Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (4.5.2011 12:47:20)
|
Cao svima, Samo da javim da mi je Vegic hvala bogu bolje. Nema temperature i pocela je i bolje da jede. Samo sto mi se sinoc probudila u 1 ujutro, vristi. Nisam je mogla smirit sve dok joj nisam dala malo paracetamola. Bas je plakala kao da je nesto boli. Ni sama ne znam sta je moze boliti: da li su zubici, da li je povezano sa ovom upalom koju je imala. Sad pajki, a ja brze bolje pocela cistiti po kuci, jer nam je kuca ovih dana bila bas u haosu. Krompira i sirceta od obloga na sve strane. A mi taman bili i zakazali sa jednom firmom da nam generalno ociste stan ovaj prosli vikend, ali smo morali otkazat. Nije ni bitno, nek ona bude bolje. Evo sredila sam dnevni boravak. Posebno su mi podovi bitni, jer ona tutnji po njima. E sad da vidim sta ima kod vas: JelenaT, kako nam je Anci danans. Hvala ti od srca na pomoci i savjetima. Iskreno se nadam da nam je upravo sad Anica vesela i zdrava. Vjestice, imam i ja tu knjigu: Moja prva godina ili kako se vec zove. Nasa je skoro popunjena. Ja tu sve pisem. Bas je super. Helena_7, u pravu si, i meni je sad zao sto nisam sama napravila svoju knjigu. Recimo, moja sestra je za oboje djece vodila nesto poput dnevnika. Pisala stvari skoro svaki dan, recenicu dvije i lijepila neke slicice. I super joj je to sada, cesto ona to otvori pa gleda. Al moja sestra je umjetnik, a ja inzinjer: to ti sve govori. hahahahahaha... Cickolini, Vegic ti je isto na mene skitalica. Sad samo hoda po kuci i pokazuje NEMA (ja je naucila jos davno kako da pokoze rukicom kad nesto nema), a kad je ja pitam: Cega nema, Vegic? Ona pogleda prema prozoru i kaze najcesce: Gugu ili VauVau. Samedi, kako idu pripreme? Kako ce se proslaviti rodjendan? Mogu mislit kako si sretna i uzbudjena. Ljubi curetka malog. I hvala na uputsvu mila, tako sam i ja stavljala, ali nista nisam uhvatila. Nego sam ja fino onu plasticnu posudicu stavila ispod nje i drzala je u krilu preko sat dok nije u nju piskila. Juce smo odnjeli urin, hvala bogu sve se normalizovalo, ali ne znam sto mi nisu uradili detaljno urinokulturu, vec samo kao nalaz urina. U svakom slucaju, hvala bogu pa su Leukociti na normali sada. Sad mora piti 10 dana antibiotik [sm=smiley13.gif]. Ako bog da, kad ga popije, sacekacu 10tak dana, pa cu ja njoj fino privatno uraditi urinokulturu i izvaditi krv da vidim s cim imam posla. Jer iskreno, ne znam kako oni znaju da je upala mokracnih kanala, kad je nisu testirali na bakterije. Leena, drago mi je da vam je bilo fino u Bihacu i blago tebi pa imas tih domacih proizvoda. Ja bih tako voljela da imam nekog ko mi moze to prodati za Vegu. A mi se, akko bog da, javljamo cim Vegic ozdravi. M.i.n.a., nadam se da je sunecenje proslo bez problema i da je mali decko (u stvari, sad veliki [sm=smiley1.gif]) vec veseo i sretan. Iman83, sreca u nesereci je da je Vegica dobila temperaturu dan pred putovanje u Dubrovnik, pa ne odosmo. Tacno ne znam sta bih tamo s njom. Amam, sto se tice osipa, insistiraj da ti bebici urade bris grla i nosa, jedino ces tako znati sta je. Gdje si se porodila? Sretno, mila, i ne sekiraj se previse, sve ce ako bog da proci. Rimljanka, kako prodje vakcina? Nadam se bez problema. Eto drage moje, ljubimo vas sve.
|
|
|
|