RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 11:54:33)

Evo i mene,drage moje...Jos nisam ni doruckovala,nesto me stomak boli i muka mi je,nista mi se ne jede[sm=smiley19.gif]...

Canim,tek sam vidjela tvoj post,pitas za opadanje kose,ne znam mila,vjeruj i meni strasno opada.kupila nekakvu kremu,kao pomaze,ali nista,pa cu probati kupiti sampon,na biljnoj bazi,ima ih po apotekama ili one vichy ampule za kosu,kazu da su dobre[sm=smiley1.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 12:09:43)

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Bebice,guska[sm=zmeden.gif]odskle ti guska[sm=smiley1.gif]

Upecali na vrelo Bosne [sm=smiley36.gif]

Reallove tacno ne znam vise sta radim za kosu, nakon poroda mi je opadala nekih 2 mjeseca i stala, pa opet nakon par mjeseci isto tako jedno vrijeme opadala i stala i evo sad prije ljeta opet pocela opadati ali nikako da stane [sm=smiley13.gif] cini mi se da imam upola kose manje nego sto sam imala. Opet sam pocela da pijem feroglobin, mozda mi je zeljezo nisko, kazu da moze i od niskog zeljeza kosa opadati a kupit cu i te ampule iz apoteke, mozda pomogne.

Jeli dermatolog zaduzen i za kosu ili neki drugi dr. ?

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 13:01:27)

guska je domaca, kupili od rodbine koja ih je uzgajala[sm=smiley36.gif]

ma ja to radi N, iskuhavam razne corbice i vrste mesa da se navikne na okuse i mirise, neki dan je sopala jagnjecu, voli jagnjetinu kao mama[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a mm muka od mirisa[sm=smiley11.gif]

imala sam i pacija jaja, ona su niskokaloricna, imaju manje kalorija od obicnih a predivna su, probajte, zuta k'o dukat[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 14:46:17)

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

Bebice,guska[sm=zmeden.gif]odskle ti guska[sm=smiley1.gif]

Upecali na vrelo Bosne [sm=smiley36.gif]

Reallove tacno ne znam vise sta radim za kosu, nakon poroda mi je opadala nekih 2 mjeseca i stala, pa opet nakon par mjeseci isto tako jedno vrijeme opadala i stala i evo sad prije ljeta opet pocela opadati ali nikako da stane [sm=smiley13.gif] cini mi se da imam upola kose manje nego sto sam imala. Opet sam pocela da pijem feroglobin, mozda mi je zeljezo nisko, kazu da moze i od niskog zeljeza kosa opadati a kupit cu i te ampule iz apoteke, mozda pomogne.

Jeli dermatolog zaduzen i za kosu ili neki drugi dr. ?

Ja kad operem,dok pocesljam,sve bih plakala,nije to sad puno kose da ispadne,onako manja loptica[sm=smiley36.gif],ali moja kosa je tako slaba i tanka,samo mi jos opadanje fali..Danas cu otici u apoteku i trazit cu te ampule,mozda pomogne..Ja mislim da se ide dermatologu za ove stvari[sm=zmeden.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 14:57:03)

U zadnjih mozda 6 mjeseci promijenila sam 3 frizera i svaku sam pitala za savjet, uglavnom osim zeljeza nista pametno nisam cula, ova zadnja frizerka me je utjesila, kaze ne sekiraj se, nemozes celava ostati [sm=smiley36.gif]

Trebam ovih dana malu odvesti dermatologu na kontrolu, imala je neko crvenilo pa smo mazali nekom kremicom i proslo hB, mislila sam da je ne vodim na kontrolu iako nas je narucio ali otici cu taman i da pitam za kosu [sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 15:46:48)

Pitaj,vidi sta ce ti reci..Ja sam jednom pitala u apoteci,kaze onaj ciko,to moze biti od nedostatka vitamina nekakvog,uradi nalaze bla,bla,mislila sam ici ali ne da mi se nikako...Treba probati sve,nece stati samo od sebe..Inace,kosa moze opadati ako je prerasla,ako je ostecena i suha(treba joj sisanje),treba nekad i promijeniti sampon,ne koristiti samo jedan godinama(kao ja[sm=smiley36.gif]),maske sa kose treba ispirati dobro,ne prati kosu puno vrucom vodom,treba da bude mlaka,a dobro je s vemena na vrijeme isprati kosu i hladnom vodom..Ja inace kosu odrzavam,posvecujem puno paznje njezi kose i izludi me ovo opadanje,desavalo mi se i prije da opada,ali isto kao i kod tebe,opada jedno vrijeme pa onda stane samo od sebe,ali ovaj put ne prestaje...Najvise mi je opadala kada sam tek dosla u Jordan,valjda promjena klime i vode,tada sam koristila sampon i masku,ne mogu da se sjetim kako se zove,ali pomoglo je..Probat cu i to naci u apoetci pa ti javim da probas,znam kako izgleda kutija,valjda cu moci da nadjem[sm=smiley1.gif]

Lady26 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 16:24:16)

Zene koje pijete onaj zeleni caj, jel pijete neki odredjeni ili nije bitno?
Koliko pomaze pri mrsanju?

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 17:13:41)

IZVORNA PORUKA: Lady26

nikako...samo treba manje jesti...da postoji preparat koji pomaze niko ne bi bio debeo[sm=smiley1.gif]

senjorita -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 19:29:56)

ja sam otisla frizerki, zalim se kosa mi vjecito nakostrijesena nikakva, ona mi kaze da ne trebam puno sapirati regenerator, kaze samo ono povrsinski, kaze ''pa kako si mislila da ce ti djelovat ako ga svog saperes''... bas sam se nasla u cudu, a poznata frizerka, i odtad slabo sapiram, bas psjetkm pod rukom i dalje da ga ima na kosi al ga ne saperem, bude malo mekanija kosa. a za opadanje, ja mislim ostacu celava, i muz mi primjeti pa se i on prepo. znam da je dobro ricinusovo ulje utrljat u tjeme i drzat okompola sata, al nikad nemam vremena za to.

Graziella -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 20:03:37)

IZVORNA PORUKA: leona81

nikako...samo treba manje jesti...da postoji preparat koji pomaze niko ne bi bio debeo[sm=smiley1.gif]
Ja pijem zeleni caj jer je pun antioksidanasa,tj.pomaze organizmu da izbaci stetne tvari,ubrzava metabolizam,a i ima određenu dozu kofeina,znaci idealna zamjena za popodnevnu kafu

Graziella -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 20:11:27)

IZVORNA PORUKA: senjorita

ja sam otisla frizerki, zalim se kosa mi vjecito nakostrijesena nikakva, ona mi kaze da ne trebam puno sapirati regenerator, kaze samo ono povrsinski, kaze ''pa kako si mislila da ce ti djelovat ako ga svog saperes''... bas sam se nasla u cudu, a poznata frizerka, i odtad slabo sapiram, bas psjetkm pod rukom i dalje da ga ima na kosi al ga ne saperem, bude malo mekanija kosa. a za opadanje, ja mislim ostacu celava, i muz mi primjeti pa se i on prepo. znam da je dobro ricinusovo ulje utrljat u tjeme i drzat okompola sata, al nikad nemam vremena za to.
senjorita,ja ne razumijem tu tvoju frizerku i tu njenu izjavu.bilo kakav balzam za kosu(bilo expresni,dubinski,intenzivnu masku...)moras dooobro isprati iz kose,u suprotnom dobijes kontraefekat,znaci moze ti doci do lomljenja kose od ostataka tog balzama(osim leave in preparata koji su drugacije koncentrirani).za opadanje,moja poznanica se kune u fitoval sampon,mada ja mislim(i znam) da kad organizam trpi neke promjene,i kosa trpi,mozda si uzimala neke lijekove u posljednjih pola godine,razmisli,ili si imala neku stresnu situaciju.

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 20:38:13)

Balzam se mora ispirati sa kose...Ovi leave in preparati,oni se uglavnom utrljaju rukama,na vrhove kose,a i sa njima ne treba pretjerivati,jer ce kosa biti masna i nikakva..

narin3 -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 21:21:45)

Drage moje
Kad smo kod kose i meni treba pomoć.
Užasno opada, ali ja znam razlog. Hormoni su poljuljani, pa nije čudo, a i razne sam tablete pila.
Meni je veći problem masnoća.
Grozno je kad moram svaki ili svako drugi dan prati kosu. Toliko je masna da drugi ili treći dan nakon pranja ne smijem van. Tad izgleda kao da sam je uljem namazala.
Bila bih vam zahvalna kad bi koja imala recept za to, a još bolje bi bilo da se neko javi, ko je baš imao problem s tim.

nanika -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 22:06:36)

I meni je kosa masna, ja je perem svaki 3. dan, Frizerka mi je dala savjet da kad ispiram kosu na kraju isperem sa hladnom vodom, onoliko hladnom koliko mogu izdrzati da se pore na kozi glave zatvore pa se onda i masnoca sporije luči. Od kako to redim kosu perem svaki 4. dan[sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (18.10.2012 22:26:58)

I kod mene se kosa masti..Tu je najbolje ne prati kosu cesto,koliko god mozes da izdrzis,dobro je..Ja je perem svako drugi dan[sm=smiley19.gif],jer mi je kratka,pa mora biti uredna,ne mogu je vezati fino..I jos kod masne kose,treba izbjegavati balzam..

cosmo -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 7:53:04)

Ja mislila da sam fulila temu, reko evo me na temi njega kose [sm=smiley36.gif]
Ne zamjerite drage moje ja odlicno raspolozena. Vaga me jutros voli [sm=smiley1.gif]
86.3 kg, znaci -900 gr [sm=bravo.gif]

Jucerasnji meni:

D: musli sa vocnim jogurtom
U: sljiva i tri djetalna keksica
R:kelj sa krompirom, snicle i kriska farmra
V: cevapi sa lukom sa cetvrtinom somuna [sm=smiley13.gif]

voda, kafe sa mlijekom i 2 zelena caja!!!

Graziella -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 8:00:52)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]BRAVO COSMO[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]i neka si pojela cevape,i treba se ponekad nagraditi za sve ove muke...
ja danas 83,700,to je minus 700 grama od prosle hefte,ma super.odoh sad doruckovati svega i svacega[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

leona81 -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 8:30:50)

IZVORNA PORUKA: Graziella

IZVORNA PORUKA: leona81

Ja pijem zeleni caj jer je pun antioksidanasa,tj.pomaze organizmu da izbaci stetne tvari,ubrzava metabolizam,a i ima određenu dozu kofeina,znaci idealna zamjena za popodnevnu kafu

ja sam ga pila 2 puta dnevno jer mi je moj trener preporucio to, i nije rezultiralo gubitkom kg cak ni uz treniranje, dok nisam smanjila unos kcal, on je dobar za piti ga onako, ali da bas pomaze...hm...ne vjerujem, kao sto ne vjerujem ni mnogim preparatima poput cajeva za mrsavljenje, herbalife i sl...

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 8:55:25)

hello zene

PREDIVAN DAN[sm=smiley36.gif]

cosmo, graziella cestitam ja sam zlatna sredina izmedju vas dvije tj. -800gr[sm=sloncek.gif] a vidjele ste meni[sm=zardeva.gif] valjda je fol u umjerenosti[sm=jezicek.gif]

znaci danas 81,4 Elhamdulillah[sm=bravo.gif]

iducu sedmicu dajem puni gas, jer sam sebi obecala do Bajrama skinuti 5kg, ostalo mi je jos 900gr, znaci bas moram pripaziti aBd, jer 5kg je ipak velika razlika i PRIMJETNA ITEKAKO, taman posto cu vidjeti onu rodicu od mm sto mi je govorila da sam debela[sm=hudicek1.gif] hahahahahhahaha salim se malo

jucer je bilo neplaniranih 3kom pizze za rucak mm naletio a ostatak menija sam se pridrzala

danas planiram za d: supu i rizu, i mozda sebi ugodim s nekim blazim rastopkom(gdje ce dominirati mladi sir) pozeljela sam[sm=smiley1.gif]

za r planiram grah

v vidjecemo[sm=jezicek.gif]

Dinasa -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 9:30:02)

morning mrsavice[sm=smiley36.gif]

evo i mene na raport,nemogu da se javljam iz opravdanih razloga,imam goste jos u nartedne dvije sedmice ,popravit cu se ako Bog da

jutros -1 kg sto znaci 91,5[sm=bravo.gif]
svaka cast super vam ide ,cmokic bebica11 i za[sm=duda.gif]

Dinasa -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 9:35:08)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

guska je domaca, kupili od rodbine koja ih je uzgajala[sm=smiley36.gif]

ma ja to radi N, iskuhavam razne corbice i vrste mesa da se navikne na okuse i mirise, neki dan je sopala jagnjecu, voli jagnjetinu kao mama[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] a mm muka od mirisa[sm=smiley11.gif]

imala sam i pacija jaja, ona su niskokaloricna, imaju manje kalorija od obicnih a predivna su, probajte, zuta k'o dukat[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

prepelicija jaja su preduhitrila sva ostala,mi ih koristimo u ishrani ,kod mene starije dijete bolovalo godinama od skoro pa hronicnog bronhitisa i nakon 240 kom ovih jaja dijete masAllah,a da nepricam druge stvari kao sto su anemije,zeljezo....uz to i niskokaloricna oko 15 Kcal 1 jaje

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 9:45:30)

DinaSa jel pio ziva jaja il onako isprzis

dobro prepelicina su mala, al ovo pacije je vece od kokosijeg a manje kalorija ima zato mi je ibret[sm=smiley1.gif]

pusa i za tebe i momke

i ti vodis ovu sedmicu s 1kg svaka cast zeno[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Dinasa -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 10:24:52)

hehe pa jesu mala ali eto 3 jaja mijenja 1 kokosije otprilike meni je ibret kolko su zdrava,pio je svako jutro po 2 a zadnjih mozda 40 przila
negube ona vrijednost bilo kako da se peku

jesam ja 1 kg ali zato za bajram dobicu nazad 2 kg[sm=jezicek.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 11:42:34)

Morning[sm=smiley36.gif]..Jos uvijek sam na 62[sm=bravo.gif]..

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (19.10.2012 12:51:23)

nesto se canim ne javlja da se nije udebljala 100gr[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  138 139 [140] 141 142   Sljedeća stranica >   >>