RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 10:30:17)

I ja da zaželim maloj Nejli sve najljepše za rođendan [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] Puno zdravlja i ljubavi u životu da te prati!

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 10:34:48)

IZVORNA PORUKA: ema_28

Pokusacemo na sve moguce nacine, nema nam druge. Je li ti onda naucila na pravu flasicu ili onu sa kljunom?? Smije li od sestog mjeseca probati na onu sa kljunom??
helena

kljun nije nikako htjela,pa sam sa 6 mjeseci joj odmah davala iz obicne case vodu (i danas je tako), a MM je davao moje mlijeko koje ostavim na kasikicu i tako 1-2 mjeseca (svaki put joj ponudio u flasici pa kad nece pocne kasikicom) i onda odjednom sama pocela na flasicu mlijeko. Sada vise ne ostavljam uopce mlijeko,a vodu i dalje pije samo iz case (one sto i mi koristimo). Sa onom sa kljunom se samo zafrkava![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 10:40:11)

IZVORNA PORUKA: vjestica

moja cura mi ovih dana više visi na sisi nego kad je bila novorođenče [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
malo bude kod tate i čim ja uđem u sobu, kmeči za sikom
i jede ko da niej jela satima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
dohranu sad jede 2x dnevno i zna pojest u jednom obroku bananu i jabuku čak (a isto je ko dubravkina beba dugo jela po par kašičica) i naravno odmah nakon toga sisa
i u zadnje vrijeme se počne udarati po uhu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
već se počinjem brinuti zbog toga, zubića još nema na mapi, ni naznake da bi mogli uskoro

mozda ce izbiti zubici ,nem aveze sto nema naznaka na mesu-mojoj su tako izbila prva 2 - uopce se nismo nadali,samo jednu noc nevozna bila i htjela na meni spavati i ujutro vidim probio. Kasnije 2 isto-bez naznaka na mesu. A ova ostala 4 gornja,bas se vidjelo da ce izbiti-nabubrilo.

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 10:41:29)

Pitane jedno - evo sad malom promijenila pelene i vidim da ima k'o malo crvenkaste sluzi...stolica je oker boje (zlatno-žuta), možda malo rjeđa nego inače, ali nije vodenkast...mali je ok, ne čini mi se bolestan...nego, je li ovo za doktora ili...??

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 10:52:41)

IZVORNA PORUKA: bebacha

jutro.cime vi mazete onaj osip na bradi i oko usta.Alenu puno ide voda iz usta i nemam pojma cime da mu to mazemo.bojim se da ce unijet u usta

mazem obicno Nivea koju koristim i za lice samo malo deblji sloj stavim i prođe do sutra ili cak u toku dana

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 10:53:37)

superbeba...stavrno nemam pojma,moja nije nikad tako imala-al ima negjde forum o stolici pa mislim da bas tamo ima o tome!

Super Beba -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 10:56:14)

IZVORNA PORUKA: helena_7

superbeba...stavrno nemam pojma,moja nije nikad tako imala-al ima negjde forum o stolici pa mislim da bas tamo ima o tome!

odoh potražiti :)

vila_7 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 10:58:13)

Sulty,kako ste danas!? Sva sam se stresla,ne mogu ni zamisliti kako ti je bilo,a pogotovo sto je pala u nesvjest!Opet si dobro reagovala! 

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 11:09:22)

Nejlici sretan rođendan! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

super bebo, nije ništa, dešavalo se i nama o sa stolicom. problem je ako je stolica stalno takva a ovo sporadično mijenjanje nije ništa.

Sulty, uh, znam taj osjećaj. ja sam svoju brzo smirili kada je pala ali je imala strašnu promjenu u ponašanju koju sam uspjela riješiti.

N je upravo jela i iznervirala me samo tako. inače pojede cijelu kašicu bez problema. ja joj u Hrvatskoj nakupovala bolonjeze Hipp-ovu kašicu, baš su joj se svidjele. i sada joj ugrijem cijelu kašicu a ona neće da jede. kašice je bilo na sve strane. ona imače sjedi i samo otvara usta a ja joj ubacujem kašiku. jutros, haos. sve je prljavo bilo i još nije sve ni pojela. ostala 1/3. jedva sam ja ovo očistila...i stolicu i nju i sebe.

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 11:10:57)

Nejla sada velika cura.... sretan rođendan..sve najbolje ti želimo[sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif][sm=darilo.gif][sm=metulj.gif][sm=rozica.gif][sm=smiley27.gif][sm=rozica.gif]

Rose baš nam je žao Sorajice, držimo vam fige da što prije ozdravite. Dobro si se dosjetila te ljulje za spavanje..evo žene su nabrojale dosta savjeta za saniranje prehlade..i mi ih skoro sve koristimo od inhaliranja kamilicom pred spavanje pa do mazanja eukaliptusovim balzamom,pa šta upali [sm=smiley1.gif]

Super B...ja se baš i ne razumijem u te stolice mada svaki put detaljno proučavam sadržaj pelene. Nadam se da je sve OK.

Bebacha mi smo probali dosta kremica za lice i na kraju smo najzadovoljniji Niveom exstra senstive, to nam je neko preporučio ovdje na forumu,pojma nemam ko[sm=smiley1.gif]

Sulty mogu mislit kako si se prepala uhhh..Btw ..jel se desio taj razgovor za posao?

Eto toliko od mene..Odoh sada piti[sm=kava.gif][sm=kava.gif] Imam osjećaj ko da je popila nisam..Sinoć se Ahmed probudio u pola jedan, taman kad sam i ja odlučila da spavam..razgugutao se i razgalamio ko da je jutro..jedva sam ga nagovorila da spava[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Almaa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 11:29:29)

Sretan rođendan Nejli[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Sluty, bas mi je zao sto si se nasikirala i sto se beba prepala, moja je isto skolona da se zakoceni, uh mrzim to[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Rose, izvlaci joj slinice sto cesce da ih ne guta, ja sam svojoj ukapavala i sljez, ali je fuj ...
vjestice, vrlo lako bi mogli biti zubici i mojoj kako su zubi poceli nicati stalno se udara po usima, stalno joj usi crvene od klempi...

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 11:49:11)

Mojoj Nejlici Loptici sretan rođendan, da mi budes ziva, zdrava i tako vesela jos barem 100 godina![sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=darilo.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif][sm=metulj.gif]

Sulty, mogu misliti kako si se prepala... Kada se vidimo danas objasnit cu ti kako da reagujes na to, jer kada se jednom desi zna se ponavljati... Ne bih da te prepadam, nego moja seka je to radila u pocetku rijetko, poslije za svaki plac i svi smo bili ispraksani kako da reagujemo na to da sto prije vrati zrak. Nije nista strasno kada ti prevladas taj osjecaj straha da joj se od toga moze nesto desiti, mada znam da je tesko, ja se i sada sjetim kako sam se tresla kada me ostave da cuvam Minu, a ona se iz ciste huje sto joj ne dam na balkon ili tako zakocene i poplavi-grrrr i sad me jeza prođe... Srećom, to ne traje dugo.

Iman, odgovorila sam ti na hitnim savijetima[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ljubim vas sve!

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.5.2011 11:51:51)

[Sadržaj poruke je obrisan]

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 12:06:11)

Iman, [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif], ja ti za trovanje odgovorila, a on vec novi belaj napravio [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] joj tog mog djevera[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Bar vam nikad nije dosadno[sm=jezicek.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.5.2011 12:11:35)

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 12:11:35)

Hej drage moje ... evo nahranila sam D i konacno sam spremna za dugotrajno peglanje haha Ako opet ne nadjem nesto prece. D mi taman zaspala, a komsija poceo nesto busiti pa zamalo ne odoh da ga udavim .... pa ni minute odmora.

Vec sam pisala da mi se D osipa po licu tj ima konstantan osip zadnjih mjesec i po. Samo po obrazima kao suha koza, sa crvenilom ... kao da je ojedena. Ja to namazem Bepanthenom i smiri se. Ako redovno mazem onda se skroz povuce, ali vraca se. Jucer mi je prijateljica bila sa svojom bebom kod dermatologa i on ima isto tako, ali po cijelom tijelu i puno vise ojedeno i svrbi ga, a kod Daanije nisam primjetila da joj to smeta ili da je svrbi. Rekli su joj da je atopijski dermatitis. Ja sam sad van sebe da je i kod Daanije to isto. Ima li neko slicnih problema???

Vilo draga vazno je da beba okrece glavicu u obe strane i da ne preferira ni jednu puno vise od druge. Ja D stavljam uvijek da spava na stanu, ali svaku noc na drugu. Stavi je da spava na desnu stranu i iza ledja joj stavi peskiric koji predhodno umotas u rolu tako da se ne moze okrenuti. Stimulisi je tako sto ces joj igracke staviti na suprotnu stranu. Obracaj joj se uvijek tako da mora da okrene glavicu na stranu koju inace izbjegava. Nemoj da izabere jednu stranu jer moze kasnije imati problema. Tako su bar meni rekli. Ja sam je stimulisala i sad je puuuuuno bolje. I moja je D izabrala lijevu, ali ja sam onda forsirala nekoliko noci  spavanje na desnoj strani i puno je pomoglo. Kako je inace stavljas da spava???

Sulty ne mogu ni zamisliti kako si se nasikirala. I D se nekad zakocene, ali nebas toliko. Sto ti kazes ne mozes je dozvati i to iz cista mira ova moja haha

Rose dusa maja se prehladila. Ma koliko god da cuvas neke stvari su neizbjezne izgleda. I mojoj D je pun nosic i kaslje, ali ja samo stavim sprej. Pumpica ova moja nista ne moze izvuci. Mnei su jucer rekli da ni ne izvlacim jer sprej sluzi za to da rastvori slajm koji ce kansije bebica u stolici izbaciti. D je evo danas puno bolje, ali joj je jos pun nosic.

Nasoj Nejlici sretan rodjendan i da je ziva, zdrava i sretna puuuno puuuno godina [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (11.5.2011 12:13:19)

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 12:35:50)

Nisam gledala, evo sad cu da pogledam. Moram otici kod doktorice pod hitno. Ljuuubimo vas

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 12:40:29)

IZVORNA PORUKA: canim

Gdje si predavala za pasos, ima li guzve, moram i ja ovih dana ici.

Ja jučer predala u pošti u Starom Gradu,bilo samo dvoje prije nas a nismo nešto pretjerano rano ni išli. Mislim da to na Ilidži i u Vogošći još brže ide

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 12:46:15)

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Vec sam pisala da mi se D osipa po licu tj ima konstantan osip zadnjih mjesec i po. Samo po obrazima kao suha koza, sa crvenilom ... kao da je ojedena. Ja to namazem Bepanthenom i smiri se. Ako redovno mazem onda se skroz povuce, ali vraca se. Jucer mi je prijateljica bila sa svojom bebom kod dermatologa i on ima isto tako, ali po cijelom tijelu i puno vise ojedeno i svrbi ga, a kod Daanije nisam primjetila da joj to smeta ili da je svrbi. Rekli su joj da je atopijski dermatitis. Ja sam sad van sebe da je i kod Daanije to isto. Ima li neko slicnih problema???

cickolini,znam dosta o atopijskom dermatitisu pa ću ti pokušati objasniti ali mi moraš odgovorti na nekoliko pitanja. moja sestra ima sina sa ad pa kroz njih znam svašta nešto.
daješ li joj bilo šta osim svohg mlijeka? kako tvoja prijateljica hrani dijete?
čime je kupaš i kako tačno izgledaju te tačkice na obrazima?

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 12:50:11)

IZVORNA PORUKA: Iman83

Čičkolini, ja i ti u sekundu s postovima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ne mora značiti da je a.dermastitis, možda je alergična na nešto što ti jedeš, pa joj prelazi kroz mlijeko, nešto slično se desilo maloj od moje prijateljice. Al opet, vidi ti s dr.

Jesi dobila slike?

Evo sad sam gledala ... kako je medena. Pa bas me je sarmirala krupnim okicama. Ima i na koga biti ovako lijepa draga moja ... i ti si mi kao med. Masalla nek ti je ziva i zdrava :)

Aiša -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 12:58:18)

Dženana, sretan rođendan Nejlici, sve najbolje u životu joj želimo [sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=bravo.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif][sm=sloncek.gif]

Sulty, kako je sada Vegica i kako si ti? Nama se A isto znao zacehnuti, nije nikad izgubio svijest, ali znam kakav je osjećaj.

Neki dan on se igrao i uzeo one podmetače za čaše...i vidim ja na podu celofan (on skinuo sa jednog). Bacim to u smeće, kad on odjednom kao da hoće da povrati, kao da se guši...stavio komadić u usta i valjda se zalijepilo...ne mogu opisati kako sam se prepala, jer ne daj bože da se zalijepi. Okrenula sa ga naopako i lupala između lopatica i po leđima i nekako je progutao, a to je mogu vam reći potrajalo. I onda mi je došlo da sve psujem, a ne psujem nikad, i kuću i posao u kući i kuhanje i došlo mi samo da sjedim s njim, a za ostalo šta me briga. Mislim da je u takvim situacijama najbolje ostati pribran, a ti si hB dobro postupila.

lejla80, ja sam hvalila tu kremu, i mi je koristimo i pomogla nam je za osip o kojem bebacha govori.

Sulty, kako je prošao razgovor?

Cickolini -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 13:01:04)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

IZVORNA PORUKA: Cickolini

cickolini,znam dosta o atopijskom dermatitisu pa ću ti pokušati objasniti ali mi moraš odgovorti na nekoliko pitanja. moja sestra ima sina sa ad pa kroz njih znam svašta nešto.
daješ li joj bilo šta osim svohg mlijeka? kako tvoja prijateljica hrani dijete?
čime je kupaš i kako tačno izgledaju te tačkice na obrazima?

Draga moja hvala ti ... jucer sam jedva zaspala!

Ne dajem nista, caj sam od kamilice pocela davati prije mjesec dana i vidjela sam da ima precestu stolicu i prestala sam, ali i to pomalo. Moja prijateljica skoro od pocetka daje aptamil, a sad su joj rekli da predje na anitialergijsku hranu. Potrudit cu se da ti precizno objasnim: Pretezno se javi na obrazu na kojem je predhodnu noc spavala. Ja perem od kako se rodila neutralovim deterdjentom (tj je deterdjent ph neutralan) i koristim chicco baby omeksivac. Tacno izgleda kao suha koza, pod rukom se osjeti da je grubo. U najgorem stadiju je crveno, a na nekim djelovima lica bas puuuno crveno. Kao flekice. Ima kao sitne bubuljice. Kad mazem redovno Bepanthen kremom bude fina mekana koza. Cak se skorz povuce. A nekad ostanu samo sitne pomalo crvenkaste bubuljice, ali nije grubo. Ima samo na obrazima hB. Nisam primjetila da je svrbi ili da joj smeta.

Treba li ti jos informacija???

bebacha -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 13:02:58)

Aisa moj je neki dan stavio dva pistacija u usta,onako ne oguljena.Ajla jela i valjda joj ispalo na pod.srce mi je stalo.mozda bi se poceo i davit da nije preko prema sporetu,i ja da ga vratim skonta da mu je nesto u ustima

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.5.2011 13:10:53)

ima samo na obrazima? ima li slučajno na stomaku?
ako je samo na licu vidi ima li kod vas kreme Mustela ili A-derma. Mustela je pedijatrijska linija a A derma ima i liniju za odrasle i za djecu. ako nema javi mi pa ću ti kupiti i poslati. imaju kreme koje to uspješno rješavaju.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  527 528 [529] 530 531   Sljedeća stranica >   >>