canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.9.2012 10:37:10)
|
Ima toga jos koliko hoces nazad, ali ovo je zadnje sto sam objasnjavala IZVORNA PORUKA: canim Prvi put kad sam krenula u bitku skinula sam za manje od 3 mjeseca 10 kg a drugi put isto tako [sm=smiley1.gif] i evo sad uzimam zalet da nastavim dalje, jos onih 5-6 sto je ostalo i da onda idem i ja na odrzavanje kilaze [sm=jezicek.gif] Kao sto si mogla procitati, ja sam samo rasporedila obroke, jela sam svaka 3-4h male obroke, na pocetku je to bilo dijeljenje obroka kao recimo podijelim dorucak na dva dijela pa jedem npr 7h pola dorucka 10h drugu polovicu 13h dio rucka 16h druga polovica rucka 19h neka skroz lagana vecerica ili voce, jogurt i slicno i 3-4h prije spavanja opet nesto pojedem ovako sam radila mozda prvih mjesec dana i kad sam organizam navikla na male obroke izbacila sam jednu polovicu obroka i uvela medjuobroke kao sto je voce npr 7h mala porcija dorucka 10h kafa i neko voce 13h mala porcija rucka 16h vocna salata i kafa 19h neka lagana vecerica, vecinom sam jela neku laganu supicu, jogurt i slicno. i voda obavezno oko 2 litre ako ne dojis a ako dojis oko 3 litre vode Pod vodu ubrajam samo vodu, ne racunam tecnost kao sokovi i slicno vec iskljucivo voda. 2 puta sedmicno sam imala slatke dane, kad pojedem neki kolac, sladoled ili nesto po zelji. Sokove, ne sjecam se da sam pila a i inace ih ne pijem nesto puno tako da o tome nisam ni razmisljala. Hljeb sam umanjila, jela sam ga vecinom samo za dorucak a za rucak sam gledala da imam prilog rizu, krompir i slicno sto bi mi moglo zamijeniti hljeb a ako bih jela nesto bas corbasto kao grah npr onda bih pojela krisku hljeba. Fizicka aktivnost je pozeljna ali ne i presudna, kad metabolizmu das do znanja da ce dobivati redovne obroke, onoliko koliko mu je potrebno za normalno funkcionisanje on ce se sam rijesiti zaliha. Ja se nisam bavila nikakvom fizickom aktivnosti a mrsala sam, sad intezivno razmisljam o tome jer bih malo da ojacam figuru.
|
|
|
|