Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
kupit cu aBd, imal neka preporuka il da samo trazim u apoteci?
Zina, siraluk pravim tako sto na sitno isjeckam crveni luk i pomijesam ga sa sirom, u ovom slucaju to je svjezi sir Meggle, dodam nekih zacina i bez dijete bi islo i malo vrhnja za kuhanje ovako ja dodam malo jogurta. Meni je to ekstra i kad samo jedem, a i kao prilog uz neko meso.
16.02.2012, 23:53
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: SelmydZanky
Zina, siraluk pravim tako sto na sitno isjeckam crveni luk i pomijesam ga sa sirom, u ovom slucaju to je svjezi sir Meggle, dodam nekih zacina i bez dijete bi islo i malo vrhnja za kuhanje ovako ja dodam malo jogurta. Meni je to ekstra i kad samo jedem, a i kao prilog uz neko meso.
ovo pravim ali samo sa mladim lukom i zovem siriluk
<3 28.6. <3 Zivot je dobio svoj smisao...
17.02.2012, 07:32
D_K
2669
ja vec dvije noci tako slabo spavam.. uzas jedan.. imate li vi takvih problema? kontam da nije zbog ovog vremena ili je od Dukana
17.02.2012, 08:35
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: D_K
ja vec dvije noci tako slabo spavam.. uzas jedan.. imate li vi takvih problema? kontam da nije zbog ovog vremena ili je od Dukana
i ja sam sinoc slabo bas
17.02.2012, 09:24
madam x
839
Mene od sinoć užasno boli glava, popila sam tabljetu, isto poslije nje. Spavala sam dobro, ali čim se ustanem, glava puca.
I da vaga pokazuje -4!!!! Ali to je malo nevjerovatno.
Ali stvarno je juče bilo grozno, pa ...ako i to pridonosi rezultatu, onda bi bilo zasluženo.
17.02.2012, 09:24
leona81
6373
ja se nisam vagala uopste...tek cu na kraju mjeseca, previse bi me to opteretilo
17.02.2012, 09:55
ananas_ze
317
IZVORNA PORUKA: SelmydZanky
Eto slovo razlike. Najljepse je s mladim lukom, ali ja pravim i sa obicnim.
a nisam htjela nista objasnjavat, kontam mozda nije to to probat cu i ja s obicnim
Ali stvarno je juče bilo grozno, pa ...ako i to pridonosi rezultatu, onda bi bilo zasluženo.
meni nije lose, malo mi tlak navece opadne i jastuk me zove sebi,a ja se ne bunim nego na spavanja i bas mi je trebalo da pocnem lijegati ranije zinanina kod mene -2, d-K mi me malo zbunila, htjela sam se vagat poslije 3 dana I faze, a ne 2, ma mogu i sutra opet
17.02.2012, 11:09
D_K
2669
drage moje - pa rezultai su vam .. ma neka je i pola od toga pravo spalo to je super.. ja cu se vagati tek sutra - na kraju faze I pa cemo vidjeti.. sto kaze Zina - ako je rezultat proporcionalan patnji onda ce biti dooobar minus
17.02.2012, 12:25
leona81
6373
ja sam danas puno bolje, dorucak mi je bio posni sir sa jogurtom malo celerove soli i vlasca...popila sam sad kafu i vec me malo boli glava pa cu sad jesti neko meso, jaje sam odlucila svaka 3 dana po 2...svaki dan bi bilo previse, a svaka 3 mislim da je mjera...ako uspijem sutra izdrzati ostat cu jos na prvoj fazi
17.02.2012, 13:41
madam x
839
drage moje - pa rezultai su vam .. ma neka je i pola od toga pravo spalo to je super.. ja cu se vagati tek sutra - na kraju faze I pa cemo vidjeti.. sto kaze Zina - ako je rezultat proporcionalan patnji onda ce biti dooobar minus
I ja se nekako tješim s tim, ako je to cijena...hmmm, pa mora nešto. Danas sam puno bolje. Sinoć sam sebi ispekla nešto slično kao što je ovaj kolač sa sirom u vrhu stranice, samo sam ja posolila, pa je ispao kruh, iako ne znam da li je kukuruzno brašno ok?- pa sam jutros doručkovala to sa paradajzom i krastavcem. Osjećam se odlično. Za ručak će biti junetina, mrkva i tikvica- nekakvo varivo, sa salatom-luk, paradajz i krastavac.
Ali još nisam gladna, pa neću još jesti. Strah me večeri i ponovne glavobolje.
17.02.2012, 14:28
idacha
1681
hej, zene, zainteresovale ste me ovom dijetom.. ALI, ja sada po onom prvom linku odradio za računanje kilaže i dobijem na mail NEŠTO... nigdje mi ne stoji koliko bih po njima trebala skinuti i koliko dana koja faza treba da mi traje, a koliko mogu vidjeti, vama su te informacije poslali.. helem, gdje je greska?
17.02.2012, 14:57
madam x
839
IZVORNA PORUKA: idacha
hej, zene, zainteresovale ste me ovom dijetom.. ALI, ja sada po onom prvom linku odradio za računanje kilaže i dobijem na mail NEŠTO... nigdje mi ne stoji koliko bih po njima trebala skinuti i koliko dana koja faza treba da mi traje, a koliko mogu vidjeti, vama su te informacije poslali.. helem, gdje je greska?
Kad uneseš potrebne podatke ispod imaš polje- CALKULATE_GO, eh to klikneš i onda ti izađe tvoj plan odmah ga vidiš.
17.02.2012, 15:07
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: zinanina
I ja se nekako tješim s tim, ako je to cijena...hmmm, pa mora nešto. Danas sam puno bolje. Sinoć sam sebi ispekla nešto slično kao što je ovaj kolač sa sirom u vrhu stranice, samo sam ja posolila, pa je ispao kruh, iako ne znam da li je kukuruzno brašno ok?- pa sam jutros doručkovala to sa paradajzom i krastavcem. Osjećam se odlično. Za ručak će biti junetina, mrkva i tikvica- nekakvo varivo, sa salatom-luk, paradajz i krastavac.
Ali još nisam gladna, pa neću još jesti. Strah me večeri i ponovne glavobolje.
nikakvo brasno ne dolazi u obzir, od UH samo mekinje
17.02.2012, 15:08
leona81
6373
mene interesuje posto je sad zima, kad predjem na drugu fazu smijem li jesti kisele krastavce i kupus? jer svjezih stvari pola i nema sad
17.02.2012, 15:12
Lady26
9177
Hljeb pravite od mekinja...palacinke, muffine, klace... Skrob je u drugoj fazi dozvoljen, mislim po 1 supena kasiku ali ne svaki dan...
17.02.2012, 15:16
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: Lady26
Hljeb pravite od mekinja...palacinke, muffine, klace... Skrob je u drugoj fazi dozvoljen, mislim po 1 supena kasiku ali ne svaki dan...
zar? ja sam mislila da je tek u 3 fazi dozvoljen skrob...
17.02.2012, 19:51
D_K
2669
ufff - ja sam morala jesti maloprije.. ma glava puca, citav dan ko krpa se vucem.. sorry saborci dragi ali ovu bitku nastavljate same jesam zgrijesila ali vidjecu mozda mi prahne da sutra nastavim ali cisto sumnjam.. dzaba je - nije ovo za mene
17.02.2012, 21:27
SdZ
2784
D_K, a sto ne probas s nekom laganom dijetom? Eto, npr. meni je uvijek pomagalo kad bih iz ishrane izbacila kruh, slatkise, grickalice i sokove. Vecera da ti bude lagana. Uzimas mlijecne proizvode s malo masti, neki obrok ili uzinu neka ti zamijeni npr. vocni jogurt ili neka vocka. Sporo jeste, ali da se. Meni su na takav nacin znale otici 4-5kg mjesecno. Uz to jos malo neke aktivnosti ubacis i super.
17.02.2012, 21:40
D_K
2669
hvala maci.. imam ja plan ishrane koji mi je dr. Serdarevic (nutricionistkinja) uradila.. mislim da cu se vratiti njemu pa lagano.. dzaba je, nisam tip za ove expresne dijete - valjda anemija + stitnjaca imaju svoje..
17.02.2012, 21:48
madam x
839
IZVORNA PORUKA: Lady26
Ja sam u drugoj fazi.
17.02.2012, 21:53
SdZ
2784
Pa eto. Nemoj se muciti bezveze iako ja ne vidim taj tvoj visak, al' hajd' dobro. Mm i ja bismo trebali krenuti s Dukanom od ponedjeljka, ali ja moram jos 2-3kg skinuti, pa ne bih se mucila s Dukanom, a zao mi njega da bude sam.