Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (17.1.2011 10:52:05)
|
Jutro svima, Nadam se da vam je lijepo prosao vikend. Nama poprilicno uobicajno, malo gostiju, malo kod roditelja, manje setnji zbog ovih virusa i gripa i smoga, peglanje, ciscenje, pijaca, kupovina namirnica i to je to. Idacha, drago mi je da si nam se tako fino veselo javila. LJubi Imija i malu bebu u pupi i nadam se da ce ti zubici uskoro. Moja Vegica nema jos ni jednog, a samo nesto grize, pa ocekujemo svaki dan i mi barem jedan zubic. Vidim pricate o kilazi. Ja sam s Vegom na pocetku bila bas opterecena kilazom, jer nije puno dobivala, a sad je ni ne vagam. Vidim da je, mashallah, super: puze, sjedi, stoji, aktivna je ko cigrica mala, tako da znam da je zdrava, hvala bogu. To mi je najbitnije. Ivana, drago mi je da ste se tako fino proveli na rodjendanu, a iskreno se nadam da ce kasalj ubrzo prestati. Za tu gusciju mast, nemam ti pojma, valjda ce se neko naci da ti pomogne. Vjestice, i ja sam pocela prvo sa rizinim pahuljicama, jer je rijetko ko na to alergican. A sto se tice vode i caja, nije lose da joj das vode bas zbog tvrde stolice sad kad joj uvodis hranu. Sto vise tecnosti pije, lakse ce joj biti sa stolicom. Ali za ocekivat je da malo na pocetku imate problema s tim, posebno poslije dojenja. Ja sam kod Vegice na pocetku pratila, kad vidim da se napinje, ja joj skinem pelene i malo ismasiram stomacic i stisnem koljena na stomacic i odmah kaki. Nekad je doduse znala malo i zaplakati zbog tvrdje stolice, ali nista strasno. A i mi smo pravo polako uvodile hranu. I sad je uvodimo. Recimo, ne dajem joj jos meso, karfiol, zelje i tako te namirnice. Nigdje ne treba zuriti. Sto se tice obroka, ja sam joj uvela dva: jedan vocni ujutro, a jedan povrce na mesnoj nemasnoj vodi poslijepodne. Ali smo sigurno citav sesti mjesec samo ujutro probavale hranu i to po 4, 5 dana istu: prvi dan kasikisu, dvije, drugi dan malo vise i sve tako. Esmina i bebina mamo, nadam se da je Salko vec sad bolje. Iman, ljubi nam malog rodjendanka i ne zuri sa dohranom. Nece nigdje pobjeci, bolje ti je doji sto duze. Leena, ljubi nam veliku Esmu [sm=bravo.gif]. I super vam je to da ste uveli izlaske vani. Mi nismo jos. Ali mozda od proljeca pocnemo i mi. Treba se malo odvojiti od djeteta. Bebacha, cestitamo na zubicu [sm=bravo.gif]. Ninusha, nisi jedina za cekanje proljeca. Tako se i ja namastavam kako cu Vegicu ako bog da voditi u park, kako cemo se ljuljati, klackati i setati. Jedva cekam lijepe dane. Mamice24, nadam se da si nam bolje i da je gripa vec prosla. Eto, sita sam vas iscitala, ne mogu vise. Ne zamjerite kojoj nisam odgovorila. Ljubimo vas sviju...
|
|
|
|