Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (9.5.2011 11:36:01)
|
Jutro svima, Nadam se da ste m dobro i zdravo. Mi smo dobro. Polako se pripreamo za rodjendan. Legla je pozivnica. Moja sestra je napravila. Stavila Vegu u sred likova iz Baby Einstiena, pravo je super, barem meni. A i torta ce joj biti sa Baby Einstein figurama, jer Vega ih strasno voli. Ja vec polako kontam sta cu joj obuci za rodjendan, pa danas kontam mozda s njom otici do BBI, jer trebaju mi ljubicaste stramplice (zna li iko gdje ih ima), a i mozda plave, jer Vega slavi rodjendan dva dana, pa mora imati dva seta odjece :-). A boga mi i mama [sm=smiley1.gif]. Ja sam skontala sta Vegi oba dana, a sebi samo jedan dan, pa cemo vidjeti sta cemo za drugi dan. Sutra idem na onaj razgovor, drzite mi fige, ucim non stop kad Vega pajki. Bas bih ga voljela. Eh odoh vas sad malo citati, pa se bacam opet na knjigu: Eira, moja Vega nikad nije htjela da lezi i mi smo je stalno uspravno nosali. Sto se tice dizanja, mislim da je jos rano, ali ako ti to bebica sama radi, onda je mozda u redu, nisam bas shvatila kako se dize. A puzanje ti isto zavisi. Moja je pocela u 6, ali mogu djeca i kasnije puzati. Mislim da ti je dobro sad u ovoj fazi stavljati bebicu na stomak, pa da rukicama polako odize glavicu. Tako jaca misice vrata, a i dobro je to za probavu. Preporucuje se barem 15 minuta dnevno da bebe budu u tom polozaju. Vecina beba negoduje, ali ti je pusti minut-dva kad je presvlacis, pa opet na sljedecem presvlacenju minut-dva, pa naberi oko 15 minuta. Haha, cestitamo zubic. Sto se frizura tice, ja sam Vegici pocela stavljati snalice na siske, jer stvarno su joj duge. Do nedavno nije dala, a sad ih i ne primjecuje. I vec mi je premedena. Jedva cekam da joj kosica dovoljno naraste za kikica. A sta cete vi za busenje usiju? Moj muz nije za toga, a ja bih opet probusila sad prije rodjendana. Morat cu to izvesti nekako bez njega, to mi je jedini nacin.
|
|
|
|