mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (9.7.2011 9:36:16)
|
IZVORNA PORUKA: Cickolini IZVORNA PORUKA: tukica Uh zene moje, i ja sam maloprije svoju turu otplakala... mislila sam da je moja bebica konacno uspostavila neki ritam, uspavljivala sam je oko 8 svaku noc vec 15-tak dana, ali juce nikako... bila je budna do ponoci i izludjivala nas... naravno nadigla se u 7 ujutro i evo sad sve opet jovo nanovo... a meni doslo da otplacem, pa evo placem... bas mi je tesko... mama je dosta udaljena od mene, pa ne mogu biti s njom, a svekar i svekrva rade, kao i muz, pa sam ja bukvalno stalno sama sa njom vec evo tri mjeseca... i vec polako ludim... ima dana kad sam super, a onda kad krene naopako, meni se sve stisne, pa kao i sad, otplacem turu, stisnem zube i picim opet sve isto... mrzim osjecaj da sam sama u ovom svemu, pokusala sam pricati sa svima o tome, ali kao da me ne shvataju ozbiljno... muz koliko-toliko shvata, ali on radi, pa jedva sta i stigne da uradi oko male, a i puno toga ne moze, kad ona doji i visi na meni 24 sata dnevno, prijateljice nijedna nema dijete, pa nista i ne kontaju, a ako se starijima pozalim, usutkaju me pricom da je tako svima bilo i da sam bas pekmezava... mozda i jesam... ne znam... Moja tutkice znam tacno kako se osjecas. I ja sam u inostranstvu bukvalno sama. Imam svog muzica i sveki i par njihovih rodica, ali nikoga svog. MM me razumije zaista i bas mu je krivo, ali sveki i ne bas jer ona misli ja uzivam sto ne radim i mogu se posvetiti bebi. Ja sam u Sarajevu navikla na neki skroz drugi zivot ... hodanje, izlasci, druzenje, kupovina... Ovdje je sve drugacije pa vrlo cesto ludim zbog toga. Oni su navikli, mm i mojoj sveki ne nedostaje guzva i sve to sto meni nedostaje pa me manje razumiju zbog toga. Ne mogu da te nesto posebno tjesim jer ni ja nisam nasla nista sto bi me bas efikasno moglo utjesiti hehe Cinjenica jeste da je ovdje s jedne strane zivot zaista laksi, ljepsi i zdraviji ... ali cinjenica je da smo mi navikli na nesto drugo ... Cickolini mila ovo potpisujem,ista sam ti i ja,ma nemaju oni pojma sta je Sarajevo moji i nisu iz Sa. Ja sad planiram preseliti se iz ove vukojebine u veci grad ali moracu sa svekijem dobro da se zakacim da bi mm to dozvolila jer kaze ona je njih dvojicu odgajala kao dvije bebe[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/grrr.gif[/image]
|
|
|
|