[Obrisana poruka] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (10.5.2011 18:57:32)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 19:00:57)

Iman, omjer, odokativno, mozda najblize palenti, mijesaj sve vrijeme i vidjet ces kad je dosta. Btw, te Bebe pelene nisu jeftinije, ja racunala, manje ih dođe, tu su negdje sa pampersom, a puno deblje i kruće

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (10.5.2011 19:03:32)

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 19:07:12)

ja esmi griz s mlijekom kuham, pa je lakse procijeniti, jer odmah poprima oblik... pokusavaj, uspjet ces:).

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 19:15:32)

moram i ja početi sa grizom i palentom. inače, ona za jedan obrok jede onu veliku hipp kašicu (ujutro slanu, poslije podne slatku). pored toga pije 3 hape dnevno.

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (10.5.2011 19:17:43)

dzeni_nl -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 19:39:11)

mah joj nikad pa nikad da nikunu vise i ti zubici. i moja je poguzijica mala. pojede 200 povrtne i 200 vocne kase, pa nesto kao griz sa jabukom sto se pravi sa vodom, pa jogurt i plus doji kad kod skonta siku.

i mi koristimo pampers. od pocetka smo poceli sa njim i nismo nikad ni mjenjali. samo sto sam joj kupila 2 pakovanja u Luxemburgu i nesto joj nisu odgovarali izasula se bila. ne znam zbog cega. cim smo istrosili to pakovanje i ponovo poceli sa ovim ovdje odmah prestalo i vise se nije pojavljivalo gvala Bogu. zato kad krenem na gosidnji u Bosnu morat cu da joj ponesem odavdje, jer se bojim da joj se opet nebi izasulo.

dzeni_nl -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 19:42:34)

a sad sam joj skinula pelenu i obukla gacice da joj se guza malo razrahati. kako mi je slatka u gacicama[sm=smiley1.gif]

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 20:12:52)

Ja se vratila..prezivjela sam ali sa glavoboljom:))
Dzeni neki dan sam te spominjala,gdje li si...za vas dvije informacija da smo predali papire pa ocekujem krajem mjeseca:)9
Esmina...I JA ZNAM GDJE JE RIME..HIHIHIHIHIHIH.....(morala sam ti napisati,halali)[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

amiboj -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 20:22:49)

I nas muce zubici, svakih pola sata mjenjamo sipercic, mokar totalno. I cokce cijeli dan. Eh, sada je li to nesto nateklo pa radi toga cokce ili hladi .... neznam jer neda ni dohvatiti niti pogledati.
I mislim da se zato i navece budi i kenjka.

Mi smo poceli isto sa dohranom sa 5 mjeseci. 20-tak dana smo isprobavali kako ce reagovati. Pa smo pomalo povecavali i sada tek nekih cca 7 dana fino papa ali nismo jos na tim kolicinama, a prilicno je smanjio interes za cicom [sm=zmeden.gif]

I da ne zaboravim, na onim slikicama vidjeh minu ... zeno izgledas tako lijepo i mladoliko...ma super

dzeni_nl -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 20:28:04)

mino bas se radujem. drzim fige da sve prodje kako treba i da bro dodjete ovamo. gdje zivis u Ze. ja sam se udala u Ze.[sm=smiley36.gif] joj ima me svugdje po malo[sm=smiley36.gif]

i mi smo poceli sa 5 mjeseci sa dohranom. u pocetku je htjela samo po kasikicu, a sad joj malo i 200 gr. ona bi mogla jos. a da ne pisem da se po cijelu noc dozira dojenjem. cesto se budi povuce i nastavi da spava.

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 21:08:18)

E pa žene baš ste me iznenadile danas..ovako fin dan a vi se raspisale uuuuu pojma nemam ni šta sam više pročitala hehe Mi smo danas cijeli dan bili u skitnji. Rano jutros predali konačno papire za pasoš i nastavili hodati. Posjetila sam malko i onu našu tetu na Siranu al nisam ništa pazarila hehehe začudo[sm=smiley4.gif] Valjda nema ništa posebno osim bodića a njih fakat imamo puno.

Vidim spominju se pelene...Mi smo probali razne ali kako god preračunam što se tiče cijene sve su one tu negdje ali ipak je najnježniji i najudobniji pampers. Dudo koristimo active baby. Čim počne propuštati promijenimo broj i opet sretni. eh sad..u zadnje vrijeme nam opet počeo propuštati a koristimo četvorku[sm=zmeden.gif] jel moguće da nam je postao malen. Moj bebi je onako guzlat..hhhehehhe i ima oko 9kg al to ni blizu nije onih 18kg koliko piše na pakovanju??

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 21:18:50)

Dzeni ja sam sad kod Zenicanke,ako se sjecas gdje to..prije smo stanovali opet blizu,na Carini..:))
Amiboj hvala...a kad bih ti rela da sam neki dan imala rodjendan..27 punih:))godi to cuti ali me nervira kad mi tete neke kazu da sam pozurila,tek iz skole izasla..pa reko meni je toliko a njima upitnik:))

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 21:26:23)

Ema_28 pa jesil ti živa ženo,otkad te samo nema??? Kako nam je mala princezica? Ti rano nešto počinješ raditi? Ko će čuvati malu bebaru???

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 21:36:52)

Al ste se napisali, kako ja sve citam u ratama nemam pojma sta sam sve procitala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Iman cini mi se me pitala za tetu, nije mi tu odavno, samo tri sedmice dolazila dva puta sedmicno i kad mi je rekla da joj je 8,5km po satu malo ja joj rekla da je meni puno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image], pa ni dr nema toliku satnicu, a da ne pricam kako je pocela da fušeri, ja joj kazem prebrisi venecijanere, ona ih samo prebrise u jednoj sobi itd. Uglavnom postala bezobrazna. Tako da Anuska ce u vrtic aBd. Nismo danas otisli na vakcinu posto nam pedijatrica rekla da mozda bolje da izvadimo briseve za vrtic pa posle vakcina kad budu gotovi, pravo cemo i vidjeti je li dijete potpuno zdravo. Tako sutra odosmo briseve i nalaze povaditi pa kad budu gotovi onda na vakcinu, posle vakcine u vrtic.
Sto se tice pelena probala sam pampers sve vrste i svi su mi propustali oko nogu, znala je od prepona do peta biti mokra, tako da smo na babylove i prezadovoljni. Pampers 5 nam je aman mali, ali blove 5 su nam taman, jer pampers je nekako manji od babylove. Ja generalno ne volim nista sto sadrzi mirise a ide na genitalije ni uloske, a ne pelene djetetu pa me i to dodatno odbija od pampersa.

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 21:39:22)

Emice nama je bas dr Gordana rekla gdje da kupimo babyvac i da koristimo, a Ani bilo nepunih sest mjeseci i kad sam joj rekla da imamo onu pumpicu na izvlacenje ustima onda je rekla pa super ona je manje agresivna ali i manje ucinkovita, svaka kuca treba da ima babyvac.

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 21:54:15)

IZVORNA PORUKA: Leena

meni su i babylove krute bas kao violeta, pampers mi je nekako najnjezniji i active i premium... I tanji su od babylove, mada su mi eto bl favorit odmah iza pampersa, probali smo i molfix i be be (konzumove).

bl jesu nekako krute za rayliku od pampersa...al su odlicne, ne sjecam se kad su mi propustile..neki dan naprijed jer mala spava na pupi...skontala sam da joj je 3-ca vec mala i kupila sam 4-ku...cekam da potrosim ovu 3-cu pa prelazimo na vece [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

NejraS -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 22:10:49)

cure, hoce MM da kupi herbalife jer se bas bas udebljao...jel ko imao iskustva sa tim i je li to neka hemija vracaju li se kile da li da ga odgovaram???

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 22:14:01)

Ja zaboravih vam napisat,mi se danas ponovili sa novim kišobran kolicima. U konzumu na sniženju 50%..Ja ih već ranije zagledala i kontala kupit kad ona na sniženje dođoše hehheh. Koštala nekih 70 KM. Majke mi su extra za ove pare.Imaju crvena i tamno plava. Čak i kabanica dođeuz nijh. Mi uzeli crvena[sm=smiley1.gif]
Evo ova
http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/a-passeggio/b-light.html

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 22:15:32)

NejraS, moj prijatelj je bas puno smrsao i evo vec preko godinu se ne vraca nista, a isto mi je drugarica jedna rekla da je pocela koristiti nedavno i vec smrsala 4 kg.

Jelena, bas mi je zao sto te teta zeznula, bila si bas zadovoljna[sm=smiley13.gif]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 22:21:55)

IZVORNA PORUKA: lejla80

Ja zaboravih vam napisat,mi se danas ponovili sa novim kišobran kolicima. U konzumu na sniženju 50%..Ja ih već ranije zagledala i kontala kupit kad ona na sniženje dođoše hehheh. Koštala nekih 70 KM. Majke mi su extra za ove pare.Imaju crvena i tamno plava. Čak i kabanica dođeuz nijh. Mi uzeli crvena[sm=smiley1.gif]
Evo ova
http://www.brevi.eu/en/prodotti-prima-infanzia/a-passeggio/b-light.html

meni su ova kolica super...jedina mana im je sto imaju 2 polozaja od kojih je donji nekih 120 stepeni...pa sam ipak uzela neka no name ali se spuste do 150 stepeni [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 22:25:10)

Nazalost Leena prvo i drugo ciscenje bila sam odusevljenja, ali posle je postepeno pocela da fuseri, a kad ona ode ja krpu u ruke i za njom cisti. ne bih ja njoj nista rekla ostavila bih je i ja budala cistila za njom, dok mi nije rekla da joj je malo dva puta sedmicno po tri sata sto dodje da je placam 50km, kad sam izracunala da to dodje gotovo 8,5km po satu, a ona mi dosla sa pricom kako ja nju malo placam ja joj samo kazem da je puno placam za ono sto uradi, da nisam ni ja zadovoljna, da to, to, to (nabrojala) nije uradila, preskocila itd. Uglavnom bolje sada sto smo rascistili nego da me dovela par dana pred porod, onda niti mogu Anu u obdaniste niti ja imam pomoc. 

Anoniman -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 22:25:48)

Rose tvoja nisu no name vec pieere carden [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 22:29:22)

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Rose tvoja nisu no name vec pieere carden [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

nisu...moja su neka madjarska exobe...to si ti nesto pomijesala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.5.2011 22:30:51)

Rose u pravu si položaje al eto imamo i ova velika pa ćemo kombinovati. Za ove pare se stvarno isplate. Iskreno jedino mi je žao što u startu nisam kupila neka kišobran kolica sa svim položajima,nego što sad imam čitav vozni park hehe

Stranica: <<   < Prethodna stranica  524 525 [526] 527 528   Sljedeća stranica >   >>