Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (3.5.2011 12:40:17)
|
Cao drage moje, Samo da vas izvjestim da je noc, hvala bogu dragom, prosla mirno. Pred spavanje joj je malo skocila temperatura, pa smo joj dali paracetaol. U noci smo se opet budili svakih sat, ali je, hvala bogu, Vegic prilicno mirno spavala i nije imala visoku temperaturu. Samo mi je oslabila jako, dusa mamina. Smrsala je pravo. Jedva napravi tri koraka pa padne. Bas je iscrpila temperatura. Ja se sad bacam u pitanje da mi dijete, ako bog da, sto prije povrati snagu. Evo mama joj pravi punjene tikvice, jer to voli, pa da mi ako bog da danas fino rucki. Samedi, kako ti na kraju uhvati mokracu. Ja nikako to ne uspjevam. Prvi put sam je na kraju uhvatila slucajno, kad sam joj pokusavala staviti onu kesicu, ona mi se upiski. A sad joj stavljam kesicu od jutros, ali nista. Ne znam stavljam li ja to kako treba, jer nama ona konjusa u apoteci nista nije rekla, pa ja to sama nekako stavljam, jer nema nikakvog uputstva. Iman, drago mi je da vam je bilo lijepo na putovanju i da je Iman dobila desetku za voznju u autu. Dusa dobra. Amam, mi nismo imali problema sa grcevima. Probaj sa masazama, a sto se caja tice, ne znam sad. Znam da je nama pedijatrica rekla da dajemo Vegici kamilice dva puta po 20 ml. A ti jedi. Moras jesti ako dojis. Pij i ti taj caj od komoraca, mozda mu i tako pomognes. Naidice, probaj navece izrezati luk bijeli, pa ga istucati i staviti u gazu da pusta sokove i to stavi negdje iznad njegovog krevetica. To bas pomogne kad im je zacepljen nosic. Cistis li mu nosic. Obavezno cisti. Ako malo teze dise ili se zakaslje kad spava, stavi jastuk ispod dusega njegovog da mu je glavica na visini. Zelim ti da ti maleni sto prije ozdravi. Dzenana, kako nam je Nejla? Ljubimo vas sve...
|
|
|
|