Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.4.2011 10:44:04)
|
Dobrooo jutro svako jutro :) Evo ja u pripremama za šetnju :) Jučer smo čitav dan skitali, a po svoj prilici i danas ćemo :) Kao prvo, Ben - dobro došla :) I ja sam ovdje skoro 2 mjeseca, ali mogu ti reći da je društvo veomaaaaaa prijatno i veselo i da uživam u iščitavanju postova :) Kao što je već rečeno - Lejla Ka - maher za dojenje :)) Ja isključivo dojim već 2 mjeseca, u početku sam se morala izdajati 3-4 dana jer je mali bio u bolnici zbog žutice (hB, jer sam tako omogućila da moj mali ima mlijeka). Ali nikada neću zaboraviti patnje i prve korake kod dojenja. On jadan ne zna da prihvati siku, ja ne znam da mu je dam, on plače, ja mokra od znoja, MM pokušava da navigira (a sve to radim ležeći, jer zbog epi nisam mogla sjediti). I ja sam imala problem sa uvučenom bradavicom, ali meni su u bolnici dali super stvar, i to improvizacija žešća. Naime, od plastične šprice su otkinuli (odsjekli) onaj donji uski dio, tako da je dole ostao krug koji bih prilijepila na bradavicu i počela izvlačiti (stvori se mini vakum) i onda bradavica se isto izvuče. To ne traje dugo, ali sam ponavljala nekoliko puta dok mali ne bi nekako prihvatio siku. Sada je druga priča, sad bradavice same stoje, k'o dva fara :) Ali samo strpljena. I to koliko ispumpaš je nikakvo mjerilo - skroz je drugačija priča izdajalica i beba kada vuče. Pogotovo kada se sike naviknu na bebu, a ne na pumpicu. A ja koristim neku multi-mam balzam (u apoteci nije bilo medeline) i mogu reći da je i ova dobra. Za sada (da kucnem o' drvo) nema rana, osim što bradavice znaju da mi bride kada malog ufati skok (u razvoju) :) Leena - ČESTITAM na diplomi od srca i da ti bude još jedan korak u tvom (aBd) bogatom profesionalnom životu! Jedan teret manje, sada se lakše diše, zar ne :)) Izvinite, ja se raspisah, nešto me krenulo jutros hehe Odoh se spremati, da ne kasnim :) Pozdravi svim bebicama i mamicama!
|
|
|
|