Ja vas stalno čitam, ali nikako da krenem, nisam kukavica, al imam još malo da skinem, pa sve kontam ima vemena...
Evo malo recepata koje sam ja probavala, i nisu loši:)
Puretina s porilukom i sirom
Sastojci:
file purećih prsa
2 velika poriluka
pola kobasice za kuhanje
1 luk
par dekagrama laganog tvrdog sira
začini (origan, češnjak u prahu, bosiljak)
Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima. Stavite izrezane komade purećih prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Poriluk izrežite na male komadiće i stavite ga preko mesa. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.
Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu nasjeckajte luk i kobasicu i lagano ih dinstajte na tavici. Nakon 30 minuta izvadite lim iz pećnice, otvorite foliju i stavite dinstani luk i kobasicu preko puretine i poriluka.
Vratite lim u pećnicu i pecite otvorene folije još dvadesetak minuta. Nakon toga, naribajte sir preko svega i zapecite.
Piletina sa sirom i češnjakom
Sastojci
file pilećih prsa
1-2 žlice kremastog sira za mazanje
začini (origan, češnjak u prahu)
Izrežite džepove u pilećim prsima i napunite ih krem sirom za mazanje. Obložite lim za pečenje aluminijskom folijom, pospite je začinima, stavite napunjena pileća prsa na foliju i pospite ih začinima s gornje strane. Presavinite foliju tako da pokrije sve sastojke, izbušite nekoliko rupica čačkalicom.
Stavite lim za pečenje u pećnicu i pecite 30 minuta na 150 stupnjeva. Nakon 30 minuta odmotajte aluminijsku foliju i pecite još 10-15 minuta na180 stupnjeva, dok meso ne dobije smeđu boju.
Ražnjići od teletine
Sastojci
400 g teletine
50 ml umaka od soje
2 žličice senfa
1 žličica jabučnog octa
timijan, lovorov list
50 ml svježeg soka od limuna
žličica biljnog ulja
Meso narežite na srednje velike kocke, izmješajte s ostalim sastojcima i ostavite nekoliko sati u frižideru. Izvadite van, nataknite na 4 štapića za ražnjiće i pecite po želji.
Tijekom faze izmjene možete dodati i paradajz, gljive, paprike i luk.
Punjene gljive
Sastojci
20 velikih šampinjona
2 češnja češnjaka
30g svježeg peršina
nekoliko žličica obranog mlijeka
par kapi biljnog ulja
sol, crni papar
Kupite najveće šampinjone koje nađete, operite ih i otrgnite stapke. Narežite ih na komadiće i dodajte sjeckani češnjak i peršin, sol, papar i obrano mlijeko. Prokuhajte mješavinu u teflonskoj tavi, a za to vrijeme gljive pecite 10 minuta u pećnici. Izvadite gljive, napunite ih mješavinom i vratite u pećnicu na 20 minuta. Kad su gljive pečene, izvadite ih iz pećnice i kapnite po kap ili dvije biljnog ulja na svaku napunjenu gljivu.
Tuna s tri vrste paprike
Sastojci
700 g odrezaka tune
1 crvena paprika
1 zelena paprika
1 žuta paprika
sok od 2 limuna
2 češnja češnjaka
sol, bijeli papar
Paprike operite, rasijecite na pola i izvadite sjemenke. Pecite ih 5 minuta u pećnici na 180 stupnjeva, nakon toga ih izvadite, stavite u plastičnu vrećicu na 10 minuta i nakon toga ogulite kožu. Odreske od tune izrežite u trakice, stavite na lagano nauljenu teflonsku tavu i pecite par minuta. Dodajte malo vode i nastavite kuhati 20 minuta.
Zamiješajte sok od limuna, češnjak i paprike. Kada je tuna skuhana, pustite je da se ohladi i zatim marinirajte umakom. Ostavite u frižideru 2-3 sata, poslužite hladno.
Ultimativna Dukan dijeta: Jedite koliko želite uz samo jedno pravilo
Muffini od zobenih pahuljica
Sastojci
1 jaje
1 žličica zaslađivača
3 žlice zobenih pahuljica
1 žličica praška za pecivo
2-3 žlice mlijeka ili jogurta
Izmješajte sve sastojke zajedno sve dok ne postanu kompaktna masa. Masu ulijte u modlu za pečenje muffina (ili male čašice za pečenje). Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 15 minuta.
_____________________________
Muhamed 01.08.2008.
Ajša 04.11.2009.