balasgirl -> RE: Bebe od 0 -1 godine (11.9.2011 15:16:46)
|
I ja sam se porodila na CR, al eto mene nije zakačilo, samo bebija. Kod nas je to krenulo odmah po dolasku iz porodilišta kući, ja čistila onako kako su mi i objasnili, sterilnom gazom i alkoholom, al to se samo širilo i širilo, zahvatilo skoro polovinu kože. Povuklo se kad smo ga kupali Plivaseptom i rastvorom hibibosa. A onda se nakon pet mjeseci vratilo, kao mala bubuljica (da baš kao najobičnija bubuljica, nije uopće ličila na one piknice od ranije) ispod pupka. Kontam, da je od pelena, jer smo baš u tom periodu dva-tri puta stavili druge pelene. Međutim to je krenulo tolikom progresijom da raste i buja, da smo hitno prebačeni u bolnicu, gnoja je bilo pa slagaću, al namanje pola kg za 7 dana su mu izvadili. Dr sam zahvalna do neba, bilo je pitanje vremena kad će ući u krv i da nismo reagovali takovom brzinom ko zna šta bi bilo. Mi svi u kući i danas mažemo nosnice, kuću smo pretvorili u sterilnu kutiju, ne znam, ovo što smo mi prošli ne želim ni najgorem neprijatelju da se desi. Strepim šta će nalazi sutra pokazati.
|
|
|
|