Rimljankaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.5.2011 15:20:37)
|
Moja ljubica je super hvala Bogu. Vesela,evo je smije se i prica. A umrla je kao neka beba od vakcine,pa i drugan u RS-u.Zbog toga je cijela panika oko ovoga. Doktori nece odgovornost na sebe,pa daju izbor roditelju da odluci da li djete da primi vakcinu ili ne. Sve je lijepo ispricala za sta je ta vakcina i koje su posljedice. To sto se desilo tim bebama niko nije siguran da je od vakcine,ali se taj slucaj desio nakon sto su primili istu. Nedaj Boze. Sve je to individualno. Ali nije lako kad moras odluciti. Vjerujte da sam ja sva drhtala dok joj je davala,kao da je ne znam sta. A kad pogledas skroz je banalna stvar. I u grlu mi se steglo,doslo mi da zaplacem. Kaze pedijatrica,nikad se lakse nisam odlucivala ni za jendu vakcinu kao za ovu,a eto sta se desi. I ispricala je da je vakcina poslata na ispitivanje u Njemacku,i da su je vratili ako urednu i ispravnu. A tu neku sto se daje u ruku(zaboravial sma ime) poslali su u Francusku u Lion,ali jos nisu stigli rezultati ispitivanja. Nju nismo primili. U principu se netreba dizati panika oko ovoga,ali svakako da treba razmisliti. A i doktori ti daju na volju da odlucis da li da je beba primi ili ne. Mirkice,sto se tice tog stajanja,kako ti rekose ostale zenice i ja mislim da je to normalno. Spreman je dakle.Nemoj ga samo ti forsirati. Mi kad smo kukove snimali,doktor mi je rekao da su A jezgre vec formirane,i da ce ona sigurno rano prohodati,oko 9mj. Ona vec ustajeda sjedi,a meni je to veci problem. Pedijatrica mi je rekla da joj nedozvoljavam,ali ona se sama digne,a ja kad je vratim odmah place.I onda moram da je nosam,da bi bila u uspravnom polozaju,i vjeruj da mi je vena na desnoj ruci iskocila od nosanja,jer ima 7kg,i nije nimalo lagana za nositi. Neka je samo ziva i zdrava
|
|
|
|