rose -> RE: Bebe od 0 -1 godine (10.9.2011 23:08:51)
|
IZVORNA PORUKA: Rimljankaa IZVORNA PORUKA: rose IZVORNA PORUKA: Rimljankaa Znam da ide u jaslice i bas mi je drago da joj je dobro..Vjeruj mi najbolje je tako,bolje nego kad je bilo ko cuva,ali o tome drugom prilikom... Jedva cekam da A malo poraste pa da ide u obdaniste... Nije lako,ali sta cu,volim da joj skuham,a jos sam sretnija kad pojede.. Voca vazda ima puna kuca,pa jos sta mogu naci neprskanog jos bolje..Stavim joj recimo breskvu,dvije ili jednu sljivu ogulim,krusku,pola ili cijelu bananu,lubenice isl. i izmiksam to i ona pojede.Kontam jos malo poceti malo plzme joj dodavati joj u to... A za slano,cim udjem u kucu posle posla,pranje ruku i domah letim u kuhinju,gulim povrce ili meso pripremam is tavim da se kuha..Dok s eja raspremim ono je vec pola skuhano... Stavim joj recimo piletinu,mrkvicu,nekad krompir (mada rjedje jer ce ga jesti cijelu zimu),tikvicu,nekad joj stavim malo terhane domace,ili griza,i nekad znam dodati paradaiz oguljen i blitve svjeze ubrane... Umiksam joj to ,ohladim i dam..E jos da hocve da pojede ne bi mi nista bilo tesko... Kupila sma joj onu baby rizu,napravila jendom.ma nema sanse da je hoce..A stavljala joj obicne rize u kasicu nju hoce... negdje prodcitah da blitvu ne treba davati prije 12 mjeseca a ja je dala u 6-7...elem mojoj bas ne godi paradajz....neki dan joj dala gotovu kasicu i dominira paradajz, ukakila se dozavrat u roku od 10 sekundi nakon obroka (mi bili vani...elem odem na kraj baste gdje svakako rijetko kad ko sjedi i skinem je kompletnu i presvucem...srecom mm ponio i rezervni bodi [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) i to bas je protjeralo..pa sad pauziramo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ma Rose,negledma ja bas tabelu.. Po tabeli puno ni voca ni povrca ne bi trebala da jede,a meni je zao da joj sa dnedajem dok svega ima. Vidim fino reaguje,nema nikakvih reakcija i zasto ne? paradiz nekad voli,nekad ne,zavisi je li malo sladji ili kiselkastiji. Ja ga ne kuham,nego ga ogulim i operem od sjemenki i upasiram u skuhanu hranu. Esmina,gdje ste vi,kako sud jecica?! A hrane sto se tice,ma praksa sam ti sad prava... :) drago mi je da nema reakcija...inace za paradajz kazu ne do rodjendana svjez, kuhan da
|
|
|
|