Medi_87 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (6.4.2011 14:41:38)
|
Meil poslan, nisam stavila ime i prezime zbog osobnih razloga, ali sam napisača da stojim na raspolaganju za sve. Meil glasi: Poštovani gospodine Dučić Javljam Vam se povodom ponovne aktuelnosti Zlatnog stafilokoka odnosno MRSE u našem gradu ponovo na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, ovaj put na Jezeru. Naime majka sam dječaka koji je dobio tu bakteriju prije nešto više od mjesec dana gore na Klinici. Pišem Vam s nadom da će se nešto preduzeti po ovom pitanju, ali nešto konkretno i da će odgovorni nešto učiniti po ovom pitanju. Naime, pošto sam se porodila carskim rezom, ostala sam 5 dana na klinici Prilikom izlaska iz bolnice nisu mi dali otpusno pismo ni za mene ni za dijete, jer je rečeno da nešto nije uredu s računarima, pa je muž naknadno otišao po otpusna pisma, na kojima stoji da je sve uredno, ni riječi o MRSI. Trebam napomenuti da su mu dali otpusnicu samo za mene, a da je nakadno opet otisao za dijete kao zaboravili mu dati???????????? Nakon nekoliko dana poslije poroda na vrata mog stana su pokucale dvije osobe, zaposlenici Zavoda za javno zdravstvo koji su došli da me obavijeste da mi je u brisu kože izolovan Zlatni stafilokok-MRSA, dakle MENI!!! Zamolim za nalaz na kojem to stoji, budući da se ne sjećam da mi je iko sa kože uzimao bris, već isključivo iz nosa, kažu mi naše nije da dajemo nalaze već da obavijestimo pacijenta samo o tome da ima bakteriju, upute me mom ljekaru porodične medicine koji će mi propisati terapiju. kako molim, bez nalaza, bez antibiograma???? Ali uslijed sve te uznemirenosti, prepadnuta odmah se uputim svom ljekaru porodične medicine, a doktorica me odmah uputi na infektivnu kliniku. Doktori šta god me upitaju sve ok, nemam nijednog simptoma,ni povišene temperature ničega. Već ja tu vidim nešto čudno. Na MOJE inzistiranje dobijem uputnicu od moje doktorice da ponovim sve briseve grla, nosa i kože, i zatražim ujedno i od pedijatrice uputnice za svoje dijete. Odemo uradimo nalaze i slijedi čekanje od tri dana na rezultate. U međuvremenu slijedi kontrola kod mog ginekologa kojeg također molim da nekako nabavim nalaz na kojem to piše da imam MRSU i na "jedvite jade" dobijemo. Kao da tražim nalaz desete osobe a ne svoj lično. Slijedi još veci šok - na nalazu stoji da moja beba ima MRSU ne ja, što su potvrdili i nalazi briseva koje sam ja uradila i tražila. Neoprostivo je to što vas otpuste kući bez ijedne jedine riječi, daju vam POGREŠNU informaciju o tome ko ima tu bakteriju i prave vas budalom i šalju od klinike do klinike da nakon par dana od porođaja radite tonu nalaza i to uzalud, a ujedno ostavaljate malu bebu kod kuće da se o njoj skrbe drugi, odvojena o majke koja doji. Mislim da je krajnje vrijeme da se ovom neprofesionalizmu stane u kraj, da se testiraju svi uposlenici klinike i otkrije taj kliconoša ove bakterije. Također bih htjela napomenuti da ovo nije izolovan slučaj i da ima još beba koje su zaražene MRSOM a sve su otpuštene kući. SRAMOTNO Hvala unaprijed i očekujem Vaš odgovor i eventualna pitanja
|
|
|
|