RE: Bebe od 0 -1 godine (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

sweet insanity -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 9:55:44)

Jutro [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Temperatura spada, jedna sika prestala boljeti al druga boli i na dodir imaju kao neki cvorici koje masiram. Tako sam se prepala jer sma cula da zene na hirurgiji znaju zavrsit zbog mastitisa[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]Nadam se d ace inekcije pomoci. Tusiram i masiram to vrucom vodom pod tusem stavljam kupus i eto krenula jucer sa Penicilinima. Rekos e mi a ipak ne dojim al da se mogu posavjetovati sa ginekologom ako zelim... Lejla Ka mi kaze da joj je cudno sto su mi rekli to al ipak kontam ovo mi je 3. put u mjesec dana da sma il na ampicilinima il na penicilinima pa mozda zato.....Bebi plaki, izgleda da joj fali sika, navikla je i zaspat uz nju pa sad mali problemcic ima i tu al nista strasno...nadam se smao da je nece zaboraviti dok ne isprimam inekcije jer ne bih voljela da odraste na Humani mada ono sto se kaze ne bi bila niti prva niti posljednja.......

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 10:25:49)

ah mila moja sweet ja i ti imamo soro iste probleme samo sto ja neprimam injekcije
mala_sa hvala ti puno sutra cu odmah potraziti tu kremu valjda je to latinski naziv kreme ako nebude onda neznam kako ovim svedjanima objasniti jer oni nedaju nicim da se maze JAKO SU CUDNI BAR MENI[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/grrr.gif[/image]
ma probala sam i silikonske bradavice ali djete onda place valjda nemoze da se najede jer se brzo umori dok na ono navuce,ma citav belaj.

mamin cvjetic falis!
Helena falis!
HAHA i ti si zakazala!
iman isto
Cickolini pomozi ziva bila zeni da se snadje ,hej da je meni i ao neko da mo pomogne,ma i dan danas damije neko da progovorim na svom jeziku
ama ovi sto su dosli tokom rata pa se lijepo snasli nece nama da pomazu ma boli ih briga kako ces,al nedam se ja[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

sweet insanity -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 10:33:17)

joj mersiha, znaci i kod tebe belaji[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Meni dali inekcije jer nakon ampicilina kod proslog mastitisa koji je bio blazi dodje evo nova upala kroz 9-10 dana pa il mi nisu bili dovoljni il je trebalo duze uglavnom sad me spopo veci belaj neg tada...

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 10:35:30)

IZVORNA PORUKA: tukica

danas smo puno boljeg raspolozenja... havala zene moje sto me tjesite... na znam sta bih bez vas...
mi evo pospremamo po kuci, pa gledamo da smugnemo negdje od ove vrucine, mozda na planinu... imamo klimu, ali ja ne znam koliko je pametno da beba boravi u prostoriji gdje klima radi...

moja boravi. klimu stavim na 23-24 stepena

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 11:37:44)

Evo nas....
Eh sto se isprovaljiva zacas,nemoze niko...helem,rerna se iskljucila..osigurac spustila i ujutro ko nova...sinoc cekala vise od pola sata i vala nisam primjetila da se i za jedan stepen spustila temperatura al eto probacu danas opet nesto...ja mislim da je sad bio namjesten pa da bi ona radilo koliko pise..ma ne znam...hajd necu vam vise pisati o glupavim problemima..
Sto se tice odjece,ja se vadim da mu kupujem zimsko jer ove ljetne ima dosta pa eto,trazim izgovore...a za hranu,nisam mu mislila ukinut aptamil,ne bih to rradila nego jednu flasicu na dan...al vidjecu nije mi zurbe...eto sinoc napravila tako dobru pilecu supu,ma nije mogla bolje biti..pojeo punu zdjelu i kasnije ja jedem on opet grabi....on je nezasit a to da ce prespavat noc sam opdustala..sinoc se probudio,dere se na sav glas,mislila sam da ce komsije lupat u [od,ako to rade ovdje....
Hebiga,necu vas vise daviti sitnicama....

Gledala sam prekjuce hape i vidjela koje imaju,ja sam ponijela zalihe aptamila al sam vidjela jednu isto pakovanje samo drugi naziv,mislim da je ta sto spominjes...uzecu nju pa dok se malo navikne nek imam aptamila..ma mislim da on sve prihvata

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 12:02:28)

mino, ja ne bih još prelazila na kravlje. mali je on. ti naravno, uradi kako ti misliš da je najbolje. ja sam Nađi počela kravlje mlijeko davati kada je napunila 8 mjeseci i to samo sa Čokolinom i žitaricama. namjeravam probati i na flašicu ali ću još malo sačekati.

mala_sa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 12:02:45)

Jutro svima [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Mi smo danas bas dobrooo odspavali, Adin se usavao jutros do 10h (prosto nisam mogla da vjerujem kad sam pogledala u sat), a tako i mi sa njim...

Mersiha - evo ti slika kreme (proizvodi se u Engleskoj, a ovdje nama jedino nju preporucuju)
Tukice - nemoj biti tuzna i plakati, beba to sve osjeti pa je zato tako nervozna i nece da spava [sm=smiley19.gif]... Ja sam isto sama sa muzem, on radi, a ja ostajem sa bebom... I ja bas volim sto sam sama, radim kako hocu, kad hocu i niko mi se ne petlja u odgoj moga djeteta... Svekar i svekrva zive u istom gradu kao i mi, i vidjamo se otprilike svaki drugi ili treci dan ( i to mi je super, popijemo kafu s njima, malo se ispricamo i opet svako sebi)...Vjeruj mi ja iduce sedmice trebam da idem u Sarajevo kod svojih, i vec se svaki dan pitam kako cu izdrzati svo to "petljanje oko A", jer sam ja navikla da sve sama radim i svaka "pomoc" oko bebe mi je samo smetnja... Nego ti bebu u kolica i fino u setnje,i u shopping; i vidjet ces kako ce ti biti bolje [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Ljubimo sve bebice [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mala_sa -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 12:03:40)

>Mersiha
[img]http://www4.slikomat.com/11/0710/xnq-110752.jpg[/img]

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 12:29:42)

Ćao bebice i mamice jako ste mi falile ali nisam imala vremena da vam pišem dva tri puta sam vas malo virila i taman počnem da čitam nešto me omete tako da sam na kraju i odustala.

Pakujem se na vikendice [sm=smiley36.gif] pa imam hiljadu stvari za obaviti tako da vam se neću imati vremena javljati ni čitati vas ali svakako ću gledati da vas bar malo provirim i mahnem vam.

Vještice sretan prvi veliki rođendan i da ih dočekate još puno zdravi veseli i sretni.

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] evo vaam šaljem puno zagrljaja i poljubaca.

m.i.n.a. -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 13:21:23)

Hebem ti zensko....sve jos ovo jos ono,podigni sto,spusti torbu...sad vise jedva gledam...sto znaci,MAMIN CVJETIC POVEDI I MENEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...

A za mlijeko je sam bila opcija za jednom na dan....[sm=smiley1.gif]

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 13:22:22)

Kakav početak dana... Sada samo mogu da zahvaljujem Bogu sto je sve dobro zavrsilo, ali jos uvijek ne mogu sebi doci...
Jutros nas je Esma probudila tako sto nas je oboje ljubila u obraz i bila je divno raspolozena... Onda smo ustali i dok sam ja doruckovala mm ustao da vrati posteljinu u krevet (ima onaj spremnik ispod kreveta). Ja ustala da popijem lijekove, do tada se esma igrala sa onim plisanim bumbom. Kako pijem lijek cujem strasan strasan vrisak i mm kako govori"ne ne ne!", dotrcim u sobu i odmah shvatim.. Ona usla u sobu dok je on vracao posteljinu, on je nije vidio, i kad je spustio krevet ona je vrisnula jer joj je rucica bila unutra! I to tacno kod onih metalnih skarica koje zatvaraju... Ma uzas. Ruka plava sa rezom velikim, pitala sam se hoce li je ikada moci pomjeriti... Uzas. Odmah smo sjeli u auto i pravac CUM... Slikali su joj rucicu, ona je nekad usput prestala plakati... Sveje ok, morat ce piti antibiotike da se sprijeci infekcija i mora joj danas biti povijena ruka... Strasno sta mi je sve proslo kroz glavu... Plakala sam, a ona me tjesila, strasna scena... A mm je bio savrseno miran do trenutka kad je sve bilo gotovo i kad nas je vozio kuci. Onda je zaplakao, a kako ga nikada nisam vidjela da place bilo mi je strasno to vidjeti... Uzas sve skupa i hvala Bogu dragom da je dobro zavrsilo sve i bez strasnih poslijedica.

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 13:29:27)

joj draga Leena, mogu misliti kako si se nasekirala. Hvala Bogu pa se sve relativno dobro završilo.
ja sam sada zvala kuma u Švedsku da mi ponese one štitnike da Naša ne može otvarati ladice i vrata. počela je uveliko da otvara ladice a kod mene ladice pune svega, velike i teške. strah me da ne zatvori sebi na ručicu ladicu.

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 14:07:14)

IZVORNA PORUKA: Leena

Kakav početak dana... Sada samo mogu da zahvaljujem Bogu sto je sve dobro zavrsilo, ali jos uvijek ne mogu sebi doci...
Jutros nas je Esma probudila tako sto nas je oboje ljubila u obraz i bila je divno raspolozena... Onda smo ustali i dok sam ja doruckovala mm ustao da vrati posteljinu u krevet (ima onaj spremnik ispod kreveta). Ja ustala da popijem lijekove, do tada se esma igrala sa onim plisanim bumbom. Kako pijem lijek cujem strasan strasan vrisak i mm kako govori"ne ne ne!", dotrcim u sobu i odmah shvatim.. Ona usla u sobu dok je on vracao posteljinu, on je nije vidio, i kad je spustio krevet ona je vrisnula jer joj je rucica bila unutra! I to tacno kod onih metalnih skarica koje zatvaraju... Ma uzas. Ruka plava sa rezom velikim, pitala sam se hoce li je ikada moci pomjeriti... Uzas. Odmah smo sjeli u auto i pravac CUM... Slikali su joj rucicu, ona je nekad usput prestala plakati... Sveje ok, morat ce piti antibiotike da se sprijeci infekcija i mora joj danas biti povijena ruka... Strasno sta mi je sve proslo kroz glavu... Plakala sam, a ona me tjesila, strasna scena... A mm je bio savrseno miran do trenutka kad je sve bilo gotovo i kad nas je vozio kuci. Onda je zaplakao, a kako ga nikada nisam vidjela da place bilo mi je strasno to vidjeti... Uzas sve skupa i hvala Bogu dragom da je dobro zavrsilo sve i bez strasnih poslijedica.

leena draga vjerujes da si me rasplakala,oh boze samo mali trenutak nepaznje i vidi sta se moglo desiti,ali kazu sve je dobro sto se dobro svrsi.
kako je beby sada,dusa draga?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 15:31:02)

Leno draga isplaka se i ja pravo duša moja draga jeli sada ok.Vjeruj dok sam čitala post da je i meni korz glavu prolazilo šta se moglo desiti ali hvala bogu da se završi dobrim [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 15:33:36)

IZVORNA PORUKA: m.i.n.a.

Hebem ti zensko....sve jos ovo jos ono,podigni sto,spusti torbu...sad vise jedva gledam...sto znaci,MAMIN CVJETIC POVEDI I MENEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE...

A za mlijeko je sam bila opcija za jednom na dan....[sm=smiley1.gif]

Duša draga jesi mi se smorila ha [sm=smiley31.gif].Samo ti dođi kod mene i biće ti lakše.ima da se odmoriš i duševno i fizički

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 15:36:08)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

joj draga Leena, mogu misliti kako si se nasekirala. Hvala Bogu pa se sve relativno dobro završilo.
ja sam sada zvala kuma u Švedsku da mi ponese one štitnike da Naša ne može otvarati ladice i vrata. počela je uveliko da otvara ladice a kod mene ladice pune svega, velike i teške. strah me da ne zatvori sebi na ručicu ladicu.

Lady vidjela sam te štitnike za ladice i za vrata u DM-u ljubi nam drugaricu slatku

Leena -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 15:51:10)

Hvala drage moje... Zao mi je sto sam vas nasekirala, ali opet mi se najlakse vama izjadati... Dobra je, mašala, hrabrica prava i u hitnoj se jos igrala kad je vidjela Hello Kitty naljepnicu na prozoru pocela pjevati i plesati, ja nisam mogla vjerovati... Samo mi je pretuzno bilo kad je dosla da me tjesi kad je vidjela da placem, pa ono lupka me po leđima i grli kao ja nju kada ona place, dusa mi se stisla od tuge... Dobra cura mamina. Sada joj samo ovaj zavojcic malo nervira, ali ga ne moze skinuti, pa je vec odustala od pokusavanja...

mamin cvjetić -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 15:59:22)

Hvala drage moje... Zao mi je sto sam vas nasekirala, ali opet mi se najlakse vama izjadati... Dobra je, mašala, hrabrica prava i u hitnoj se jos igrala kad je vidjela Hello Kitty naljepnicu na prozoru pocela pjevati i plesati, ja nisam mogla vjerovati... Samo mi je pretuzno bilo kad je dosla da me tjesi kad je vidjela da placem, pa ono lupka me po leđima i grli kao ja nju kada ona place, dusa mi se stisla od tuge... Dobra cura mamina. Sada joj samo ovaj zavojcic malo nervira, ali ga ne moze skinuti, pa je vec odustala od pokusavanja...

Draga moja lako ti je emotivce rasplakati i nasekirati[sm=smiley36.gif] evo sam se opet rasplakala kako te je milo i slatko samo tješila kao mene moja curka kad sam tužna a meni onda još gore ja tad kao malo djete još se više rasplačem[sm=smiley36.gif].Ništa ti ne brini što smo se mi rasplakale neka nam je drugarica dobro to je mnogo važnije ljubi malenu rukicu i da bola što prije prođe[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 16:16:05)

lutka draga, dobro je prosla sta je sve moglo biti...ljubi je puno

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 17:21:28)

mi nismo makle iz kuće...ne mogu po ovom zvizdanu nigdje da hodam.
danas sam N dala da pije kravlje mlijeko. Nestalo mi Hipp-a i bilo mi mrsko da izađem da kupim i ja joj dam flašicu kravljeg. popi ona bez problema. moram nartjerati mm-a da poslije ide da nađe Hipp jer ga u ovom mom DP-u nema.

sweet insanity -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 18:00:05)

leena,bas mi je zao, nadam se da ce sve biti ok...

ja se ev masiram, izdajam i patim sto ne smijem da dojim, doduse neki kazu vak, neki nak al sutra idemo na vakcinu  pa cu pitat pedijatrici, ona bi to trebala najbolje da zna...valjda[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mersiha 77 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 21:55:54)

ah draga moja sweet i mene jos uvijek boli kad A doji,pogotovo kad pocinje
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
aha leena lahko ti je mene rasplakati kad sam osjetljiva ko?????[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

lejla80 -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 22:02:41)

Pozdrav drage moje hanumice..kako ste mi??? Evo i ja da se malo stupasim da znate da sam još uvijek živa[sm=smiley1.gif]..mada ove vrućine smoriše, luuudim naprosto, kad dojim, ne zna se ko se više znoji ja ili A ne znam kako ću na moru izdržati..Vidim neke se muče sa sikama..uh baš mi je žao...odoh sad neka me glad uhvatila pa ću poušat upratit dešavanja, sreća pa je vikend pa nema previše dešavanja[sm=smiley1.gif]

ladyblue RR -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 22:05:20)

ja sam bila vrijedna i peglala. imala sam oblak veša. upalila klimu i pegla u ruke[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

vjestica -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.7.2011 22:13:44)

IZVORNA PORUKA: ladyblue

ja sam bila vrijedna i peglala. imala sam oblak veša. upalila klimu i pegla u ruke[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

ja sam došla tobe
ne peglam skoro ništa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
samo ono što bi me bilo sramota obuć vani neispeglano
a upalili smo i mi danas klimu prvi put ove godine
valjda je malo hladniji stan, ili dosad nije bilo vrućina za paljenja klime
a uz peglu ni klima ne pomaže

Stranica: <<   < Prethodna stranica  732 733 [734] 735 736   Sljedeća stranica >   >>