RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

hurmica -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 16:04:51)

Ja samo da potvrdim postojece stanje 81. Jel vi mamite sto dojite, imate kakve obroke u ttoku noci. Ja obicno nemam ali
radi mlijeka, primjetila sam uvjek je bolje bar neku sitnicu pojesti, hurmu ili smokvu, i naravno vode.
Problem je sto su mi preko dana kapaciteti ko kod radnika na Baustelli...ali eto moracu se malo bolje disciplinovati[sm=zmeden.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 16:11:08)

A sta podrazumijevas pod obroke u toku noci, jeli to ono spavam pa ustanem u po noci da jedem ili dali veceramo, ili dali jedemo nakon sto se smraci (dakle od 16:20) [sm=zmeden.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 16:46:25)

IZVORNA PORUKA: hurmica

Ja samo da potvrdim postojece stanje 81. Jel vi mamite sto dojite, imate kakve obroke u ttoku noci. Ja obicno nemam ali
radi mlijeka, primjetila sam uvjek je bolje bar neku sitnicu pojesti, hurmu ili smokvu, i naravno vode.
Problem je sto su mi preko dana kapaciteti ko kod radnika na Baustelli...ali eto moracu se malo bolje disciplinovati[sm=zmeden.gif]

kolika ti je beba

u mene je danas spinat i pohovana piletina

hurmica -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 18:08:16)

Beba ima cetri i po mjeseca, i jos uvjek samo doji. Tako da navece posle podoja 2, ili 3 budem gladna al mi u zadnje vrijeme mrsko ici jesti, onako mali obrok hurma ili dvije, ili suhe smokve i napijem se vode. Ako nista ne pojedem beba mi nema sta doruckovati...

Mjeseceva Pratilja -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 18:35:09)

75.
[sm=zmeden.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 19:03:09)

IZVORNA PORUKA: canim

Oooo zar ima i ajvar u Jordanu [sm=jezicek.gif]

I od mene [sm=bravo.gif] za minuscice

ima,dobar,masallah,ima i salate svakakve,bujrum[sm=smiley1.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 20:41:51)

Beba ima cetri i po mjeseca, i jos uvjek samo doji. Tako da navece posle podoja 2, ili 3 budem gladna al mi u zadnje vrijeme mrsko ici jesti, onako mali obrok hurma ili dvije, ili suhe smokve i napijem se vode. Ako nista ne pojedem beba mi nema sta doruckovati...

deder ti jedi redovno

nigdje zakasnit neces, ja sam 85 kg nosala na sebi 9mj pa evo za 2mj skinula 7kg nigdje zakasnila nisam a to sto je moja beba dojila svo vrijeme ne moze niko platiti;)

lani -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 21:48:25)

Hurmice ja dok sam dojila jela sam redovno, jer cim bi izostavila obrok, smanjilo bi mi se mleko. Zato sam do skora imala 88,3 kg!

Sto se tice mog rezima ishrane, recimo informacije koje bi vama bile od koristi su da jedete na 3 h - male obroke. Da imate 6 obroka dnevno (dorucak, uzina, rucak, uzina, vecera i solja mleka ili jogurta pre spavanja).

Ja imam hipotireozu (usporen rad staste zlezde), povisen secer i holesterol.

Recimo moj danasnji rucak je bio 60 g curetine (grilovane) i 200 g pirea od tikvice i mrkve, i parce hleba od 50 g.

Ne koristim ulja i ne przim hranu, sve pravim na vodi. Slatko mi je STROGO ZABRANJENO. Jedino slatko sto pojedem je jabuka, ili mandarina. 

minie -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.11.2012 21:52:26)

Jos uvijek je petak [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa da i ja prijavim 67, pazila sam poprilicno, ali nema minusa [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

cipelica -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.11.2012 10:38:20)

Mogul vam se i ja pridružiti?
Pod hitno moram skidati kg,čak sam deblja sad već poslije poroda [sm=smiley19.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.11.2012 10:57:40)

IZVORNA PORUKA: cipelica

Mogul vam se i ja pridružiti?
Pod hitno moram skidati kg,čak sam deblja sad već poslije poroda [sm=smiley19.gif]

dobro nam dosla[sm=bravo.gif]

ja sam jos uvijek na 62,tako meni ne morate upisivati u tabelu,ako bude kakvih promjena,onda cemo pisati[sm=smiley1.gif]

cipelica -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.11.2012 11:04:23)

hvala...
ti si prava zgodnica kad imal 62kg [sm=bravo.gif]
ja se danas vagam kod mame pa cu vam reci stanje........

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.11.2012 11:10:46)

IZVORNA PORUKA: cipelica

hvala...
ti si prava zgodnica kad imal 62kg [sm=bravo.gif]
ja se danas vagam kod mame pa cu vam reci stanje........

joj hvala mila,cuvam ovih 62[sm=smiley36.gif],ali najsretnija bih bila sa 60,ali ne ide,dosadilo mi[sm=smiley19.gif]

Dinasa -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.11.2012 12:09:28)

dobro nam dosla cipelica
nesikeraj se ja sam i dalje najdeblja zena ovdje u klubu,tako malo se tjesi uz mene [sm=jezicek.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.11.2012 15:13:58)

u mene danas gosti bili pa se brljalo a i nisam jela, sad cu malo, nadam se da necu pretjerati[sm=zmeden.gif]

Dinasa -> RE: Mršajmo zajedno ! (24.11.2012 22:33:19)

ja sam vec pretjerala
idemo dalje sutra novi dan

lani -> RE: Mršajmo zajedno ! (25.11.2012 23:07:37)

Ceo vikend sam imala goste! Pala sam na nos od kuvanja! Ali ja sam se pridrzavala svog rezima. Nesmem sada da zabrljam kadme je krenulo.

Dobro nam dosle nove devojke![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Neca xxx -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.11.2012 1:04:10)

Jeste li vidjeli ovo?

http://www.index.hr/black/clanak/zelite-izgubiti-visak-kilograma-ne-cinite-to-na-ove-nacine/648982.aspx

I Dukan dijeta je na "crnoj listi". [sm=zmeden.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.11.2012 1:13:59)

Ma sve dijete na ovaj fazon, odricanja i forsiranja nekih odredjenih namirnica su stetne, jer organizmu je potrebna sva hrana da bi funkcionisao normalno, samo treba umanjiti obroke i jesti redovno....sto naravno vecina na ovoj temi i pokusava postici [sm=smiley1.gif] a Dukan vise nije aktuelan, Dukanke nece da se druze ni sa cika Dukanom niti s nama [sm=sad.gif][sm=smiley36.gif]

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.11.2012 5:08:49)

ma najteze je obuzdati nefs i mrsati s uravnotezenom ishranom al je to najefikasnije na dugi rok promijeniti sebe,svoj nacin ishrane i tako

juce sam imala pad secera i jela sam slatko

moram se malo uozbiljiti ovih dana aBd

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.11.2012 5:14:32)

dal onaj pregnital otvara apetit

ja ga u zadnje vrijeme redovno pijem zbog dojenja pa rekoh da me to sta ne zeza sto ne mogu da odolim hrani:))))

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.11.2012 9:55:28)

Procitaj sastav, ako ima B vitamin, onda otvara apetit. Tahan halva isto otvara apetit, pa ako si jela da znas.

Bebica11 -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.11.2012 11:20:11)

IZVORNA PORUKA: canim

Procitaj sastav, ako ima B vitamin, onda otvara apetit. Tahan halva isto otvara apetit, pa ako si jela da znas.

Ima B vitamin, vidim ja da nemam kontrole[sm=smiley36.gif]

al pila sam to najvise zbog Fe jer sam u zadnje vrijeme umorna pravo

otisla sam jutros u polikliniku i izvadila nalaz Fe kad normalno[sm=bravo.gif] tako da mi je bolja krvna slika s 79kg nego sa 86[sm=bravo.gif] doduse pravim stalno supe na koljenici i corbe za N pa i ja jedem, jedemo zelje i sl, jedem jaja, meso

bas planiram obroke da bude svega bogato i radi dijete i radi dojenja[sm=smiley1.gif]

cipelica -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.11.2012 12:22:41)

Halo zenice-zgodnice [sm=smiley1.gif]
Hvala na dobro došlici, kojim danom se vagate?
Bebice11 svaka čast sa izgubljenih 7 kg, da je i meni -7kg [sm=smiley13.gif]
a uz trud se nadam da cu uspjeti.

hurmica -> RE: Mršajmo zajedno ! (26.11.2012 15:40:58)

IZVORNA PORUKA: Bebica11

deder ti jedi redovno

nigdje zakasnit neces, ja sam 85 kg nosala na sebi 9mj pa evo za 2mj skinula 7kg nigdje zakasnila nisam a to sto je moja beba dojila svo vrijeme ne moze niko platiti;)

Pa i meni je tako, ja sam bila relativno taman u trudnoci, i poslje se jos udebbljam. Kod mene je bilo tako, nema dojenja bez da se fino pojede. A posto sam ja iskljucivo dojila, nisam ni brojala zalogaje. Ali sa dohranom je vjerovatno drugacije. Nijedna mama ne voli da joj je dijete gladno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  162 163 [164] 165 166   Sljedeća stranica >   >>