Sulty -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 9:58:44)
|
Rose, zao mi je sto ti je mala Sorajica bolesna, ali samo misli na to da je i to normalno i da tako gradi imunitet. Sad ti je najbitnije cistiti nosic, da to ne ode niz grlo, ne dao bog, na pluca. Nisita sprej je meni najbolji, bolji od kapi. Nasprejaj joj time nosic (mozes malo nasprejati i grlo da joj ocisti grlo ako ista i tu ima), onda je digni da te slinice krenu i nekim nosnim aspiratorom nakon par minuta izvuci sline. Ako kaslje, pisale smo vec, luk ti je odlican. Stavi ga da visi negdje iznad S. kad spava. I meni je dr. Theiss krema fenomenanlna i za otcepljjivanje nosa, i za kasalj. Namazs njom pluca i ledja, onda stavis dodatno jos i vate da sve to zgrije ispod bodica. Uradi to pred spavanje, a ujutro je fino operi, pa joj opet namazi. vodi racuna da ti je vlazan zrak u prostorijama, zraci prostorije stalno i ne brini, proci ce i to. Mozda je i od zubica???? Meni se jutros Vega nadigla u 5 i 30. Navikli smo je da spava s nama. Sad je odvikavamo. Ne ide nam lose, samo sto se rano ustane. Al valjda ce i to proci. Lakse je kad je u kreveticu. Kad spava izmedju nas dvoje milion puta nas probudi jer se vrti u toku noci bas pravo. A juce me istraumirala. Bila pala, nije se puno ni udarila, bezveze pala, ali je toliko plakala da se zakocenula. Ja je dozvat nisam mogla. Krenem da je umijem, otvorim vodu, vidim dijete mi se gubi. Pala u nesvjest. Valjda nije mogla doci do zraka. A meni komsinica iznad mene sestra u drzavnoj. Ja ti panicno nju zgrabim i bosa gore kod komsinice. Do tad je ona vec dosla sebi. Ali poslije je plakala, valjda osjetia da i ja umirem ods traha. Mi ostale desetak minuta kod komsinice dok smo dosle sebi. Ja se vratim kuci, sirom vrata naravno otvorena kako sam izletila ko furija i poplava u stanu. Uzasno me prepala. Hvala bogu poslije je sve bilo super, ali morala sam popiti tabletu za smirenje kakva sam bila. Dabogda se nikad ne ponovilo.
|
|
|
|