Aiša -> RE: Bebe od 0 -1 godine (22.4.2011 22:18:23)
|
Drage mamice, napisale ste mnogo ovih dana... Prvo da sa zakašnjenjem čestitam rođendane Esmici i Imranu, sve najbolje vam želim, i vašim roditeljima, da vam svaki korak bude samo dobro, a svako zlo da bude daleko od vas.[sm=bravo.gif] Iman, svaka čast na gesti i što si zbunila leenu sa tortom, i drago mi je što si se lijepo provela u školi, djeca su naše najveće blago, ali ponekad se treba družiti i sa odraslima. Sulty, čestitam Vegici posljednji „mali“ rođendan prije godine i treći biserčić! Jednom si pitala čime mažemo lice bebarama (bilo je riječi o osipu). Kako Ahmed ima jako osjetljivu kožu i nedavno je baš imao osip na podvaljku, ne znam da li je od zubića, mazala sam mu Nivea SOS Sensitive kremom i prošao je. Mi nekako stalno imamo posla s nekim osipima, ili je po testisima, ili po preponama ili na licu. Pošto smo osip nakon sunećenja tretirali bademovom kremom M.Paunovski, prošao je jako brzo, sada mi je to kao neka univerzalna krema za njegu. Njena unuka je mom bratu rekla da je dobro prokuhati šaku graha u vodi i prati bebino lice, valjda ima B vitamina, ne znam djeluje li, nisam to pokušavala. Htjela sam te zamoliti da napišeš Vegicin raspored obroka (ako hoćeš na onoj temi Raspored obroka), otprilike, jer mi ćemo za mjesec imati 11 mj., a osjećam da smo nigdje po tom pitanju. Sve moguće flašice smo probali, silikonske i kaučuk dude, flašicu sa silikonskim kljunom, koju je sažvakao, onda onu flašicu što ima silikonsku slamku, ne zna na nju još piti, pa sam mu kupila Aventovu flašicu sa kljunom plastičnim, i on par puta povuče, ali još ne zna ni na tu, sada smo na čaši i bude do kože mokar nakon obroka. Malo sam se zabrinula, jer se za 2 mjeseca vraćam na posao aBd,a on do 16 sati ima 5 podoja i jedan čvrsti obrok, ne znam kako ćemo to zamijeniti čvrstom hranom. Dogovorili smo se danas sa tetom čuvalicom, trebala bi početi raditi početkom juna, da imamo oko mjesec dana da se on navikne na nju, a i ja da vidim kako radi, mada ju je danas super prihvatio, kao da se svaki dan viđaju. Još nešto, ja sam ga šišala, ne bi ga ni najveći laik tako ošišao, to je grozno izgledalo, pa smo mu glavicu obrijali onim aparatićem i sada je na par milimetara. Dubravka, čestitam vam na sunetu, da se sinčić što prije oporavi, a i vama je sigurno lakše što je to iza vas. Sunce27, ne sekiraj se za kilažu, tvoja beba je super dobila, mjesečno ti je to oko 600-700 grama, što nije malo. Medi, pridružujem se ostalima za savjete za kolica, neka su što lakša, ali i funkcionalna. Tukice, ne moraš čekati 6 sedmica u kući. Pravo da ti kažem, ja nisam izlazila, jer nisam mogla fizički, osim onog obaveznog, kontrole kod dr pedijatara i ginekologa. Ahmed se počeo dizati na noge sam, ali još ne puže četveronoške, nego na svoj način. Sulty, pisala si i da Vegica jede što i vi, kako spremaš, je li začine ostaviš za kraj, a njoj izvadiš prije toga. Ovaj naš se bukvalno penje po nama da jede ono što i mi. Prije par dana je probao cijelo jaje (u kiflicama što sam pravila), jednostavno to više ne izgleda kao ona radoznalost kao kada je imao 4 mjeseca, ne odustaje dok ne dobije. Podsjeća me na onaj crtić Kung fu panda, možda ga tako trebam motivisati da propuže [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|