Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (17.4.2011 23:20:24)
|
Evo me,ziva sam.. UHhhhh---- Adna danas nemirna vise nego i jedan dan. Ja joj se cijeli dna nisam mogla posvetiti,nego je u nekakvim pauzama od kuhanja i ljudi dojila. Onda vaslja dosta ljudi,pa i nju to nervira,nervozna ko pasce. Tek je sad zaspala,a sve je prevristala. Masina za sudje evo drnda vec cetvrti put danas. Imam jos jednu da napunim id a opere. Uh,zlata mi vrijedi,hvala onom ko je izmisli. Gosti k'o gosti..Jeli,pili i svako svojoj kuci. A ja se nakuhala,uhh,uhhh... Napravila sma dva razlicita kolaca,pa od supa,priloga,glavnih jela,pita,mesa,salata,pogaca,ustipci itd. Sinoc kolace,jutros rano tjesta,kasnije jela..uglavniom,pahhh padma od umora... Sutra zato odmaram bez kuhanja. Negdje cemo napolje nesto pojesti :) Malo preletih sta ste pisale... Stos e tice tih hodanja i izlazaka,meni malo godina,ali Boga mi zavidnog staza. I nahodala se i naizlazila,ali meni nikad nije dosta. Ja sma i prije braka,i prije upoznavanja svog muza hodala,i s njim kasnije tokom zabavljanja,ai braka sve dok nismo A dobili. Zivili kao da se zabavljamo,zato smo bebicu dobili nakon skoro 3 godine braka,i hvala dragom Bogu odmah je dosla kad smo pozeljeli i kad smo osjetili se spremnom. Ali ako smo dobili djete nismo umrli i dlaje treba sebi dati oduska.Naravno da je ona sad najvaznija i najveci prioritet i neostavljamo je nikome,sad su samo izlasci prilagodjeni njoj. Setnje,a ako navecer izadjemo do 21h smo kuci. I nezalim ni za cim,ovo je naljepsi dio mog,naseg zivota :) Nego ja onako rekoh,da bi bilo lijepo gledati i slusati Nikolicu :) Jojjjj Cickolini i ja bi u Turskuuu opettt.. Ono je stvarno pravi odmor. Ali vala 7 dana i dosta. Mi jednom uplatili 10,pa dosadilo,7 je optimum. A sad mi se cini i 20 bi mi malo bilo. MI ove godine necemo ici... Otici cemo do Hrvatske,ali u septebru ne prije. Bojim se ovako malenu je voditi na takve vrucine,i na velike promjene klime. Strpicemo se ove godine,pa slijedece. A do Hrvatske u septembru,radi zdravlja i zraka malo. Vidim i sama znas,a i Lady ti kaze ,idite u junu ili septebru. Mi smo jedne godien bili u augustu,uhhh..kakav je to pakao bio...Ni voda te rashladiti ne moze... Vjestice,sto se tice kuhanja,ja uzivam kuhati. Jer sam tek odnedavno kuharica. Kod mame nikad nista napravila nisam,a i kad sma se udala niti sam znala,niti sam kuhala. A onda polako se zelja javljala i pocela sma d aistrazujem. Sad sam Boga mi,da se pohvalim,dobra kuharica. Kolace stalno pravim,i vec svi jedva cekaju da dodju na kolace kod mene. Tako da kad gosti dolaze,obavezno je kolac (mi ih nikad ne kupujemo),a jelo kako kome. A volim uvijek nesto i od jela napraviti,bar neku mezu,ilis lani rolat isl. A nama kuham svaki dan,kakos ma trudna bila,pa sad kako dojim,trudim se d ajedem zdravo,domace i kvalitetno. Nekad mi svekrva nesto napravi,ona je super kuharica,i ona em vecinu stavri naucila,a mama nije nista. Uvijek je govorila,kad ti bude trebalo-znaces :) Sto se tice poroda,poklona i patronazne,i meni su smao adresu tacnu trazili radi patronazne,nista vise. Nisam nikakve obrasce popunjavala. Na izlasku dobila poklon paket Pampersa i Violete.
|
|
|
|