Ašoni -> RE: Bebe od 0 -1 godine (8.9.2011 10:06:24)
|
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Cickolini sam se cula sa jednim covjekom iz Srbije koji ima curicu sa CP-om od 9 godina i iskreno to me je dotuklo. Svu snagu mi je uzelo. On govori dolaze sve gori i gori dani. Deformiteti ce se sve vise i vise vidjeti. Najteze ce Vam biti za rodjendane kad okupite drugu, hvala Bogu, zdravu djecu. On je sve probao, od maticnih celija, amino kiselina, terapija razno raznih ... ja sam grozna, nije mi dao nimalo nade. Kaze daj Boze, ali vidjet cete sve ce ici gore i gore. Morate se pomiriti s tima. Ja govorim pa ja se nadam da prohoda, a on kao da sam rekla nadam se da poleti ... Cickolina, moraš jako dobro paziti sa kim razgovaraš. Neki ljudi u težoj situaciji imaju više optimizma, drugi u lakšoj budu jako negativni. Svako je dijete jedinstveno, i zdravo i ono sa problemima. Vi nemate nikakve veze sa porodicom čovjeka sa kojim si razgovarala. Jako je dobro da razmotriš sve moguće opcije, razmisliš o mogućnostima realizacije, čovjeku je lakše kad nešto konkretno radi, ali nemoj da te sve to psihički spušta dok nisi napravila još ni jedan stručniji razgovor ni pretrage, i realno još ne znaš pravo stanje stvari. Ja vas ne znam, ali po pisanju žena koje vas znaju niko nije ništa ranije primjetio. Teški slučajevi se vide, štekaju osnovne stvari i mogućnosti djeteta. Imaš razloga za nadu, imaš razloga za pozitivu! Nemoj da te nečija malodušnost (koja može biti sasvim opravdana ili neopravdana) obori u tvom pozitivnom gledanju naprijed. Nemoj ni da te strah od rušenja sadašnjih nada sprječava da se nadaš. Probleme ćete rješavati kako budu nailazili, nemoj ih u naprijed preuveličavati. Radije potraži nekog pozitivnog i srčanog, ko je sretan i zadovoljan sa svojim djetetom. Bravo Lejla, ove riječi pršte od pozitive i ohrabrenja. I što je najbolje, baš tako stoje stvari sa Cickolinom i njenom bebačom. Cicko, glavu gore, ti si jaka, još se ništa ne zna sigurno i nema razloga i mjesta za pesimizam. Želim vam svu sreću i najbolje vijesti u Zg.
|
|
|
|