RE: atopijski dermatitis (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba >> Zdravlje beba >> Alergija



Poruka


Nunichi -> RE: atopijski dermatitis (20.2.2010 11:27:44)

Evo ovaj letak sam ja dobila od Zarinog dermatologa.

Neurodermitis je atopijsko oboljenje koze, urodjena sklonost pojavi alergijskih reakcija!
Izbjegavajte odvajanje djeteta od roditelja, napete situacije i strah.

DOJENJE
je jako vazno, dojite sto duze!

NAMIRNICE KOJE MOZETE DAVATI DJETETU:
Svo svjeze povrce, crni hljeb, razevni (bez aditiva), sir sa sto manje masnoce, telece, junece meso (stoka koja nije hranjena koncentratom), proizvodi od soje, krompir i tjestenina bez jaja, riza i jabuka, caj od mente i komoraca.

NAMIRNICE KOJE TREBA IZBJEGAVATI:

Bijeli secer( u zamjenu koristiti pekmez od jabuka), masno mlijeko, jogurt, fermentisani sirevi, peciva od bijelog brasna, svinjsko meso, cokolade, banane, kiseli kupus, spinat, sve u teglama, konzervama i smrznuto, dimljena jela, citrusi, jagodasto voce, paradajz, riba, jaja, kikiriki, orasi.

GARDEROBA:
Oblaciti lagano, bez utopljavanja, samo pamucno. To vazi i za roditelje koji uzimaju djecu u narucje. Bez omeksivaca, ispirati 2 puta, skidati etikete zbog iritiranja vrata, ne stavljati lancice i sl.

HIGIJENA:
Hladno tusiranje ujutro smanjuje svrbez. Koristiti uljne kupke od soje ili kamilice. Ne kupati  cesto dijete- 2 PUTA SEDMICNO! Ne koristiti alkalicna sredstva (sapuni, samponi), niti parfimisana. Za dezinfekciju koze korisiti blagi rastvor hipermanagana. Nokte sjeci cesto i drzati uvijek ciste.

KONTROLA OKOLINE:

Dijete ne smije da boravi u prostoriji gdje se pusi. Izbjegavati da bude prisutno kad se kreci, fasadira ili generalno radi. Ne usisavati pred djetetom. Ne koristiti pernatu posteljinu. Ukloniti cvijece koje cvjeta. Ne koristiti sintetiku i vunu, iz djecije sobe ukloniti tepihe, zavjese, jambolije, plisane igracke i sl.
Promjena klime moze imati uspjeha u lijecenju. Godisnji odmor planirati zimi na moru, a ljeti na planinu. Morate paziti da dijete ne dodje u kontakt sa osobama koje imaju HERPES na usnama i licu.

AD je karakteristican kod svakog djeteta i zato morate pratiti svoje dijete i biljeziti njegove reakcije kako biste mu pomogli. Ovo je oboljenje koje traje i po par godina, a najcesce nestaje do polaska u skolu. Pogorsava se uglavnom u isto doba godine. Zapamtite da svaka koza ima svoju kremu i kupku, pronadjite je u suradnji sa vasim dermatologom.


Sorry ako bude gresaka u kucanju, pozurila sam da prepisem dok lopov spava. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




škorpija -> RE: atopijski dermatitis (20.2.2010 11:30:16)

nunichi svaka čast[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Ben 10 -> RE: atopijski dermatitis (20.2.2010 11:56:09)

Moj sin( 2 godine) takođe ima blagi AD,uspješno ga riješavamo pantenol kremom,ali je od oktobra dobio 4 puta bronhitis i završio na inhalacijama,radili smo alergo test,alergija na grinje i malo na prašinu,nije na hranu.Dobili smo pumpicu Flixotide i upotebljavaćemo je nekolko mjeseci,pa vidimo dalje šta bude...Njemu se AD pojavi samo po licu ,zacrveni se lice i gori,vruće je,poslije mu koža bude grublja,namažemo pantenolom i bude do sutra uredu,inače mažemo pantenol i kada idemo vani...




Lady26 -> RE: atopijski dermatitis (20.2.2010 13:23:59)

IZVORNA PORUKA: Nunichi

Ako nisi nacela vrati ti to njima, neka ti daju kremu-za lice i tijelo (masna faza 28%).
Ona je u velikoj tubi od 200ml.


Svaka cast [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image], da, ovu kremu ja imam, za lice i tijelo, od 200ml, bas za bebe a i za odrasle...nama je hB pomogla dosta...




NovaNina -> RE: atopijski dermatitis (20.2.2010 20:01:28)

Nunichi se namucila, a mi samo copy-paste ...
I nama je pomagala bademova iz apoteke, ali mi pedijatrica rece da masno pojacava svrab, a da pomaze jer je to najblaza krema koja postoji.
Hipermangan isusuje kozu, a sam dragi Bog zna koliko sam ga puta okupala u hipermanganu kontajuci da ce pomoci. Bolji je caj od hrastove kore (ima je kupiti u svim biljnim apotekama). Skuha se po uputstvu (dvije velike kasike na litru vode desetak minuta) i to uspe u vodu za kupanje sa par kapi nerafiniranog maslinovog ulja. Hrastova kora jaca i lijeci kozu, smiruje upalu, a maslinovo ulje njeguje i hidratizira (par kapi ne masti previse).
I da dermatolog nam je rekao jos jednu bitnu stvar, kozu treba prvo lijeciti (crvenilo i upale), a tek onda njegovati (a derma, mustela i sl).
Ove kreme ne lijece vec upaljene promjene pa vam se za to cini da mozda ne djeluju...mada i ja sumnjam da se crvenilo vratilo nakon a derme, ali eto ..






anidla -> RE: atopijski dermatitis (20.2.2010 21:06:05)

IZVORNA PORUKA: NovaNina

.
I da dermatolog nam je rekao jos jednu bitnu stvar, kozu treba prvo lijeciti (crvenilo i upale), a tek onda njegovati (a derma, mustela i sl).
Ove kreme ne lijece vec upaljene promjene pa vam se za to cini da mozda ne djeluju...mada i ja sumnjam da se crvenilo vratilo nakon a derme, ali eto ..





da li ovo znaci da je Noi pomoglo to sto smo prvo stavljali po preporuci jednog pedijatra one jake kreme sa kortikosteroidima afloderm i belogent pa onda uzeli A derma kremu? moguce je i to....kod Noe trenutno ima samo na jednoj strani lica skroz do uha jedan mali krugic koji nikako da ode a sve ostalo je super HB...ali taj krugic me tako vise nervira jer nije mi jasno kako se sve povuklo a samo to malo je ostalo...kad spava to se skoro ne vidi ali kad budan onda se zacrveni jos plus ako cese e onda je bas bas crveno....

i dalje ga umivamo vise puta dnevno i mazemo lice a dermom a HB nikad nije imao nista po tijelu...




NovaNina -> RE: atopijski dermatitis (21.2.2010 7:06:34)

Vjerovatno je to pomoglo, a ako je proslo barem dvije sedmice od tretmana kortikosteroidima mozes jos jednom namazati samo taj krugic koji je ostao i vjerovatno ce se i on povuci. Tako je meni rekla doktorica, kao mozes ponovo namazati, ali samo jednom i to sto manje ... valjda se boji da mi to ne mazemo ko lopatom, a ja sam i prvi put to mazala tako tanko i malo i samo na mjestima gdje je crveno. Kod mog malca se sve povuklo, ali je opet izaslo nakon sedam dana, a za to vrijeme sam mazala a dermom. Valjda mu ona ne pase...ne znam. Mustelu sam probala davno i stanje se jos vise pogorsalo, ali tad nisam mazala kortikosteroidima.
Inace kad je koza crvena od krema se stanje jos vise pogorsa. Nije mi se desilo da se povuce od neke kreme za njegu, osim bademove po nogama (na tijelu nije pomagala). Inace Alen nema nista po licu, ali zato ruke, noge, ledja i trbuh :(




škorpija -> RE: atopijski dermatitis (21.2.2010 11:43:06)

mom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/duda.gif[/image] se nakon 5 dana mazanja  a-derma exomega kremom povuklo svo crvenilo s nogu i lica, ali ono na vratu je ostalo pa pretpostavljam da su tu u pitanju gljivicen zbog vlage, sad mažem sa nistatin kremom pa ćemo vidjeti




Soleil -> RE: atopijski dermatitis (2.3.2010 15:15:35)

Savjetovala bi svim mamama čiji anđeli imaju AD da ne koriste kreme na bazi kortikosteroida tipa Afloderma i previše masne kreme, kao ni kreme koje u sebi sadrže zinc oxid (pogledajte na deklaracijama da li ima ovaj sastojak). Zinc oxid isušuje kožu.

Probali smo Mustela Stelatopia kremu, nije nam pomogla a skupa je k'o sam đavo. Nama je pomogla A-Derma Exomega krema kao i kupka od istog proizvođača koje su na bazi zobi. Jeste da su i one malo skuplje, ali se isplati. Tri puta dnevno mažemo A-Derma kremom, a između tih mazanja zagrebačkim Melemom i stvarno su rezultati bili vidljivi nakon 24h. Inače, ja imam problema sa seboreičnim dermatitisom tako da se AD češće javlja kod djece u čijoj porodici ima slučajeva alergije, astme i sl.

I meni zagrebački Melem dosta pomogne kod mog dermatitisa. Samo ako budete kupovale Melem, nemojte da vam u apotekama "uvale" Galas-ov melem jer nije ni blizu.




NovaNina -> RE: atopijski dermatitis (13.3.2010 9:39:19)

Nama A derma exaomega nista nije pomogla, a ni zagrebacki melem (org) samo se jos vise upalilo i prosirilo. Samoincijativno sam probala melem sa uljem nocurka, shea puterom i vitaminom E i izgleda da pali. Nije nestalo preko noci, ali se upala smanjuje, na nekim mjestima nestaje i sto je najbitnije ublazilo je svrab...manje se cese.
Izgleda da smo i mi konacno nasli kremu za njegu koja uz to i smanjuje simptome (Linoderm melem ..bosanski proizvod [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]).
Malo sam surfala i ovo ulje nocurka je izgleda pravo dobra stvar...kako kazu kraljevski indijanski lijek...preporucujem da procitate, a ako nekome ne pomaze nista od ovih do sada nabrojanih maza, moze probati i ovaj melem ...koristi se za bebe i moze se neograniceno upotrebljavati




mojbebac -> RE: atopijski dermatitis (13.3.2010 11:27:47)

i mi imamo problem sa kozom, mada dr naglasava da je to djeciji ekcem i da ce to proci, ali ona se jako cese cim je skinem, na preponi ispod desnog koljena ..... to je dosta crveno i poprilicno hrapavo .... moj dr mi je rekao da nicim posebnop ne mazem osim neko kozmetikom koja ima vise vitamina a,, a drugi dr mi je propisao afloderm, ali nakon citanja ovde na forumu odustala sam od te kreme ..... pa me interesuje sta mi preporucujete da isprobam, prvo da bih smanjila taj svrab .... a onda i koju kozmetiku da koristim ..... unaprijed hvala!!!!




mama2009 -> RE: atopijski dermatitis (13.3.2010 11:44:03)

mi smo se jutros probudili uzas zivi od koze .....samo na licu se pojavilo crvenilo sa malim bubuljicicama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] prije 10 tak dana se bilo povuklo kad smo smanjili temperaturu u sobi, vodili smo je na kontrolu i ponovo prvise utoplili [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i javilo se ponovo samo u mnogo vecem intezitetu iskreno ne znam sta da radim ......koju kozmetiku da uzmem za lice vec sam iskreno luda
a najzalosnije od svega je to da je do prije 10 tak dana imala prelijepu kozu bez ikakovog osipa cak ni po reodjenju nije bilo osipa al sad nas unisti




Visnja RR -> RE: atopijski dermatitis (13.3.2010 16:46:59)

IZVORNA PORUKA: mama2009

mi smo se jutros probudili uzas zivi od koze .....samo na licu se pojavilo crvenilo sa malim bubuljicicama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] prije 10 tak dana se bilo povuklo kad smo smanjili temperaturu u sobi, vodili smo je na kontrolu i ponovo prvise utoplili [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i javilo se ponovo samo u mnogo vecem intezitetu iskreno ne znam sta da radim ......koju kozmetiku da uzmem za lice vec sam iskreno luda
a najzalosnije od svega je to da je do prije 10 tak dana imala prelijepu kozu bez ikakovog osipa cak ni po reodjenju nije bilo osipa al sad nas unisti



ja draga mislim da sve to nema veze sa atopijskim dermatitisom nego se bebina koza jednostavno cisti a i smanji malo toplotu u stanu...nemoj bebu previse utopljavati

Tema za tebe je
bebina koza




mama2009 -> RE: atopijski dermatitis (13.3.2010 17:13:41)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

IZVORNA PORUKA: mama2009

mi smo se jutros probudili uzas zivi od koze .....samo na licu se pojavilo crvenilo sa malim bubuljicicama [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] prije 10 tak dana se bilo povuklo kad smo smanjili temperaturu u sobi, vodili smo je na kontrolu i ponovo prvise utoplili [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] i javilo se ponovo samo u mnogo vecem intezitetu iskreno ne znam sta da radim ......koju kozmetiku da uzmem za lice vec sam iskreno luda
a najzalosnije od svega je to da je do prije 10 tak dana imala prelijepu kozu bez ikakovog osipa cak ni po reodjenju nije bilo osipa al sad nas unisti



ja draga mislim da sve to nema veze sa atopijskim dermatitisom nego se bebina koza jednostavno cisti a i smanji malo toplotu u stanu...nemoj bebu previse utopljavati

Tema za tebe je
bebina koza


hvala Visnja mnogo




leona81 -> RE: atopijski dermatitis (13.3.2010 20:20:16)

nama je pedijatrica dijagnosticirala ad a da uopste nije sama vidjela alergiju nego sam joj ja ukazala na to...beba mi ima neku vrstu alergije koja se prvo pojavila ispod vrata, mi smo mislili da je od znojenja ili baljenja ali sad nam nije jasno od cega je? zatim se pojavilo na jednom laktu pa na jednom koljenu, pa na drugom laktu, a ovo ispod vrata se prosirilo i iza usiju...nakon nekoliko dana pojavio se pelenski osip na guzi i siri se prema gore...kao male tackice iznad pupka...e sad da je ad jedan od simptoma bi bio i svrab a nju nista ne svrbi niti joj smeta? ispod vrata je crveno a i na guzi a ovo na laktovima, koljenima i iza usiju se susi i ljuskavo je, grubo pod rukom? na licu nema nista...ona je predlozila hipermangan i da izbacimo kamilicu iz upotrebe te da ja pripazim na alergene jer dojim...ja sam sve izbacila, za bebu ne koristim omeksivac, kupamo je sad rjedje i to u hipermnaganu...
mazali smo nevenovom i jekodermom i osip se smanjuje...a ispod vrata stavljamo puder, da li vama ovo lici na ad ili je nesto drugo u pitanju...u apoteci kazu da ne prelazimo jos na druge kreme vec da vidimo kako ce reagovati na ove promjene a da je jako tesko tako maloj bebi dati dijagnozu jer je moguce da se cisti?

molim vas za pomoc[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




mamina princeza -> RE: atopijski dermatitis (13.3.2010 22:28:56)

Ponovo se borimo s osipom. Pored onog na nogama koji je u medjuvremenu dobio drugi oblik i krema A derma nekako na njega vise ne djeluje dobila je i osip po licu i danas po vratu. Definitivno sam zbunjena. Ovih dana svasta se desavalo : primili smo vakcinu ( redovna revakcinacija sa koja ide poslije 18 mjeseci) zatim za 36 sati temperatura 38 koja spada nakon jedne doze panadola.

Ujutro dijagnoza upala grla.

A cijelo vrijeme ima manji ospi koji uporedo s vakcinoom postaje jaci.

Danas sam joj stavil sal koji je na jednom mjestu dirao golu kozu i bas tu se pojavilo prosirenje osipa ( vrat)
Nisam pametna.Cak sam pocela paniciti i da doktorica nije dobro pregledala i da je mozda neka djecija bolest al opet posto nema uopste temperaturu a upala grla je i mene uhvatila nemam mi neke ni prevelike logike.

Sumnjam da nije od detardzenta jer je npr, sal bio tek opran ai po nogama bi moglo biti od toga. Koristimo Ariel bez ikakvogomeksivaca vec dugo vremena ( do 6. mjeseci smo Persil sensitiv medjutim suprug je imao neke reakcije od njega pa smo presli na ovaj) Da ga nisu nesto promjenili pa se njoj javlja osip od toga... sve mi se mota po glavi...Koji detardzent vi koje imate djecu s osjetljivom kozom koristite????

Oprala sam sve sto mi je bilo sumnjivo zadnjih dana i evo me napola sam crknuta jos me i prehlada uhvatila......




anidla -> RE: atopijski dermatitis (14.3.2010 10:42:08)

imas u DM-u detrdzent, bez boje, mirisa, hipersensitive....1 KG je 7 KM




leona81 -> RE: atopijski dermatitis (14.3.2010 13:38:54)

jel moguce da kod nas nije ad vec ova druga vrsta? posto nas ne svrbi? mi koristimo persil sensitive, je li bolji ovaj s aloa verom?




anidla -> RE: atopijski dermatitis (14.3.2010 14:01:46)

joj, leona to s kozom vise je tesko reci dijagnozu...najteze...

npr, nama rekli AD, a nikad HB ali nikad nista nije imao po tijelu, po pregibima, samo po licu....ja sam to najvise sanirala sa umivanjem....a sto se tice praska, napisala sam u postu iznad koji je definitivno najblazi....
sretno




leona81 -> RE: atopijski dermatitis (14.3.2010 15:22:50)

hvala puno, nama se evo povlaci skroz ovo sa laktova i koljena, smirilo se koliko toliko i ispod vrata i oko usiju...jos je najvise crveno na guzi...mislim da nam hipermangan pomaze, a i mazanje s tim da je ad ne bi pomagalo mazanje masnim kremama vec isusivanje zar ne?




mamina princeza -> RE: atopijski dermatitis (14.3.2010 21:51:55)

Hvala andila!!! Mozes li mi napisati tacan naziv deterdzentada a odmah sutra trazim???

Jelo vam taj neko preporucio.

Ja sam se sinoc bas bila uspanicila. Bas se pocelo pojacavati i nekako siriti cak sam pocela umisljati i da ima neku djeciju blest.Danas je bila kod nane koja je cijeli dan umivala kamilicom i puuuuno se smanjilo po licu, po vratu i nogama je isto.
Od sensitiv deterdzenata sam uspijela samo naci Persil koji ne odgovara suprugu kao sto sam ranije pisala tako da cu pokusat ovaj iz DM. Kako mi prije nije palo na pamet da tamotrazim??? !!!!

Inace smo se sutra narucili kod doktorice Prohic....pa vidjecemo sta kaze ona. I ono sto mi je najcudnije je da ni ja nemam osjecaj da moju curicu ovo nesto svrbi. Ona je vec dosta velika ( 20 mjeseci) i mogla bi i reci da je cese a i ne vidim da se cese izuzev sto jako trlja oci i ponekad po nogicama kad se bas upale, vo po licu i vratu ne dira.
Nadam se da ce nam Prohicka pomoci da rjesimo problem. Bas sam se iscrpila od doktora i hodanja ovih dana pa jos da ovo zavrsim.





leona81 -> RE: atopijski dermatitis (14.3.2010 22:58:40)

pazi se kamilice...mi smo je forsirali cijelo vrijeme i mislim da je ona uzrok nase nevolje...tj ostale sam stvari iskljucila jos ostaje kamilica i deterdzent...mislim da je ovo prvo, nama su sve kupke bile s kamilicom i od 1 dana bebu kupamo u vodi s pomijesanom kamilicom...pedijatrica nas je upozorila da je ona jak alergen i da pazimo...




susko -> RE: atopijski dermatitis (16.3.2010 13:03:11)

Advantan krema,tanko namazati jednom u vece!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




susko -> RE: atopijski dermatitis (16.3.2010 13:04:36)

Uh zaboravio sam reci Advantan u vece a po danu zagtebacki melem1[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




mamina princeza -> RE: atopijski dermatitis (18.3.2010 13:04:48)

E evo posto nisma mogla na rr da sad podnesem izvjestaj:) Bili smo kod dr Prohic i ne znam sta da vam kazem... toliko pozitivnog sam cula o njoj pa sma mozda vise i ocekivala. Znala sam da je starija al sam ocekivala da ima malo vise strpljenja.. Pregledala nas je jedva , izviklaa se malo na moju Dz kojoj se ona u startu nije svidjela i plakala je a to se doktorici nije svidjelo pa je i vikala na nju i rekla "Dovescu ti macu da te ogrebe" na st

a je ova moja bukvalo dozivjela neopsivih strah.....

Ja sam htjela uzeti svoje djete da je malo pronosam jer znam kakva je nece prestati drugacije posebno kad su u pitanju nepoznate osobe... nekad place i samo sto je neko nepoznat a ne kad je jos neko prepadne. No, meni doktorica to nij dala kao ona nema vremena njoj se zuri da sad mi tu razvalcimo  (bili smo ukupno 15 minuta????? ) ali nema veze nisam ni rjec rekla ipak sam dosla da trazim rjesenje problema pa.... sad mi je krivo sto sam je pustila da toliko place jer vidim da sad na pomen mace "koja ce doci" nekako sva ustrepti a ranije je mace voljela jer ih imamo ispred kuce. Ali procice ce....
So se tice pregleda , dokotorica je pregledala njen osip i rekla da nije atopijski dermatitis nego nesto drugo( ili alergija ili jako jako suha koza kojoj voda ne prija). Pisala je nalaz i dala nam kremu koju smo platili 60 KM mada je dosta mala. Mazala sam je po nogicama i mozda je malo pomoglo po licu se jos vise upalilo pa am prestala. Skoro sav osip je prosao sam od sebe uz malo kamilice koja nama i te kako godi.
Sad slusam doktoricin savjet da je ni ne tusiram cesce nego jednom u 5 dana , samo guzu i pisu peremo svaku noc, lice umivam kamilicom jer j aprimjetim da njoj to godi.

Uglavnom nek j ebolje, a dermatologu ne diemo zadugo. ovo mi je samo naucilo da ma koliko neko nekog hvali ne mora tako biti svakome. Sve je to individualno i momenti doktora su razliciti. Dr. Prohic kaze da je duze vrijeme bila bolesna i da tek sad pomalo radi pa mozda je i to razlog sto jebila nervozna i pomalo ljuta na nas sto smo uopste i dosli . Na kraju sam se piala jesmo li cak bili kod prave doktorice [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Kupila sam i ovaj DM deterdzent za osjetljivu kozu da jedno vrijeme koristimo.

I da, na kraju eto ispade da stvarno nemamo atopijski pa se i bezveze javljam na ovu temu. Dr Knor je to isto rekla prosle godine pa sam to sad i ja shbvatila da je tako :)




Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>