktivnost potiče lučenje "hormona sreće".

SdZ -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 17:22:09)

Ja prijavljujem -200gr od ponedjeljka. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

I jos sad s povrijedjenom nogom skakucem po kuci, mozda i tako izgubim koji gram.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 21:30:33)

Ja cu vam se samo pohvaliti da sam usla u hlace od mladje sestre,svu njenu odjecu bez problema obucem,bas sam happy jer prije sam mogla samo sanjati da obucem njeno nesto[sm=smiley36.gif]I kako sam dosla u Bosnu,svi su mi rekli da mi je dosta mrsanja..Tako da ni mene vise vaga ne brine[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 21:35:12)

Bravo Reallove [sm=bravo.gif]
Nego.....mene bi bas u Bosni zanimala vaga [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

nanika -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 21:38:17)

Ja cu vam se samo pohvaliti da sam usla u hlace od mladje sestre,svu njenu odjecu bez problema obucem,bas sam happy jer prije sam mogla samo sanjati da obucem njeno nesto[sm=smiley36.gif]I kako sam dosla u Bosnu,svi su mi rekli da mi je dosta mrsanja..Tako da ni mene vise vaga ne brine[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mojbebac -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 22:23:47)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za sve! vidim ima dosta uspjeha....ja kako u startu izubih dvije kile....od tad vise ni grama....a bas sam redukovala ishranu, treniram svaki dan, ne znam sta je sa mnom....ali valjda ce i mene taj - obradovati .....SAMO NAPRIJED

Ilhana RR -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.5.2012 22:32:11)

Naravno da može. ALi je fizička aktivnost bitna i da se mišići formiraju i sa 85 i sa 58 kg. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Slazem se u potpunosti, takodjer i zdrava ishrana pomaze umjesto dijete.

Posto sam se posavijetovala sa doktoricom rijesila sam da je poslusam i da pratim ishranu i da treniram redovno za 10 mjeseci sam smrsala 20 kg, mozda nije puno ali za dva (jos malo 3) broja u pantalonama sam smrsala tako da sam ja licno prezadovoljna. A znam da ce ovo biti dugotrajno i da se nece vratiti (bar se nadam).

Kao sto hanabanana rece, misici su tezi od sala.

Kada pocnes da treniras intenzivno, dok se misici ne izgrade kako treba mozes cak i dobiti na kilazi pa tek posle toga pocnes da mrsas. Meni je vaga stajala 5 sedmica i onda je pocelo kilica po kilica ;)

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.5.2012 11:06:54)

Dobro jutro zenice,kako ste mi danas..Ja doruckovala 2 snite integralnog hljeba sa sirnim namazom,popila ness..Trazim da idem na fitness,ne znam gdje cu[sm=hudicek1.gif]..Nasla na fb.ima u gradskoj areni,sada trazim info,pa cu vidjeti..Ima li zenicanki na ovoj temi da mi pomognu[sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.5.2012 11:21:59)

IZVORNA PORUKA: Ilhana RR

Slazem se u potpunosti, takodjer i zdrava ishrana pomaze umjesto dijete.

Posto sam se posavijetovala sa doktoricom rijesila sam da je poslusam i da pratim ishranu i da treniram redovno za 10 mjeseci sam smrsala 20 kg, mozda nije puno ali za dva (jos malo 3) broja u pantalonama sam smrsala tako da sam ja licno prezadovoljna. A znam da ce ovo biti dugotrajno i da se nece vratiti (bar se nadam).

Kao sto hanabanana rece, misici su tezi od sala.

Kada pocnes da treniras intenzivno, dok se misici ne izgrade kako treba mozes cak i dobiti na kilazi pa tek posle toga pocnes da mrsas. Meni je vaga stajala 5 sedmica i onda je pocelo kilica po kilica ;)

Ilhana pa to je super. Ti zdravo mršaviš. Ne bi valjalo da si 20 kg sletila za 3 mjeseca.
Ovo je super. Samo naprijed.

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.5.2012 11:22:14)

Ako su obroci redovni u umjerenim kolicinama onda nas organizam nema potrebe da stvara zalihe I samim Tim kilice nema sansi da se vrate.

Ja se slazem s tobom da je fizicka aktivnost prednost I da moze samo doprinijeti poboljsavanju ne samo izgleda vec I opsteg zdravlja Ali za mrsanje I debljenje puno vise je zasluznija ishrana od fizicke aktivnosti/neaktivnosti iako je najbolje to dvoje znati uskladiti [sm=smiley1.gif]

hanabanana -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.5.2012 11:36:10)

Canim, moja sestra unese barem 2500 do 3000 kalorija u toku dana.
Ja unesem 1700 - 2000 kalorija.
Ja sam deblja od nje barem 10 kg. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Poenta je da moja sestra ima takav ritam života da potroši kalorije koje unese, ja svoje nisam trošila.

Zato se ne slažem kad kažeš da nije bitno biti fizički aktivan, jasno je da treba uravnoteženo jesti, ali bitno je i kako trošimo to što smo uravnoteženo unjeli.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 [83] 84 85   Sljedeća stranica >   >>